MENÜ

Türk Futbol tarihinin en anlamlı gollerinden... Avantaj Trabzonspor'un!

Trabzonspor, Konferans Ligi’nde son 16 turu ilk maçında Basel’i tek golle geçerken, Larsen’in ağlara giden vuruşunun ardından Akyazı’da çok özel anlar yaşadı. Bordo-Mavili tüm futbolcular, kenara gelip Türk Bayrağı ile sevincini paylaştı.

Türk Futbol tarihinin en anlamlı gollerinden... Avantaj Trabzonspor'un!

Türk Futbol tarihinde geçmişten bugüne çok anlamlı, çok özel goller atıldı. Ancak bunların belki de en kıymetlisi dün Akyazı Stadı’nda olandı. Trabzonspor, deprem felaketi sonrası ülkemizde maça çıkan ilk takım olurken, UEFA kararıyla oynanan Basel mücadelesini Fırtına 1-0’lık skorla kazandı. Larsen, attığı golle Bordo-Mavili takımı galibiyete taşıdı. İkinci yarıda oyuna giren Danimarkalı oyuncu, 65. dakikada topu filelere gönderirken, golün ardından tüm futbolcular kulübenin önüne geldi. Türk Bayrağı açılırken, ‘Birlik-beraberlik’ mesajı verildi. 30 bin taraftar da alkışlarla desteğini gösterdi. Gol anonsu sırasında da Kırmızı-Beyaz, Türkiye tezahüratları yapıldı.

Haberin Devamı

Türk Futbol tarihinin en anlamlı gollerinden... Avantaj Trabzonsporun

Abdullah Avcı: İşte futbolun gücüTrabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç öncesinde tüm takım taraftarlarını Akyazı’ya çağırırken, “Bu maç bileti değil, hayat bileti” demişti. Tecrübeli hoca, renk fark etmeksizin stada gelen tüm taraftarlara, destekleri için teşekkür etti. Avcı, “Tekrar milletimizin başı sağolsun. Bu oyunun birleştirici ve iyileştirici etkisini tüm Türkiye olarak gösterdik. Umuyoruz bugün, bütün renklerin ve kulüplerin birlikteliğinin gelişerek devam edeceği gün olmuştur. Bunun adımını futbol şehri olan Trabzon’da attık. İnşallah devamlılığını sağlarız. Çünkü kaliteli rekabet, insan kalitemizi de geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

‘Bu işin rengi olmaz’

Abdullah hoca şöyle devam etti: “Çok üzücü zamanlardan geçiyoruz. Ama bazen üzüntülerin içinden güzel şeyler çıkartmak da değerli. Bu işin rengi olmaz. Bir nebze olsun insanlarımıza tebessüm ettirebildiysek ne mutlu. İşte futbolun gücü bu. Bizler, başkanlar, yöneticiler, futbolcular, taraftarlar ve medya... Saygı çerçevesinde devam ettiğimizde ülke olarak daha iyi hale gelebileceğimizi bilmeliyiz”

Haberin Devamı

Türk Futbol tarihinin en anlamlı gollerinden... Avantaj Trabzonsporun

İç sahada seri sürüyor

Ligde 36 maçtır iç sahada yenilmeyen Trabzonspor, Avrupa arenasında da başarısını sürdürüyor. Bu sezon Avrupa Ligi’nde grup aşamasında evinde çıktığı 3 mücadeleyi de kazanan Bordo-Mavililer, dün de Konferans Ligi Play-Off ilk maçında Basel’i mağlup etti. Karadeniz ekibi, en son 19 Ağustos 2021’de taraftarı önünde Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma’ya mağlup olmuştu. Trabzonspor aynı zamanda, sahasında çıktığı üst üste 4Avrupa maçını da kazanarak tarih yazdı. Fırtına, en son Eylül 1983 ile Eylül 1990 yılları arasında Avni Aker’de üst üste çıktığı 4 Avrupa karşılaşmasını kazanmıştı.

Uğurcan Çakır: Aklımız hep orada

Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır, 90 dakika sonrası duygularını paylaştı. Milli kaleci, "Allah'tan sabırlar diliyorum. Çok büyük bir afet yaşadık. Çok üzüldük, yıkıldık. Hepsi bizim canımız. Tüm ülke olarak maddi ve manevi anlamda yaraları sarmaya çalışıyoruz. Unutulacak bir olay yaşamadık. Hayatımın deen unutulmaz maçına çıktım. Mecburi olarak sahaya çıktık ve oynadık. Aklımız ve yüreğimiz hep orada. 150'yeyakın maça çıkmışımdır burada. İlk kez bu kadar duygulandım. Ülkenin her tarafından gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maxi Gomez ofsayta takıldı

Bordo-Mavililer’in yıldızı Maxi Gomez, yine çok iyi bir maç çıkardı. İlk yarıda Trezeguet’ye müthiş bir pozisyon hazırlayan Uruguaylı futbolcu, 76. dakikada ise savunma arkasına sarkıp, çok şık bir aşırtmayla topu filelere gönderdi. Ancak bu gol, milimetrik bir ofsayt nedeniyle VAR’da iptal edildi.

Bruno Peres geri döndü

Geçtiğimiz sezon aşil tendonundan ciddi bir sakatlık geçiren ve yaklaşık9ay sahalardan uzak kalan Bruno Peres, ligin ikinci devresinde takıma katılmıştı. Ancak Brezilyalı futbolcu, bu kez de omzundan sakatlandı. Tedavi süreci beklenenden hızlı ilerleyen Brezilyalı sağ bek, dün Basel mücadelesine ilk 11’de başladı.

Basel’e karşı ilk galibiyet

Trabzonspor, Basel ile Avrupa karnesinde 2. kez eşleşirken, 3 Ekim 2019’da Akyazı’da oynanan maç 2-2 bitmişti. Deplasmandaki mücadeleyi ise İsviçre ekibi 2-0 kazanmıştı. Bordo-Mavililer, Basel’e karşı bu kez kazandı. Karadeniz ekibi, Konferans Ligi’nde son 16 yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Rövanş maçı 23 Şubat’ta

Fırtına, Konferans Ligi’nde son 16 turu ilk maçında 1-0’lık sonuçla avantajı kaptı. Bordo-Mavililer, rövanş mücadelesine 23 Şubat Perşembe günü İsviçre’de çıkacak. Bu mücadele, TSİ 23.00’te başlayacak. Her türlü beraberlik, tur için Trabzonspor’a yetiyor. Öte yandan Basel Kulübü, evindeki maçta depremzedeler için özel bir kampanya yapacağını açıkladı.

Marek Hamsik'in Napoli'de Attığı Son Gol

YORUM YAZ