MENÜ

Trabzonspor'un yıldızından sert Batshuayi açıklaması! 'O hareketi...'

Trabzonspor'un devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Thomas Meunier, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Belçikalı sağ bek, vatandaşı Michy Batshuayi'nin attığı tekme hakkında düşüncesini aktarırken, aynı zamanda Trabzonspor'a transfer sürecini de anlattı. İşte detaylar...

Trabzonspor'un yıldızından sert Batshuayi açıklaması! 'O hareketi...'

Trabzonspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Thomas Meunier, hem bordo-mavili kulübe transfer sürecini hem de Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayları değerlendirdi. Belçika basınından La Derniere Heure'ye konuşan sağ bek, Türkiye'de taraftarların çok ateşli olduğuna vurgu yaparak bu tutkuyu sevdiğini, ancak duyguların şiddete dönüşmemesi gerektiğini aktardı.

Haberin Devamı

"TRANSFERİMİN NEDENİ BUYDU"

Öncelikle Trabzonspor'a transfer sürecini anlatan Meunier, "Trabzonspor'a transfer olduğum için mutluyum. Milli Takıma seçilmem gerekiyordu, transferimin nedeni buydu. Benim için tek hedef her zaman olduğu gibi vatanım Belçika'yı temsil etmektir. Futbolu Belçika Milli Takımı'na seçilmek için oynuyorum. Sonuçta milli futbolcu olmak ne demek, en iyi Belçikalı oyuncuların arasında olmak demek. Eğer milli takımın bir parçasıysanız, bu 11 milyon nüfuslu bir ülkede mevkisinin en iyisi olmak demek" dedi.

Trabzonsporun yıldızından sert Batshuayi açıklaması O hareketi...

"TEDESCO İLE KONUŞTUM"

İmzayı atmadan önce Tedesco ile görüştüğünü açıklayan Belçikalı futbolcu, "Trabzonspor'a transferim sırasında Milli Takım Teknik Direktörü Domenico Tedesco ile konuştum. Onun için şu açıktı; istikrarlı ve iyi oynarsam milli takıma seçilebilirim. Kapının kapalı olmadığını bana söylemesi önemliydi. Real Madrid ya da Bayern Münih'e gitmemi istemediğini söyledi. Amacı düzenli olarak oynamamdı. Real Madrid'in yedek kulübesinde olmamın bir anlamı yoktu" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE MAÇINDA YAŞANANLAR OLAĞANÜSTÜYDÜ"

Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada yaşananları da yorumlayan tecrübeli sağ bek, "Pazar günü özel bir maç oynandı. Fenerbahçe maçında yaşananlar olağanüstüydü. Kulüp üyeleri bana olayların daha önce hiç bu kadar büyümediğini söyledi. Çok fazla gerginlik vardı. Türkiye'de lig çok tutkulu. Bu gerçekten sevdiğim bir şey ama tabii ki şiddet değil, tutku" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLAR OLDUKÇA DÜŞMANCA"

Türkiye'deki taraftarların çok ateşli olduğunu ifade eden Meunier, "Türkiye'de futbol için özel bir atmosfer var. Eğer bir deplasmanda oynuyorsanız, rakip taraftarlar oldukça düşmanca, insanlar duygusal ve genellikle aşırı. Ya hep ya hiç. Kazanırsanız tanrı gibisiniz, kaybederseniz sizi kimse tanımaz. Takdir ettiğim şey bu sıcaklık" yorumunu yaptı.

Trabzonsporun yıldızından sert Batshuayi açıklaması O hareketi...

"BATSHUAYI İLE KONUŞTUK"

Thomas Meunier, vatandaşı Batshuayi ile maç öncesi konuşup konuşmadığının sorulması üzerine ise, "Elbette konuştuk. Maçın çok sıcak geçeceği konusunda uyarılmıştım ama bunu beklemiyordum. İlk kez gerçekten böyle bir atmosfer gördüm. Anladığım kadarıyla iki takım arasında geçmişten gelen bir sorun var. İki kulüp arasında bir nefret var" dedi.

Haberin Devamı

"O HAREKETİ GEREKLİ DEĞİLDİ"

Batshuayi'nin bir taraftara attığı tekmenin sorulması üzerine Meunier, "Batshuayi, Muay Thai yapabildiğini göstermek istedi. O hareketi gerekli değildi. Çünkü, taraftarın sadece soyunma odasının girişini engellemek için onun yanından geçmek istediğini görebilirsiniz. Diğer Fenerbahçeli oyunculara ne olacağını bilmiyorum. 3 aydan 1 yıla kadar ceza alabileceğinden bahsediyoruz. Çünkü, ortada bir nefsi müdafaa yok. Örneğin bir oyuncu, zaten bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatırılmış bir taraftara yumruk atıyor" diye konuştu.

"BIÇAKLI BİR ADAM DA VARDI!"

Meunier, olaylardan korkup korkmadığının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Hayır ama olaylar uzun sürdü. Her 5 dakikada bir, maç duruyordu. Çünkü sahaya bir şeyler atılıyordu. Şişeler, bozuk paralar, çakmaklar, cıvatalar, hatta restoranda kullanılan bir tepsi. Her seferinde birine bir şeyler isabet ediyordu. Bıçaklı bir adam da vardı. Dürüst olmak gerekirse, Fenerbahçeli oyuncular daha fazla taraftar olmadığı için şanslıydı. Bu bir tuzaktı. Çok daha kötü olabilirdi. Kavgayı canlı olarak yaşamadım çünkü yenilgiden iğrenerek hemen soyunma odasına gittim."

Haberin Devamı

Trabzonspor'un Belçikalı oyuncusu Meunier, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe ile oynadığımız maça yönelik kendi ülkemde yaptığım değerlendirmelerin bağlamından tamamen kopartılarak Türkiye’de servis edilmesini büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte hızlıca soyunma odasına gitmem sebebiyle sahada yaşananlara yönelik yorumlarım doğal olarak sosyal medya paylaşımlarından görebildiğim kadarıyladır.

Zaten daha sonra da taraftarlarımızı suçlayan birçok paylaşımın da sahte olduğunu farkettim. Tüm bunların sonucunda taraftarlarımızın ve futbol kamuoyunun asılsız haberlere ve çarpıtmalara asla itibar etmemesini rica ediyorum.

Haberin Devamı

Thomas

YORUM YAZ