MENÜ

Trabzonspor'un Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşü!

Trabzonspor haberi... İstanbul’daki Galatasaray zaferiyle ‘Fırtına’sız zirve olmaz’ mesajı veren Bordo-Mavililer, Süper Lig’de 4 büyüklerin kendi aralarında yaptığı maçlara bakıldığında 12 puanla zirvede yer alıyor. Trabzonspor, dış saha tablosunda da lider üstelik tam 15 maçtır ligde bileği bükülmüyor. Karadeniz ekibi, kalan 4 haftada Başakşehir’in takılacağına ve şampiyonluğa ulaşacağına inanıyor.

Trabzonspor'un Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşü!

30. haftada 61 puana ulaşan ve plakayı bulan Bordo- Mavililer, bu sezon tarih yaza yaza ilerliyor... Hüseyin Çimşir yönetiminde ligde yenilmeyen Trabzonspor, önceki dönemle beraber 15 maçtır namağlup. Fırtına en son 2010-2011’de böyle bir dönem yaşamıştı. Dış saha tablosuna bakıldığında da Karadeniz ekibinin 30 puanı var ve zirvede yer alıyor. Ancak esas kilit nokta, ezeli rakiplerle oynanan maçlar...

Haberin Devamı

Açık ara fark...

Bordo-Mavililer, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ligde yenilmedi. 3 rakibini de birer kez devirrken, diğer 3 maç berabere bitti. Trabzonspor tam 36 yıl sonra böyle bir başarıya imza atarken, benzer tablo en son 1983-84 sezonunda oldu. Bu süreçte 12 puanı hanesine yazdıran Karadeniz ekibi, 4 büyüklerin bu sezon kendi aralarında oynadıkları maçlara bakıldığında açık ara lider. 6 maçta Galatasaray’ın 6 puanı bulunuyor. Birbiriyle oynayacak Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da geride kalan 5 karşılaşmada toplam 5’er puanları var.

4’te 4 için kenetlendi

Sadece ligde zirve mücadelesi vermekle kalmayan, Türkiye Kupası’nda da adını finale yazdıran Bordo-Mavililer, işte böylesine başarılı geçen bir sezonda şampiyonluğa yürekten inanıyor. Bordo- Mavililer, kalan 4 maçın hepsini kazanmayı hedeflerken, bu süreçte 2 puan önündeki Başakşehir’in mutlaka takılacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

Trabzonsporun Süper Ligde şampiyonluk yürüyüşü

YORUM YAZ