MENÜ

Trabzonspor'da galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda Trabzonspor ile Manisa FK karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı yönetimindeki bordo-mavililer, Manisa'yı 3-1 yenerek kupada turladı. Fanatik yazarları ise Trabzon'un Türkiye Kupası'nda son 16'ya kaldığı maçı köşe yazılarında değerlendirdi.

Trabzonspor'da galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor ile Mustafa Dalcı yönetimindeki Manisa FK, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

FIRTINA, ENİS’İN GOLLERİYLE TURLADI

Trabzonspor'un gollerini 7'nci dakikada Taxiarchis Fountas ile 28 ve 69'uncu dakikalarda Enis Destan kaydetti. Manisa FK'da fileleri 15'inci dakikada Meriton Korenica havalandırdı.

Trabzonsporda galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

Fanatik yazarları da Trabzonspor’un Manisa FK'yı 3-1'lik skorla mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turuna yükseldiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi.

ZORLANMADAN TURLADI - ERMAN ÖZGÜR

Savunma, orta saha ve hücum ayırt etmeksizin rotasyonlu kadrosu ile topun Manisa’da kalmasına çok fazla izin vermedi Trabzonspor. Kapanmaya çalışan rakibine karşı oyun üstünlüğünü rahat alırken, Onuachu’nun yokluğunda krizi fırsata çevirmesi beklenen Enis Destan ile tabelayı da aldı. İlk golde asisti yapan, kornerden de 2. golü atan Enis ilk yarıdan maçın kahramanı oldu bile. Manisa’nın kaleye toplam 2 kez gelmesine rağmen, frikikten attığı gol tamamen Uğurcan hatası oldu. Refleksi zayıf kalan Uğurcan, kendisine yakışmayan bir gol yiyerek ilk yarının sınıfta kalan ismiydi.

Haberin Devamı

Trabzonsporda galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

ENİS DAMGA VURDU

İkinci devrenin başında Bordo-Mavili ekip daha kontrollüydü. Biraz daha Manisa’nın topla oynamasına müsaade ettti fakat pozisyon da vermedi. Fark yaratmaya devam eden Enis, oyuna sonradan giren Visca’nın asistinde golü yaparak turu garantiye aldı. Zaten bu golle birlikte de Manisa’nın direnci tamamen kırıldı. Genel anlamda Trabzonspor’da dün şans bulan, ideal kadroyu zorlaması beklenen oyuncular pek buna hazır gözükmediler. En önemlisi ise Galatasaray maçı öncesi Trabzonspor’u hırpalayan, yoran bir maç olmadı kupada. Oyun disiplini maçı kazanmak için yeterli oldu. Kapanışı maçın adamıyla yapalım... Enis Destan sadece Trabzonspor için değil, forvet sıkıntısı yaşayan A Milli Takımımız için de önemli bir oyuncu olabileceğinin sinyallerini verir gibiydi.

GENÇLERİN AKLI NEREDE? - OLCAY ÇAKIR

Denk olmayan güçlerin mücadelesi güçlü olanın rotasyonlarıyla bir nebze denklik kazanabiliyor. Türkiye Kupası maçlarının bu turlarında teknik adamlar ‘dinlendirme, görme, şans verme, hazırlama’ adına görevlendirmeler yapabiliyor. Merak edilen, edildikçe de ‘oynasa var ya...’ denilerek çok şeyler yapacağı düşünülen isimler şans buluyorlar. Bu vesileyle teknik adamlar neden eldekilerin performansı düşük de olsa bu oyuncuları kenarda tuttuklarını açıklama yapmaksızın ‘buyrun işte merak ettikleriniz’ de derler... Abdullah Avcı şans verdi. Rakip şans kullanma adına idealdi. Kullanamadılar. Trabzonspor’un oyuncu yetiştirme misyonu olmazsa olmazıdır ve aksi düşünülemez. Ancak Trabzonspor takımında hemen o yıl, bilemedin ertesi yıl o sıçramayı gösteremeyen oyuncu varsa alttan gelecek diğer isimlerin önü kesiliyor demektir. Trabzonspor isim vermeye gerek yok. Acilen ‘olamayanlarla’ vedalaşmalı. Dün bu çok net gözüktü. Hadi alttan gelenler böyle. Peki transferde yüksek maliyetlerle kadroya dahil edilip umutsuz(!) olanlar ne olacak?

Haberin Devamı

Trabzonsporda galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı


ARA OYUNCU ALINMAMALI

Trabzonspor’un kadrosunu geliştirmesi, güzelleştirmesi, estetik hale getirmesi ve güçlendirmesi adına hakikaten zamana ihtiyacı olacak. Ara oyuncu asla alınmamalı. Bu tip oyuncuların alttan gelemeyenlerden(!) farkı yok. En azından ‘alttan gelemeyenlerin maliyeti yok’ der geçeriz. Dün sahada Enis Destan bir genç oyuncunun gelecek vaad etmesinin ne anlama geldiğini özetler gibiydi. Hocanın aklı derbide de gençlerin aklı nerede bilebilene aşkolsun! Onun haricinde bu tur için başka söze gerek yok.

Haberin Devamı

ENİS’İN AKŞAMI... - SAFA CAN KONUKSEVER

Afrika Kupası ve sakatlıklar nedeniyle zaten rotasyonlu diyebileceğimiz bir kadroyla ligde mücadele eden Abdullah Avcı, buna rağmen dün ekstra 4 değişiklik yaptı. Arif Boşluk, Kerem Şen ve Umut Güneş’in yanı sıra Hüseyin Türkmen 11’de başladı. İlerleyen bölümlerde Göktan, Poyraz ve Fernandez’e şans tanıdı. Özellikle ilk yarıda oyun hakimiyetini rakibine pek bırakmayan Bordo-Mavililer’de, hücumda Enis Destan ile Fountas, savunmada ise özellikle oyun kurulumundaki katkısıyla Hüseyin ön plana çıktı. Batista Mendy orta sahada ‘yetecek’ kadar oynadı, pek fazla zorlamadı.

Trabzonsporda galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

HER ŞEYİ DOĞRU YAPTI

İlk devreye Enis Destan 1 gol, 1 asistlik performansıyla damga vururken, genç yıldız ikinci yarıda da ağları havalandırdı ve maçın adamı oldu. 21 yaşındaki forvet, Onuachu’nun yokluğunda gelen fırsatı iyi değerlendiriyor. Attığı goller bir tarafa, maç içindeki konsantrasyonu, hep doğru yerde oluşu, arkadaşlarına yaptığı servislerle fark yaratıyor. Genç yaşına rağmen çok olgun bir oyun oynadı Enis.

Haberin Devamı

HAYAL KIRIKLIĞI BARDHİ

Tabii bir de hayal kırıklığı yaratanlar var... Enis Bardhi gibi. Bakasetas ile Abdülkadir Ömür’ün olmadığı denklemde esas mevkisi 10 numarada şans bulmasına rağmen bir türlü sahaya ağırlık koyamadı Kuzey Makedonyalı oyuncu. Deplasmandaki Antalya maçında bunu yapamaması nispeten anlaşılabilir ancak 1.Lig ekibi Manisa karşısında bile çok sıradan bir performans gösterdi. Trabzonspor’da hazır bir yaprak dökümü yaşanıyorken, sanki onun için de yolun sonu geldi!

Trabzonsporda galibiyet sonrası açıkladı: Acilen olamayanlarla vedalaşılmalı

YORUM YAZ