MENÜ

Trabzonspor'da Türkiye Kupası öncesi Fırtına! Değişim sonuç verdi

Sivas yenilgisiyle 3.’lük yarışında yara alan Trabzonspor bu kez hata yapmadı, zorlu Kayseri deplasmanında kazandı. Bordo-Mavililer, Beşiktaş ile puan farkını yeniden 4’e çıkartırken, çarşamba günü Karagümrük’le oynayacağı Türkiye Kupası Yarı Finali öncesi moral depoladı.

Trabzonspor'da Türkiye Kupası öncesi Fırtına! Değişim sonuç verdi

Evinde oynadığı son 2 lig maçında önce Fenerbahçe, ardından Sivasspor’a kaybeden Trabzonspor, deplasmanda ise 2’de 2 yaptı. Fırtına, kümede kalma savaşı veren Konyaspor’dan sonra Kayserispor’u da yıktı. İlk yarıda Meunier’in asistinde Enis Destan ağları havalandırırken, ikinci yarıda bu kez Enis asist yaptı, Pepe golü attı. Beşiktaş’ın kazandığı haftada 3.’lük yarışında bu kez hata yapmayan Bordo-Mavililer, puan farkını yeniden 4’e çıkardı. Abdullah Avcı ve öğrencileri, çarşamba günü Papara Park’ta oynanacak Karagümrük mücadelesi öncesi de moral depoladı. Fırtına, en önemli hedefi olan Türkiye Kupası’nda, yarı final ilk maçında İstanbul ekibini konuk edecek.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA GÜNÜ TARAFTARLI...

Bu mücadelede Bordo-Mavili taraftarlar, stattaki yerini alabilecek. Ligde ise Fenerbahçe maçı sonrası verilen ceza nedeniyle kalan 3 iç saha maçı da seyircisiz şekilde oynanacak. Trabzonspor, Karagümrük’ü hafta içinde devirip, 8 Mayıs’ta oynanacak rövanş öncesi avantaj yakalamak istiyor.

ALTIN KAFA: ENİS DESTAN

Konyaspor deplasmanında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen, Sivas maçında ise yedek kalıp son 10 dakikada şans bulan Enis Destan bu kez ilk 11’de maça başladı. Trabzonspor’un 21 yaşındaki forveti, 24. dakikada Meunier’in ortasında kafayla ağları sarstı. Enis, bu sezon ligdeki 6 golünün 5’ini kafayla atmış oldu. Genç yıldız, ikinci yarıda ise Pepe’nin golünde de yine asisti kafayla yaptı. Başarılı futbolcu 74. dakikada ise yaşadığı sakatlık sonrası yerini Umut Bozok’a bıraktı.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Türkiye Kupası öncesi Fırtına Değişim sonuç verdi

MEUNİER’İN 5. ASİSTİ

Ara transferde Trabzonspor’un kadrosuna kattığı tek isim olan Thomas Meunier, asistlerine devam ediyor. Çıktığı ilk maçta Türkiye Kupası’ndaki Gençlerbirliği mücadelesinde hayati bir asist yapan ve maçın çevrilmesinde başrol oynayan Meunier, ligde ise BordoMavili formayla çıktığı 9 karşılaşmada 4. gol pasını dün verdi. Toplamda 11 maçta 5 asiste ulaşan Meunier, performansıyla yine fark yarattı.

UĞURCAN’DAN BÜYÜK HATA

İyi bir maç çıkartan ve Trabzonspor’un attığı ikinci golde asist öncesi pası veren kaleci Uğurcan Çakır, 87. dakikada ise büyük hata yaptı. Topla fazla oyalanan ve Mehdi Bourabia’ya kaptıran Trabzonspor’un kaptanı, son bölümlerde golü yedirdi. Skor 2-1’e gelirken, kalan bölümlerde takım savunmasını iyi yapan BordoMavililer 3 puana uzanmasını bildi. Uğurcan, 28. haftadaki Alanya deplasmanında da gollük bir hataya imza atmıştı.

EREN ELMALI HAFTAYA YOK

Ceza sınırında maça başlayan isimlerden Eren Elmalı, dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Başarılı sol bek, önümüzdeki hafta ligdeki Gaziantep FK mücadelesinde forma giyemeyecek. Baniya ile Uğurcan Çakır, Kayserispor deplasmanında kart görmezken; Berat Özdemir ve Mendy ise dünkü kartlarla Trabzonspor’da sınıra gelen diğer isimler oldu.

Haberin Devamı

KAYSERİ BÜYÜK STRESTE

5 haftadır ligde kazanamayan Kayserispor, dün de sahadan yenilgiyle ayrıldı. 37 puanda kalan Sarı-Kırmızılılar, düşme stresini derinden hissediyor. Ateş hattındaki Hatayspor’un kazanması halinde, bu takımla aralarındaki fark 1’e düşecek. 18. sıradaki Gaziantep’in 31, Pendik’in ise 30 puanı var. Ancak iki ekibin de bir maçı eksik.

Trabzonsporda Türkiye Kupası öncesi Fırtına Değişim sonuç verdi

DEĞİŞİM SONUÇ VERDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kaybedilen Sivasspor maçının ardından hem 11’i hem de sistemi değiştirdi. Orta saha üçlüsünden Umut Güneş’i yedeğe çeken tecrübeli hoca, merkezde Bardhi ile Berat’ı görevlendirdi. Pepe ise bu ikilinin önünde 10 numara gibi forma giydi. Sol kanatta Trezeguet’nin yokluğunda tercihini Fountas’tan yana kullanan Abdullah Avcı, forvette ise Enis Destan’la başladı. O Enis 1 gol, 1 asistle maça damgasını vururken; Pepe de diğer golü attı. Aynı zamanda Fildişili yıldızın Bardhi’ye de şık bir asisti vardı. Ancak bu gol, VAR aracılığıyla iptal edildi.

Haberin Devamı

SAVUNMA HAMLELERİ...

2-0’ı bulduktan sonra Umut Güneş’le orta sahayı güçlendiren Avcı, sonrasında Enis’le Umut Bozok’u değiştirdi. Son bölümlerde ise Meunier’in yerine stoper Fernandez girdi. Galibiyetin ardından büyük sevinç yaşayan Abdullah hoca, son düdükle birlikte oyuncularını tek tek tebrik etti.

Trabzonsporda Türkiye Kupası öncesi Fırtına Değişim sonuç verdi

YORUM YAZ