MENÜ

Trabzonspor'un 2.01'lik makinesi! 'Zlatan mısın be mübarek?'

Trabzonspor’da Onuachu fırtınası artarak devam ediyor... Fenerbahçe derbisindeki müthiş performansının ardından Konyaspor maçına da damga vuran 2.01 boyundaki forvet, attığı 2. golle Avrupa’da gündem oldu. 29 yaşındaki yıldızın şık vuruşu için Ibrahimovic benzetmesi yapılırken yerel basında da dev golcü için övgü dolu ifadeler yer aldı. Detaylara göz atalım...

Trabzonspor'un 2.01'lik makinesi! 'Zlatan mısın be mübarek?'

Trabzonspor'un dev forveti Onuachu, şu ana kadar sergilediği performansla Bordo-Mavili takımın taraftarlarını adeta mest etti. Yıldız golcü sadece Fırtına'yı değil, attığı golle tüm dünyayı etkilemeyi başardı. Konyaspor'a karşı akrobatik bir gol atan Onuachu, hem yurt içinde hem de yurt dışında manşetleri süsledi. Öte yandan Konyaspor galibiyetinin ardından, teknik direktör Abdullah Avcı'nın görüşleri de oldukça dikkat çekiciydi. Tüm detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Avcı'nın sözleri ikiye böldü!

Trabzonspor’da Konya galibiyeti ve Onuachu’nun attığı müthiş gol kadar Abdullah Avcı’nın maç sonu açıklamaları da çok konuşuldu. 90 dakikanın ardından sinirli olan ve hem yayıncı kuruluşa verdiği röportajda hem de basın toplantısında sert mesajlar gönderen Avcı; özellikle Baniya-Mehmet Can ikilisinin hatasıyla gelen golle ilgili, “Yediğimiz gol... Bu şekilde bir pas arkası dönük oyuncuya atılmaz. Arkası dönük oyuncu da oraya girip, o pası almaz. Anlar çok önemli, ben pozisyonda gol olacağını hissettim. Belki göreceksiniz baksanız. O topun oraya atılmaması gerektiğini yaşıyorum saniye saniye. Oyuncu da bunu yaşayacak. Ben hepsini detay detay ekibimle çalışıyorum. Eğer aynıysa, gelişmiyorsa o zaman bye bye. Net!” demişti. Bu sözler sosyal medyada taraftarları ikiye böldü. Bir kesim Abdullah hocanın haklılığını savunurken, diğer kesim açıklamaların çok sert olduğunu ve 21 ile 24 yaşındaki iki oyuncunun kamuoyunun önüne atıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Trabzonsporun 2.01lik makinesi Zlatan mısın be mübarek

Yerel basında Onuachu manşetleri

Bordo-Mavililer’in, Fenerbahçe derbisinin ardından Konyaspor karşısında da galibiyete uzanması yerel basında geniş yer buldu. Trabzon’da yayın yapan gazeteler, Onuachu’nun performansını ve özellikle attığı 2. golü manşetlere taşıdı. Karadeniz Gazetesi ‘Zlatan seni kıskandı, yeni kral’ başlığını atarken, Sonnokta ‘Fırtına’yı Onuachu uçurdu’, Taka ‘Onuachu atıyor, Fırtına kopuyor’, Kuzey Ekspres ‘Zlatan mısın be mübarek!’ dedi.

Trabzonsporun 2.01lik makinesi Zlatan mısın be mübarek

Avrupa'da da gündem oldu! 

Yaz transferinin son günlerinde Southampton’dan 1.5 milyon Euro kiralama bedeliyle kadroya katılan Paul Onuachu, kısa sürede yakaladığı uyum, attığı goller ve özellikle derbi performansıyla fark yarattı. Ligde 8 maçta forma giyen Nijeryalı forvet, rakip fileleri 6 kez havalandırdı, 1 de asist yaptı. Geçtiğimiz hafta Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe’yi en çok zorlayan oyuncu olan ve gol perdesini açan Onuachu, Papara Park’ta kaldığı yerden devam etti. Konyaspor maçında 59. dakikada Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren dev santrfor, 85. dakikada ise inanılmaz bir gol attı. Enis Destan’ın pasında yüksekten gelen topu topuğuyla ağlara yollayan Onuachu, tüm izleyenleri şaşkınlık içinde bıraktı. Yaptığı bu vuruş, Zlatan İbrahimovic’in gollerine benzetilen Onuachu, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da gündem oldu.

Haberin Devamı

Trabzonsporun 2.01lik makinesi Zlatan mısın be mübarek

‘Puskas ödülüne aday’

Daily Mail ‘Onuachu’dan sansasyonel akrobatik vole!’ derken, Soccernet ‘Onuachu Puskas ödülüne aday bir gol attı’, Sportklub ‘Yılın en iyisi olacağına şüphe yok’, Sports Brief ‘Zlatan İbrahimovic’in geçmişteki çevikliğini hatırlattı’, Cpnckn ‘2.01’lik adamın ustalığı’ başlıklarını kullandı.

Trabzonsporun 2.01lik makinesi Zlatan mısın be mübarek

YORUM YAZ