MENÜ

Trabzonspor'da rövanş zamanı! Karagümrük maçının anlamı çok farklı

Trabzonspor için yarınki Karagümrük karşılaşmasının anlamı çok farklı... Öyle ki Bordo-Mavililer, geçen sezon Dünya Kupası arasından Fenerbahçe zaferiyle dönmüş ancak sonraki hafta Karagümrük deplasmanında 4-1’lik ağır bir yenilgi almıştı. Dış sahadaki çöküş de o maçla başlamıştı...

Trabzonspor'da rövanş zamanı! Karagümrük maçının anlamı çok farklı

Geçtiğimiz sezon 24. haftadaki Ümraniyespor yenilgisinin ardından görevi bırakan teknik direktör Abdullah Avcı, 233 gün sonra Trabzonspor’un başında çıktığı ilk maçta Alanyaspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederken, ikinci dönemine yine galibiyetle başladı. Yarın ise rakip Karagümrük... Akıllarda geçen sezonki maç ve kapanacak bir hesap var. Öyle ki Bordo-Mavililer, geçtiğimiz sezon Dünya Kupası arasından sonra Akyazı’da ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 2-0’lık skorla devirmiş ve ‘yeniden başlıyoruz’ mesajı vermişti.

Haberin Devamı

GÖZLER TREZEGUET'DE!

Visca o maçta sakatlandı

Ancak o galibiyetin hemen ardından Karagümrük deplasmanından Bordo-Mavililer şok bir skorla ayrılmış, rakibine 4-1 kaybetmişti. Olimpiyat Stadı’ndaki maçta Visca’yı da kaybeden ve Bosnalı yıldızın ciddi sakatlığıyla sarsılan Trabzonspor için dış sahadaki çöküş aslında o yenilgiyle başlamıştı. Karagümrük’e yenildikten sonra sırasıyla deplasmanda Alanyaspor’a 5-0, Hatay ve Galatasaray’a 2-1’lik skorlarla mağlup olan Fırtına’da, Abdullah Avcı dönemi 25. hafta öncesinde sona ermişti. Karadeniz ekibi, yarınki karşılaşmaya rövanş motivasyonuyla hazırlanıyor.

Trabzonsporda rövanş zamanı Karagümrük maçının anlamı çok farklı

Bu kez tam tersi...

Avcı, geçen sezondan beri devam eden dış saha fobisini bu kez Karagümrük deplasmanında çözmek, aynı zamanda Alanya galibiyetinin ardından 2’de 2 yapmak istiyor. Geçen sezon Fenerbahçe’yi devirip Karagümrük’e yenilen Fırtına, bu kez tam tersi bir takvime sahip. Bordo Mavililer, Olimpiyat Stadı’nda kazanıp, sonraki hafta Kadıköy’de Sarı-Lacivertliler’in konuğu olacak. Abdullah Avcı ve öğrencileri, yarın kazanıp derbi öncesi iyice moral bulmak amacında. Geride kalan 9 haftada iç sahadaki 5 maçın 4’ünden galibiyet çıkartan Trabzonspor, deplasmanda ise 4 karşılaşmanın 3’ünü kaybetti, sadece 1 kez kazandı.

Haberin Devamı

Trabzonsporda rövanş zamanı Karagümrük maçının anlamı çok farklı

İstanbul'da sadece 3 kez kaybetti

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor kariyerinde İstanbul takımlarına karşı sergilediği performans parmak ısırtıyor. İlk döneminde İstanbul temsilcileriyle 31 kez karşı karşıya gelen Trabzonspor’un hocası, bu maçlarda 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Deplasmanda ise 16 maçta Fırtına’nın sadece 3 yenilgisi bulunuyor. Diğer 13 mücadelenin 10’unu kazanan Bordo-Mavililer, 3 maçtan beraberlikle ayrılmıştı. Şampiyon hoca, ikinci döneminde de bu karneyi sürdürmek amacında.

Nicolas Pepe tempo artırdı

İlk maçına Papara Park’ta Alanyaspor karşısında çıkan Nicolas Pepe, yarın Karagümrük deplasmanında da kadroda olacak. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın yıldız futbolcuya bu kez daha fazla süre vermeyi düşündüğü öğrenildi. Sakatlıktan yeni kurtulan ve durumu yakından takip edilen Fildişili kanat oyuncusu, sonraki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisine ise ilk 11’de başlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Trabzonsporda rövanş zamanı Karagümrük maçının anlamı çok farklı

Hücumda Onuachu planı

Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk 3 maçta da gol atan Paul Onuachu, Adana Demir deplasmanını boş geçmişti. Geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşılaşmasında atılan tek golde büyük payı bulunan dev forvet, Karagümrük mücadelesine özel hazırlanıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, özellikle kenar oyuncularından ceza sahasına daha fazla orta yapmalarını isterken, merkezdeki isimlere de atağa çıkışlarda Onuachu’yu desteklemelerini söyledi. Kısacası Bordo-Mavili takımda ana hücum planı, Onuachu üzerinden yapılıyor.

Trabzonsporda rövanş zamanı Karagümrük maçının anlamı çok farklı

YORUM YAZ