MENÜ

Trabzonspor'da neler oluyor

Trabzpnspor'da Beşiktaş maçı öncesi futbolcular rahatsız, yönetim tavizsiz ve Broos düşünceli...

Trabzonspor'da neler oluyor

Teknik patron, Alanzinho için, “11’imde düşünmüyorum” diye konuştu. Başkan Şener, “Yattara misyonunun sonuna geldi” çıkışıyla herkesi şok etti. Son haftaların formsuz ismi Sylva, karmaşık iddialarda bulundu. Yönetim ise formsuzluğa kılıf arandığını ima edip net konuştu. Hugo Broos, kale tercihinde sıkıştı, yıldızlarını kaybetme endişesi tavan yaptı. Camia tedirgin, Belçikalı kadro ve motivasyon arıyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de inişli-çıkışlı grafik sebebiyle zirvenin uzağına düşen, konu ‘büyük’ sınavlar olduğunda ise 7 maçlık bir galibiyet hasreti bulunan Trabzonspor için evindeki bu hafta oynayacağı Beşiktaş mücadelesi hayati değer taşıyor... Kazanıp hem taraftarının gönlünü almak hem de üst sıralarla arayı kapatmak arzusundaki Karadeniz temsilcisinde gündem ise her geçen gün biraz daha Beşiktaş maçının dışına kayıyor. Son zamanlarda yaşananları hatırlayalım.

Broos sustu ama...
Önce teknik direktör Hugo Broos medyaya açıklamalar yaptı, konu bir an önce kazanılması beklenen Alanzinho’ya geldiğinde ise, “İleride belki faydalanabilirim ama şimdilik benim 11’imde yeri yok” dedi. Yüksek maliyetiyle hep gündemde olan Brezilyalı için sözleri yönetimi gelecekte yeni bir krizin beklediğinin işaretiydi. Trabzon’un kurmaylarının, “Teknik direktörler de konuşurken kulübün menfaatini düşünmeli” ikazı geçikmedi. Broos sustu ama bu kez Başkan Sadri Şener bombayı patlattı. Trabzon’un patronu, 61 numaralı kaptan İbrahima Yattara için, “Misyonunun sonuna geldi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çözüm konuşma yasağı!
Bu gelişme zaten formsuz ve kafası dağınık Gineli’yi sarstı, taraftarları böldü. Bir grup, “Zaten ne verdi ki, gitsin”, diğerleri ise, “Böyle yıldızlar kolay gelmiyor” fikrini savunurken, akıllara, “Bir başkan satacaksa bile oyuncusuyla ilgili böyle bir açıklama yapar mı?”, “Bu oyuncunun değerini düşürmez mi?” sorularını getirdi. Kulüp ise çözümü, adı geçen futbolculara konuşma yasağı getirmekte buldu.

Bomba Broos’un kucağında
Beklenmeyen bir çıkış da Sylva’dan geldi. İlk günden beri yönetime sayısız sorun çıkaran Senegalli, yine Bordo-Mavililer’i sıkıntıya itti. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, FANATİK’e gelişmeleri net şekilde aktarırken, sonuçta deneyimli file bekçisinin “yalan” söylediği gerçeği çıktı. Kulislerde Tolga’nın da iyileşmesiyle beraber Sylva’nın tamamen gözden çıkarılacağı konuşulurken, bomba Broos’un kucağında kaldı. Şimdi ya yönetimin rest çektiği formsuz Sylva’yı oynatacak ya da risk alıp Onur’a şans tanıyacak. Kısacası Beşiktaş maçı öncesinde Broos, ‘kullanılmayan’ yıldızlar başta olmak üzere derin bir motivasyona ihtiyaç duyarken, camia tedirgin bir bekleyiş içinde.

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ