MENÜ

Trabzonspor'da aynı kadro farklı sonuç! Önce lig sonra kupa

Trabzonspor bir var bir yok... Bordo-Mavililer, deplasmandaki Konya galibiyeti sonrası evinde Sivasspor’a tek golle yenildi. 3.’lük yarışında Beşiktaş’la puan farkını 8’e çıkarma fırsatını kaçıran Fırtına, Onuachu’nun yokluğunu ilk kez bu kadar çok hissetti.

Trabzonspor'da aynı kadro farklı sonuç! Önce lig sonra kupa

30. haftada derbide taraftarı önünde Fenerbahçe’ye mağlup olan Trabzonspor, milli ara sonrası deplasmanda Konyaspor’u yenip moral bulmuştu. Bordo-Mavililer dün seri için sahadaydı. Fakat hesaplar tutmadı. Onuachu’nun eksikliğini maç boyunca çok net hisseden Trabzonspor, girdiği pozisyonları bir türlü gole çeviremezken, 52. dakikada Manaj’ın asistinde Menig’e engel olamadı. Devamında Fırtına 1-2 fırsat yakalamasına rağmen bunları kullanamadı. Bu bölümde nadir de olsa Sivasspor da pozisyonlara girdi. Ama sonuç değişmedi. Fenerbahçe’nin ardından seyircisiz maçta evinde üst üste 2. yenilgisini yaşayan Trabzonspor, 52 puanda kaldı. Karadeniz ekibi kazansaydı, maç fazlasıyla puan farkı Beşiktaş’la 8’e çıkacaktı.

Haberin Devamı

ÖNCE LİG SONRA KUPA

Siyah-Beyazlılar bugün evinde Samsunspor’u mağlup etmesi durumunda Trabzonspor’la puan farkını 2’ye yani 1 maça düşürecek. Fırtına ise önümüzdeki hafta ligde Kayserispor’la dış sahada kozlarını paylaştıktan sonra Türkiye Kupası Yarı Final ilk karşılaşmasında 24 Nisan’da Karagümrük’ü konuk edecek. O maçta taraftarlar da Papara Park’taki yerini alabilecek.

Trabzonsporda aynı kadro farklı sonuç Önce lig sonra kupa

SINIRDAKİLER KART GÖRMEDİ

Kulübede olan Baniya’nın yanı sıra Trabzonspor’da Eren Elmalı ve Uğurcan Çakır ceza sınırında Sivasspor maçına çıktı. 3 oyuncu da kartsız şekilde mücadeleyi tamamlarken, Bordo-Mavili takım sınırdaki isimlerde fire vermedi. Trabzonspor önümüzdeki hafta deplasmanda Kayserispor’a konuk olacak.

TREZEGUET SAKATLANDI

Haberin Devamı

Afrika Kupası’ndan döndükten sonra Fırtına’nın en önemli hücum silahı olan ve kupa dahil çıktığı 11 resmi maçın 7’sinde gol atan Trezeguet, dün ikinci yarıda kenara alındı. Mısırlı yıldızın sakatlık problemi yaşadığı ve zorunlu olarak değişiklik yapıldığı belirtildi. Trezeguet’nin yerine Abdullah Avcı, Umut Bozok’u soktu.

Trabzonsporda aynı kadro farklı sonuç Önce lig sonra kupa

AYNI KADRO FARKLI SONUÇ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazanan kadroyu değiştirmedi. Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi forvette Pepe tercih edilirken, ilk yarıda baskılı bir futbol sergileyen ve yüzde 70’e 30 topa sahip olup, pozisyonlara giren Bordo-Mavililer bir türlü golü atamadı. İkinci yarıda önce Umut Bozok hamlesi yapılırken, Sivasspor yıldız oyuncusu Manaj’ın asistinde Menig’le öne geçti. Sonrasında Avcı’dan üst üste değişiklikler geldi. Fountas, Enis Destan ve Orsic gibi tüm hücum kozlarını sahaya süren Trabzonspor’da beklenen gol ise bir türlü gelmedi.

CEZALI İLK MAÇ...

Özellikle 79. dakikada Mendy ile beraberliğe çok yaklaşan Fırtına, Nikolic’i geçemedi ve son bölümlerde iyi savunma yapan Sivasspor zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı. Trabzonspor dünkü karşılaşmada cezası nedeniyle tribünde olmayan taraftarının yokluğunu da fazlasıyla yaşadı.

YORUM YAZ