MENÜ

UEFA'dan, Türkiye için yeni karar!

Art arda gelen yıkıcı depremler sonrasında Türkiye yasa boğuldu, dünyadan destek ve yardım mesajları yağdı. Süper Lig'de futbol Mart ayının başına kadar ertelenirken, UEFA perşembe günü Trabzonspor-Basel maçının oynanmasını istedi. Öte yandan Avrupa futbolunun patronu UEFA, Türkiye için yeni bir karar daha aldı. İşte detaylar...

UEFA'dan, Türkiye için yeni karar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde hissedilmiş ve oldukça yıkıcı sonuçlar ortaya çıkarmıştı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken tüm dünyadan destek mesajları ve yardımlar gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

UEFAdan, Türkiye için yeni karar

Açık artırmalı bağış

Milli futbolcumuz Merih Demiral aralarında Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe ve Erling Haaland gibi yıldız futbolcuların olduğu birçok ismin, milli basketbolcularımızdan Furkan Korkmaz, yıldız oyuncular Joel Embiid ve James Harden'ın ve NBA'deki bir diğer yıldızımız Alperen Şengün de Rockets'ın efsanesi Hakeem Olajuwon ile takım arkadaşları Jalen Green ve Jabari Smith'in imzalı formalarını açık artırmaya çıkardı. Buradan toplanan tüm gelirlerin depremzedelere aktarılacağı açıklandı.

'Ezeli rekabet, ebedi dostluk'

Daha nice sporcumuz da deprem bölgelerine yardımlarını esirgemezken, spor kulüplerimiz de afet bölgelerine yardım elini uzattı. Tüm kulüpler 'Ezeli rekabet, ebedi dostuk' mesajıyla bir olurken, dünyadan da ülkemize yardım yağdı. Neredeyse her ligde mücadeleler öncesinde korkunç depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulurken, Avrupa'daki bazı maçlarda da formaların açık artırmaya sunularak gelirlerinin Türkiye'ye bağışlanacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Tüm gelirler afet bölgesine

Futbolda, Avrupa haftasına girilirken, temsilcilerimizden Trabzonspor da UEFA Konferans Ligi'nde perşembe günü Basel ile kozlarını paylaşacak. UEFA bu maçı yoğun fikstürlerden dolayı ileri bir tarihe erteleyemezken, Bordo-Mavilililer'in Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Akyazı'da oynanacak dev maçın tüm gelirlerinin afet bölgesine gönderileceğini açıkladı ve TFF, UEFA başkanlarının yanı sıra tüm Süper Lig ekiplerinin de patronlarını maça davet etti.

UEFAdan, Türkiye için yeni karar

'Hep birlikte daha güçlüyüz'

Karadeniz ekibinin kalecisi Uğurcan Çakır da tüm takımların taraftarlarına destek çağrısı yaptı. Trabzonspor'un resmi hesabından paylaşılan videoda, "UEFA Konferans Ligi’nde oynamak zorunda olduğumuz Basel maçına renk ve arma ayırmaksızın bütün takım taraftarlarını bekliyoruz. Biz biriz, hep birlikte daha güçlüyüz” ifadeleri kullanıldı.

UEFAdan, Türkiye için yeni karar

Fenerbahçe: Tek yürek, hep birlikte olacağız

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır'ın bu çağrısına Fenerbahçe'den destek geldi ve sosyal medya hesabından yanıt verdi. Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Uğurcan Çakır'ın videosu alıntılanarak "Yaralarımızı sarmak için, tek yürek ve #HepBirlikte orada olacağız!" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

UEFAdan, Türkiye için yeni karar

Galatasaray: Hep birlikte Bordo-Mavi olalım

Galatasaray da Uğurcan Çakır'ın videosunu alıntılayarak Trabzonspor'a yanıt verdi ve "Yaralarımızı hep birlikte saralım! Gelin Hep Birlikte bordo mavi olalım!" sözleriyle Basel maçına taraftarları davet etti.

UEFAdan, Türkiye için yeni karar

Beşiktaş: Yaralarımızı hep birlikte saralım

Kısa süre içerisinde Beşiktaş'tan da Uğurcan Çakır'ın çağrısına yanıt geldi. Siyah Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Gelin, yaralarımızı Hep Birlikte saralım, tüm Türkiye bordo mavi olalım!" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor: Biz beraberiz

3 büyüklerin ardından diğer kulüpler de Trabzonspor'un bu çağrısına kayıtsız kalmadı ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlardan bulundular. Bordo Mavili ekip de bu paylaşımlara karşılık olarak "Biz Beraberiz" mesajını paylaştı.

'Sizinleyiz' mesajı olacak

Avrupa futbolunun patronu UEFA da yeni bir karar aldı. UEFA bu hafta Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde oynanacak tüm maçlar öncesinde Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Ayrıca karşılaşmalarda panolarda, Türkçe ve Arapça olarak 'Sizinleyiz' mesajı dönecek. Futbolcular ve hakemler de isteğe bağlı olarak kollarına siyah bant takabilecek.

YORUM YAZ