MENÜ

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'ya sert eleştiri! 'Saygı duymak zorundayız ama...'

Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş ile üçüncülük mücadelesi veren Trabzonspor, evinde seyircisiz oynadığı maçta Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Özellikle ilk yarıda Yiğidolar'ın kalesini adeta abluka altına alan ancak golü bir türlü bulamayan bordo-mavililer, sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı. Fanatik yazarları, Abdullah Avcı'nın ekibinin Sivasspor'a karşı aldığı mağlubiyeti yorumladı.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'ya sert eleştiri! 'Saygı duymak zorundayız ama...'

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Sivasspor'u konuk etti. İlk yarıda adeta 'tek kale' oynayan bordo-mavili takım, önemli gol pozisyonlardan faydalanamadı ve skor üretemedi. İkinci yarıda oyunu dengeleyen Sivasspor, 52. dakikada Manaj'ın şık asistini gole çeviren Queensy Menig ile 1-0 öne geçti. Kalan sürede Trabzonspor baskılarını artırsa da skoru değiştiremedi ve bordo-mavili takım, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

'DAHA SERT OLMAMIZ GEREKİYOR!'

ABDULLAH AVCI'DAN ONUACHU AÇIKLAMASI

Öte yandan Trabzonspor'da sakatlığı bulunan takımın yıldız santrforu Paul Onuachu karşılaşmayı tribünden takip etti. Abdullah Avcı konuyla ilgili, "Onuachu kırık ve kasık problemi yaşadı. Bir daha sakatlanmamsı için fiziksel yüklemeler yapıyoruz. Kayserispor maçında ya sahada ya da kenarda olacak." ifadelerini kullandı. Tecrübeli golcünün yerine forvette Nicolas Pepe forma giydi.

Fanatik yazarları, Trabzonspor'un evinde Sivasspor'a 1-0 kaybettiği maçı değerlendirdi. İşte yazarlarımızın yorumları...

'FORVET PROBLEMİ!' | SAFA CAN KONUK SEVER

Trabzonspor belki de en dominant ilk yarıyı oynadı dün. Golü atmak için her türlü organizasyonu denedi, özellikle de 30. dakikadan sonra. Fakat ya son pas tercihi hatalıydı ya da son vuruş zamanlaması. Yüzde 70 topa sahip olduğu bu bölümde, topun kıymetini daha iyi bilebilirdi Bordo-Mavililer. İlk 20 dakika ise zaten çöpe gitti! Pas akışı yavaş, oyun hızı da bir o kadar düşüktü. Ancak Abdullah Avcı Eren Elmalı ve Meunier’yi öne sürüp, Trezeguet ile Visca’yı içe sokunca, Sivasspor’un savunma dengesi de bozuldu. Sırf sağ bek Meunier’in 3 pozisyonu vardı mesela. Ancak merkezden çok az denedi Trabzonspor. Hat kırıcı pası atma noktasında Bardhi de Berat da Umut Güneş de etkisiz kaldı.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Abdullah Avcıya sert eleştiri Saygı duymak zorundayız ama...

'GOLÜ ATAMAYINCA...'

İkinci devre başlarken Trezeguet’yi çıkartıp, Umut Bozok hamlesi yaptı Avcı. Net bir forvet eksikliği bas bas bağırıyordu zaten ilk yarıda. Ancak çıkması gereken oyuncu Trezeguet’den ziyade Visca veya Pepe’ydi aslında. Ancak Trezeguet’nin ağrı yaşaması belki de o tercihi etkiledi. 52. dakikada ise doğru forvet profilinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Rey Manaj’ın fiziğini çok iyi kullanıp yaptığı asistte Menig golü attı.

Böyle maçlarda dominant oynayıp bir türlü golü bulamamak sizin enerjinizi düşürdüğü gibi dakikalar ilerledikçe rakibin de direnç kazanmasına neden oluyor. Muhtemelen dün Onuachu sahada olsaydı, bambaşka bir senaryodan bahsederdik Trabzonspor için. Fakat ‘keşkelerle’ maç kazanılmıyor. Özellikle de 1-0 geriye düştükten sonra skoru çevirmek için istek, ekstra mücadele ve kalite gerekiyor.

Haberin Devamı
Trabzonspor - Sivasspor maçı (VİDEO)

ÜRETKENLİK SORUNU | ERMAN ÖZGÜR

Bir tarafta kadro kalitesi Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra en iyi gözüken, puan sıralamasındaki yeri ile doğru orantılı Trabzonspor, diğer tarafta topu rakibe bırakarak oynama konusunda Süper Lig’in en iyilerinden, Bülent Uygun ile uyumu dikkat çeken Sivasspor. Özellikleri doğrultusunda bir ilk yarı oynadılar. Topu çabuk geri kazanan Trabzonspor ilk yarım saat rakibini açmakta zorlansa da Trezequet, Umut Güneş ve Meunier ile önemli fırsatları kaçırdı. Meunier kapanan bir savunmanın dengesini bir bek nasıl bozabiliri örnekleri ile gösterdi. Sivasspor ise özellikle Koita’nın topu iyi sakladığı anlarda nadir de olsa Trabzonspor kalesini yokladı. Fakat bu mücadele gücü, iyi ilk yarının final vuruşları gol için yeterli kaliteye ulaşmadı.

Trabzonsporda Abdullah Avcıya sert eleştiri Saygı duymak zorundayız ama...

'ETKİSİZ HAMLELER'

İkinci yarının başında Abdullah Avcı, Trezeguet’nin yerine Umut Bozok’la döndü soyunma odasından. Eğer sakatlık sebebi ile çıktıysa bilemem ama savunmanın en çok başını ağrıtan Trezeguet’nin çıkması Sivasspor’a yaradı. İlk yarının sonlarındaki baskıyı ve pozisyona girme becerisini kaybeden Trabzonspor’da yapılan her hamle katkı yapmaktan çok takımın kalitesini düşürdü. Sivasspor fırsatı kaçırmadı ve genelde gollerine alışık olduğumuz Manaj’ın dans eder gibi kıvrak çalımlarla yaptığı asist ve Menig golü ile tabelayı değiştirdi. Maçın son bölümü Orsiç ve Enis Destan hamlelerine rağmen Trabzonspor’un üretkenlik sorunu çözülemedi. Maçın yıldızlarından Nikolic, Mendy’ye gol, Trabzonspor’a puan şansı tanımadı. Sonuçta Sivasspor stratejisini sahaya iyi yansıtarak galibiyeti alırken, Trabzonspor için alınan sonuç tamamen ilk yarıda bulduğu pozisyonları gol yapamamak üzerinden okunabilir.

Haberin Devamı

'NEDEN PEPE HOCAM?' | OLCAY ÇAKIR

Gerek köşemdeki yazılarımda, gerekse ekranlarda Pepe’nin neden oynatılmaması gerektiğine dair tonlarca kelam ettim, yazılar yazdım. Teknik adamların 11’lerine saygı duymak zorundayız buraya kadar da tamam. Ancak maç öncesi ‘baştan’ uyarımızı yaptığımız için içimiz son derece rahat bir şekilde yazabiliriz şimdi. Hocam neden Pepe? Sözleşmesinde ‘mutlaka oynar’ maddesi mi var yoksa? Trabzonspor’un geleceğinde olmayacak bir oyuncunun, geleceğinde olma ihtimali olanlara ve üstelik de o mevkide tercih edilmesi anlaşılır gibi değil! Trezeguet’nin sakatlanarak çıkması sonrası yapılacak tek hamle Fountas’ın ya da Orsic’in oraya yerleştirilmesi olacakken Pepe’yi sahada tutmak uğruna, Meunier-Visca mükemmelliğini de bozmak bir 15 dakika daha kaybettirdi Trabzonspor’a... Sonrası zaten malum. Kur kurabilirsen yeniden tüm oyunu...

Haberin Devamı

Trabzonsporda Abdullah Avcıya sert eleştiri Saygı duymak zorundayız ama...

'İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK...'

Manaj’dan şut-gol bekleyen savunma, bu kez onun bu sezon yapmadığı bir şeye tanıklık edip, asistiyle yüzleştiler. Seyircisiz, bir dönem temposu iyi de sayılabilecek, üstelik tek kale geçen maçta golü getirecek kalitede pozisyonlar gelmeyince başlar önde sahadan ayrılmak harici seçenek de kalmamıştı. Sivasspor deplasman istatistikleri orada duruyor. Yüzde olarak otuzlarda bu oyunu oynayıp rakiplerini tuzaklıyor ve istediklerini alıyorlar. Haliyle sen dün akşam oynadığını, hatta iyi oynadığını bile düşünebilirsin ama öyle değil işte!

YORUM YAZ