MENÜ

Trabzonspor'da Konya galibiyeti sonrası açıkladı! 'Transfer gerekli! Kalite eksikliği...'

Trendyol Süper Lig'in 12'nci hafta mücadelesinde dün akşam Trabzonspor, Konyaspor’u ağırladı. Yükselen grafiği devam eden Trabzon, Konyaspor’u da 2-1 yenmeyi başardı. Fanati yazarları da Bordo-Mavili ekibin galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi.

Trabzonspor'da Konya galibiyeti sonrası açıkladı! 'Transfer gerekli! Kalite eksikliği...'

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 12'nci haftasında Konyaspor'u konuk etti. Papara Park'ta oynanan kritik karşılaşmada Cihan Aydın düdük çaldı.

Haberin Devamı

AVCI’DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynadığı Fenerbahçe maçı kadrosunda tek değişiklik yaptı. Sarı kart cezası bulunan Eren yerine Larsen’e forma veren Avcı, bu maçta da Visca’ya sol kanatta, Pepe’ye ilk 11’de sağ kanatta görev verdi. Bordo mavililerde ayrıca sakatlıkları bulunan Orsic, Hüseyin ve Umut Bozok kadroda yer almadı.

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

ONUACHU’NUN GOLLERİ GALİBİYETİ GETİRDİ

Trabzonspor, Konyaspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Bordo-mavililerin gollerini 59 ve 85'inci dakikalarda Paul Onuachu kaydetti. Konyaspor'da fileleri 77'nci dakikada Louka Prip havalandırdı.

AVCI'YLA YENİLGİ YOK

Trabzonspor, Alanyaspor maçıyla başlayan ikinci Abdullah Avcı döneminde çıktığı 4’üncü karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi. Avcı’yla birlikte istikrar yakalayan bordo mavililer, Alanyaspor, Karagümrük, Fenerbahçe ve Konyaspor maçlarından 3 galibiyet 1 beraberlik elde ederek yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 22'ye yükseltti. Konyaspor ise 10 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

Fanatik yazarları, Trabzonspor’u değerlendirdi

 Fanatik yazarları da yükseliş grafiği devam eden Trabzonspor'un Konyaspor galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar;

KÖTÜ OYNASA DA KAZANIYOR - ERMAN ÖZGÜR

Fenerbahçe galibiyetinin ve Abdullah Avcı etkilerinin stat atmosferine yansıdığı maçtan, Konyaspor’a karşı kötü bir ilk yarı oynadı Trabzonspor. Topla oynamaya çalışan Fenerbahçe’ye karşı ne kadar iyi savunma oynayıp başarılı olduysa, topu Trabzonspor’a bırakan ve çabuk hücum eden Konyaspor’a karşı da o kadar başarısız oldu. Pas trafiği yavaş, hücum organizasyonları Visca hariç hücum oyuncularının bireysel olarak vasat kalışı ile etkisiz oldu. Konyaspor ilk yarıda defalarca geri koşturdu Trabzonspor’u, çok net fırsatlar buldu ve gol atamaması biraz beceri biraz şanssızlık eseriydi. Özellikle Calvo öyle bir gol kaçırdı ki bir daha yap desen o mesafeden topu direğe nişanlamayı beceremeyebilir. Bu oyunla Trabzonspor için içeri berabere girmek bana göre iyi sonuçtu. Bu oyuna dayanamayan Abdullah Avcı, geçen hafta kariyer maçı oynayıp ilk yarı adeta yürüyüş yapan Berat’ın yerine Bakasetas ile döndü soyunma odasından.

Haberin Devamı

KALİTE EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR

Pepe’nin vites artırdığı bölümde Onuachu ile golü de buldu Trabzonspor. Fakat oyun olarak bir türlü Konyaspor’a üstünlük sağlayamadı. Konyaspor’da hamleler karşılığını verdi. Mehmet Can’ın çıkarken yaptığı hata ve Oliviera ortasında Prip ile golü buldular. Son bölüme Abdullah hoca Enis Destan ile çift santrfora dönerek başladı ve karşılığını Enis asistinde Onuachu’nun fantastik golü ve galibiyetle aldı. Oyun olarak tatmin edici olmasa da Abdullah Avcı doğru hamleleri ile Trabzonspor’u kötü de oynasa kazanan takım kıvamına getirmiş gözüküyor. Önemli eksikler var mı? Elbette var. Özellikle bekler konusunda kalite eksikliği hissediliyor.

 

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

SABIR İSTEYEN OYUN - OLCAY ÇAKIR

Trabzonspor’un oyuna başlangıç hızı o kadar düşüktü ki bu hızla bu işin ne denli zor olacağını en baştan tahmin ediyorduk. Rakibin gücü, oyundan beklentisi üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilir bir durumken bu kötü başlangıç hızı, bir türlü yükselemeyen tempo karşımıza Trabzonspor açısından kısır bir ilk yarı çıkmasına sebep oldu. Rakibin yerleşik takım savunması daha yerleşirken, Trabzonspor’un pas ritmi rakipte taşları yerinden oynatmıyor, pozisyon bulmak zorlaşıyordu. Bu tip ilk yarılarda ben ilk 25’te neden oyuncu değişikliğine gidilmiyor hala anlamış değilim. Oyuncuya bunun oyunu değiştirme hamlesi olduğunu anlatmak bu kadar zor değildir diye düşünüyorum. Böyle düşük tempoda kreatif oyuncu da olmayınca koca bir 45 dakika boşa geçmiş oldu. İkinci yarı özellikle bazı büyük oyuncuların da sazı ele alması denkliği Trabzonspor lehine bozan durum oldu. Trabzonspor uzunca bir süre yani yeni oyuncu alana kadar “Arayışlar” içinde olacak.

Haberin Devamı

8 NUMARA GEREKLİ

En doğru isimleri mevcutlardan en doğru mevkilere yerleştirip ideal on biri bulacak. Abdullah Avcı’nın oyununu hızlandıracak önemli bir 8 numara şimdiden araştırılıyordur diye düşünüyorum. Bu oyun stresi taraftarla paylaşma oyunu. Bu oyun sabrın da sabrını isteyen bir süreç oyunu. Trabzonspor yeniden bir başlangıcın sancılarını yaşıyor. Yaşayacak. Kalbi dayanan maçlara gidecek. Diğerleri evden takip edecek. Değişim böyle bir şey çünkü. Trabzonspor dün gece iki büyük yıldızının kötü oyunda parlayan küçük resitalleriyle kazanmasını bildi. Onuachu yılın golü kategorisini de şimdiden kapattığı muhteşem golüyle maça damga vururken Pepe de “ben Pepe’yim” mesajını verdi.Trabzonspor, bu galibiyetle zor da olsa kendini makasın üst tarafına atmış oldu!

Haberin Devamı

 

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

SÜRPRİZ SONLU! - SAFACAN KONUKSEVER

Kadıköy’de 26 yıl sonra gelen derbi zaferinin ardından Bordo-Mavili takımın da tribünlerin de görüntüsü için söylenebilecek tek şey; hayal kırıklığı... Son 7 maçını kazanamayan ve bu süreçte 5 mağlubiyet alan Konyaspor’a karşı çok kötü bir ilk 45 performansı sergiledi Trabzonspor. Oyuncu grubundaki isteksizlik ve hareketsizlik enteresandı. Sadece hücumda değil, işin savunma tarafında da rakibine çok rahat alan bırakan Trabzonspor’a karşı, Konyasporlu oyuncular her driplinginde çok kolay adam eksiltti ve hızlıca mesafe katetti. Calvo’nun kaleye 1 metreden kaçırdığı gol şans anıydı. Ev sahibi ise son anlarda Visca ile direğe takıldı. Bir de Onuachu’nun kaçırdığı pozisyon vardı.

PEPE HAREKETLENİNCE...

Fenerbahçe maçında geçen hafta müthiş bir antitez üreten Abdullah Avcı’nın ikinci devrede bu kez nasıl bir tez sunacağı merak konusuydu. Çünkü Alanya ve Karagümrük maçlarından farksız bir Trabzonspor vardı ilk yarıda. Berat’ın yerine Bakasetas girerken, ön tarafta daha dominant oynamaya çalıştı Bordo-Mavililer. Pepe’nin biraz tempoyu yükseltmesi golü de getirdi. Onuachu ile Trabzonspor öne geçti. Ancak savunmada garip bir konsantrasyon kaybı vardı. Bu dengesizlik golü yedird. Baniya’nın riskli pası sonrası çok çabuk çizgiye inen Konyaspor, Prip’le skoru dengeledi.

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

RİSK KARŞILIK BULDU

Sonrasında Abdullah Avcı risk aldı. Baniya’yı çıkartıp, Enis’i sokarak çift forvete döndü. Nitekim genç Enis’in asistinde günün adamı Onuachu, İbrahimovic’i hatırlatan müthiş bir vuruşla ikinci golünü attı. Kötü oynarken de kazanmak, en önemlisi derbi zaferinin ardından milli araya 2’de 2 yaparak girmek çok önemli. Ancak Trabzonspor’da hala çözülmeyi bekleyen kronik sorunlar ve görece kendinden zayıf takımlara karşı bir tempo sorunu var.

Trabzonsporda Konya galibiyeti sonrası açıkladı Transfer gerekli Kalite eksikliği...

YORUM YAZ