MENÜ

Trabzonspor'da Nenad Bjelica'nın ilk büyük zaferi

Geçen sezon Fenerbahçe, bu sezon Galatasaray’a boyun eğen Nenad Bjelica, ilk büyük zaferine ulaştı. Trabzonspor'un Hırvat teknik direktörü, Beşiktaş karşısında sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı ve siftah yaptı.

Trabzonspor'da Nenad Bjelica'nın ilk büyük zaferi

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, şimdiye kadar çıktığı büyük maçlarda galibiyet sevinci yaşayamamıştı. Hırvat teknik adam, geçen sezon Fenerbahçe’ye 3-1, bu sezon ise Galatasaray’a 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. 52 yaşındaki çalıştırıcı, yeni transferlerle birlikte takımın yavaş yavaş uyum sağlaması sonrasında dün akşam Beşiktaş karşısında mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Bjelica; Mendy ve Onuachu gibi yıldızları ilk 11’e sürdü. Bjelica’nın, sahadaki oyun planı tuttu ve mücadeleyi kazanmasını bildi.

Haberin Devamı

‘Pepe’nin zamana ihtiyacı var’

Başarılı çalıştırıcı, böylece Fırtına’nın başında ilk kez büyük bir maçtan zaferle ayrılmanın sevincini yaşadı. Öte yandan Hırvat hoca, takımın yeni yıldızı Nicolas Pepe’nin durumu hakkında da açıklamalarda bulundu. Pepe’nin zamana ihtiyacı olduğunu dile getiren Bjelica, “Pepe uzun süre antrenman yapmamıştı. Maç da oynamamıştı. Birkaç haftaya ihtiyacı var. En kısa sürede hazır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakasetas’tan yarım dalya

Karadeniz devinin istikrar abidesi Anastasios Bakasetas, mücadelenin ilk bölümünde pek devreye giremedi. Yunan orta saha oyuncusu, ilk devrenin sonlarında ise klasını konuşturdu. 41. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen 30 yaşındaki oyuncu, dar açıdan kaleci Mert Günok’u avlamayı başardı. Türkiye kariyerinde 178. maçında 50. golünü atan Bakasetas, yarım dalya yapmış oldu.

Haberin Devamı

Bardhi kaldığı yerden devam

Rizespor maçında bir gol pası veren, Kasımpaşa mücadelesinde ise 2 kez rakip fileleri havalandıran Enis Bardhi, milli takımda da etkili performansını sürdürmüştü. Kuzey Makedonyalı futbolcu, dün akşam da ilk gol öncesinde şık bir orta yaparak, perdenin açılmasına destek verdi.

Mendy sınıfı geçti

Angers’ten transfer edilen Batista Mendy, dün akşam ilk kez BordoMavili formayı giydi. Fransız orta saha oyuncusu, takıma yeni gelmiş olmasına rağmen uyumlu görüntüsü ile dikkat çekti. Mücadeleye girmekten kaçmayan, savaşçı yapısıyla alkışları toplayan 23 yaşındaki futbolcunun, 45+2’deki şutu ise direkte patladı.

Tribünlerde müthiş atmosfer

Yeni transferler ve takımın yükselen grafiği sonrasında Beşiktaş mücadelesinde tribünler doldu. 37.518 Bordo-Mavili futbolsever, 90 dakika boyunca takımlarına tam destek verdi. Trabzonsporlu taraftarlar, ilk düdükten son ana kadar bir an olsun susmak bilmezken, gollerin ardından coştu. 

Edin Visca siftah yaptı

Son 1.5 sezondur sakatlıklarla boğuşan Boşnak kanat oyuncusu, kendini bulmaya başladı. Beşiktaş’a karşı etkili bir futbol ortaya koyan Edin Visca, 61. dakikada sonradan oyuna giren Trezeguet’nin pasında fileleri sarsıp, bu sezonki ilk golünü attı. Bu arada asisti yapan Trezeguet ise bu sezon ilk kez gol katkısı verdi.

YORUM YAZ