MENÜ

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, yeni rotayı belirledi! Karanlıktan aydınlığa...

20. haftada Antalyaspor ile berabere kaldıktan sonra ligde üst üste 4 mağlubiyet yaşayan Bordo-Mavililer, 21 günde toparlandı... 2’si kupa olmak üzere çıktığı 5 karşılaşmanın 5’inde de galibiyete uzanan Fırtına, son 4 maçta gol dahi yemedi. Savunması düzelen, hücumda çok daha istekli bir futbol sergileyen Trabzonspor’da kara bulutlar tamamen dağılırken; Abdullah Avcı yeni rotayı belirledi. İşte tüm detaylar...

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, yeni rotayı belirledi! Karanlıktan aydınlığa...

Pepe, Onuachu ve Trezeguet’nin Afrika Kupası’na gittiği süreçte Bakasetas ile Abdülkadir Ömür’ün de takımdan ayrılması, bir de sakatlıkların yaşanmasıyla sıkıntıya giren Bordo-Mavililer, Süper Lig’in 20. haftasında 1-0 öne geçtiği Antalyaspor deplasmanında beraberliğe razı olmuş, skordan ziyade oynanan etkisiz futbol hayal kırıklığı yaratmıştı. Sonrasında taraftarı önünde Galatasaray’dan 5 gol yiyen, devamında Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor’a yenilip; Kasımpaşa ile Beşiktaş’a da mağlup olan Fırtına’da, bir ara istifa sesleri dahi yükselmişti. Trabzonspor’da çöküş dönemi bitti, yükselme devrine geçildi. Teknik direktör Abdullah Avcı, yeni rotasını belirledi. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

12 gol yemişlerdi...

Ancak 5 maçta dibe vuran Trabzonspor, yine 5 maçta kendine geldi. Her anlamda tam tersi bir grafik çizdi. Öyle ki üst üste yenilgiler yaşadığı süreçte kalesinde 12 gol gören ve sadece 4 kez rakip fileleri havalandıran, 5’te 5 yaptığı periyotta sadece 1 gol yedi. 8 defa ağları sarstı.

Trabzonsporda Abdullah Avcı, yeni rotayı belirledi Karanlıktan aydınlığa...

Seriyi sürdürmek istiyor

3’ü lig olmak üzere son 4 maçta hiç gol yemeyen Bordo-Mavililer, takım savunmasını ciddi şekilde düzeltti. Hücumda da çok daha istekli, baskılı ve pozisyonlara giren bir Trabzonspor var. 21 günde çıktığı Gençlerbirliği (kupa), Hatay, Pendik, Adana Demir ve Başakşehir (kupa) maçlarını kazanan Bordo-Mavililer, seriyi sürdürmek istiyor.

Trabzonsporda Abdullah Avcı, yeni rotayı belirledi Karanlıktan aydınlığa...

3 maçın 2’si iç sahada

Teknik direktör Abdullah Avcı, milli araya kadar ligde çıkacakları 3 maçta 3 galibiyet hedefliyor. Pazartesi günü Alanyaspor deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, sonrasındaki 2 karşılaşmayı evinde oynayacak. Bordo-Mavililer 9 Mart’ta Karagümrük’ü, 17 Mart’ta ise derbide Fenerbahçe’yi konuk edecek. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin 19’da 19 yaptığı dönemde ezeli rakibini Kadıköy’de yıkan Fırtına, yine aynı tarifeyi uygulamak amacında. Avcı, özellikle derbiyi kazanarak rüzgarı tamamen arkasına almak istiyor.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Abdullah Avcı, yeni rotayı belirledi Karanlıktan aydınlığa...

Fernandez geri döndü

Sakatlığı nedeniyle Adana Demir ve Başakşehir maçlarında forma giyemeyen Joaquin Fernandez, dün antrenmana çıktı. İspanyol stoper, düz koşu yaptıktan sonra bireysel olarak hafif tempoda çalıştı. Fernandez’in pazartesi günkü Alanyaspor mücadelesinde kadroda olması bekleniyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, Fernandez’in yokluğunda son 2 karşılaşmada stoperde Batista Mendy’yi görevlendirmişti.

Abdullah Avcı:Trabzonspor, bu kupalara ambargo koyarak tarihteki yerini almıştır
YORUM YAZ