MENÜ

Trabzonspor'un Onuachu planı! Karar verildi...

Trabzonspor, 1.5 milyon Euro karşılığında Southampton'dan kiraladığı Paul Onuachu'nun geleceği konusunda kararını verdi. Bordo-Mavililer, Nijeryalı oyuncu için hazırladığı planını erken şekilde devreye sokmaya hazırlanıyor.

Trabzonspor'un Onuachu planı! Karar verildi...

Eylül ayında fırsat transferi olarak takıma kazandırılan Paul Onuachu, Süper Lig’de çıktığı 16 maçta 9 gol atarken, 3 de asist yaptı. Sergilediği performansla tam not alan 2.01’lik santrforun önümüzdeki sene de takımda tutulması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın hem sahadaki katkısından hem de takım içi uyumundan çok memnun olduğu Onuachu konusunda Bordo-Mavili yönetim erkenden görüşmelere başlayacak.

Trabzonsporun Onuachu planı Karar verildi...

YÜKSEK BONSERVİS İHTİMALİ

Fırtına, öncelikle bonservisli olarak Onuachu’yu almak istiyor. Fakat Southampton, geçtiğimiz sezonun devre arasında Nijeryalı yıldız için Genk’e tam 18 milyon Euro bonservis ödemişti. Dolayısıyla kapıyı yüksek rakamdan açmaları bekleniyor. Eğer pazarlıklarda istenilen noktaya gelinemezse, Onuachu 1 yıl daha kiralanmaya çalışılacak.

Trabzonsporun Onuachu planı Karar verildi...

SOUTHAMPTON ÇIKAMAZSA...

İkinci opsiyon, biraz da Southampton’ın sezonu nasıl tamamlayacağıyla alakalı. Öyle ki Championship’ten Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren Ada ekibi, bu hedefine ulaşırsa Onuachu’yu kadroda tutabillir. Ancak bunu başaramaz ve Championship’te kalırlarsa, 29 yaşındaki forvet kariyerine alt ligde devam etmek istemiyor. Trabzon’da mutlu olan ve daha önce verdiği röportajlarda da bunu açıkça ifade eden Onuachu’nun tutumu da transfer sürecini etkileyecek.

Haberin Devamı

Trabzonsporun Onuachu planı Karar verildi...

İKİ KULÜBÜN İLİŞKİSİ İYİ

Southampton ile Trabzonspor arasında oyuncu transferi konusunda geçtiğimiz yaz ciddi hareketlilik yaşanmıştı. Bordo-Mavililer sadece Onuachu’yu kiralamamış, öncesinde Mislav Orsic’i de aynı kulüpten kadrosuna katmıştı. Yönetim, genç stoper Taha Altıkardeş’i ise Göztepe’ye vermişti. Southampton Kulübü’nün sahibi olan şirket, ülkemizde de Göztepe’nin büyük hissedarı durumunda. İki kulüp arasındaki iyi ilişkiler, Onuachu’nun transfer sürecini kolaylaştırabilir.

 

Trabzonsporun Onuachu planı Karar verildi...

YORUM YAZ