MENÜ

Trabzonspor'da Abdullah Avcı takımını uyardı: Plana sadık kalacağız

Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 4 lig maçında 10 puan toplayan ve Milli araya yüksek moralle giren Fırtına, Sivasspor karşılaşmasıyla dönüyor. Bordo-Mavililer, yarın akşam Yeni 4 Eylül Stadı’nda zorlu bir 90 dakikaya çıkacak.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı takımını uyardı: Plana sadık kalacağız

Trabzonsporlu futbolcular, sadece rakibiyle değil, hava şartlarıyla da mücadele edecek. Öyle ki meteorolojiye göre yarın sabah Sivas’ta kar yağışı bekleniyor. Maç saatinde yani 20.00’de hava sıcaklığı -5 derece gösteriliyor. İkinci yarıda dereceler -10’a kadar düşebilir.

Haberin Devamı

MİLLİ MAÇTA İZLEDİLER

‘Çıkışta hata istemiyorum’

Saha zemininin durumuna göre, pas futbolundan ziyade direkt oyunu tercih edebileceklerini oyuncularına söyleyen Avcı, rakiple ilgili takımını uyardı. Tecrübeli hoca, “Milli araya iyi girdik ancak bundan sonrası daha önemli. Sivas maçı zor geçecek. 90 dakika boyunca mücadele gücümüz yüksek olmalı. Anları doğru ve akıllı oynamalıyız. Plana sadık kalacağız. Özellikle 1. bölgeden çıkışlarda basit hata istemiyorum. Rakibin bulamadığı fırsatı biz onlara ikram etmeyelim. Ön tarafta da çok daha hareketli, hızlı ve agresif olmalıyız” dedi.

‘Biz kazanalım yeter’

Fenerbahçe ve Konyaspor galibiyetlerinin ardından seriyi sürdürmek isteyen Fırtına’nın teknik patronu, “Kazanma alışkanlığı yakalamalıyız. Trabzonspor iç saha, deplasman fark etmeksizin her yerde iştahlı ve baskılı oynar. Maç maç ilerleyeceğiz. Adım adım gideceğiz. Ligde önümüze çok fırsat gelecek. Biz kazanalım yeter” ifadelerini kullandı. Trabzonspor, 5 senedir Sivasspor deplasmanında kazanamazken, Abdullah Avcı ise çalıştırdığı takımlarda son galibiyetini 2014’te almıştı. BordoMavililer, yarın bu kötü seriyi de noktalamak istiyor.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Abdullah Avcı takımını uyardı: Plana sadık kalacağız

Fırtına’nın kozu: Baka & Trezeguet

Mısır Milli Takımı’nda çıktığı 2 maçta 3 kez fileleri havalandıran Trezeguet ile Fransa’ya gol atan Bakasetas, Trabzon’a hayli formda dönmüştü. Bu ikilinin idman performansı teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Abdullah Avcı, özellikle Sivas deplasmanında Bakasetas ve Trezeguet’nin hücumdaki yaratıcılığına çok güveniyor. Her iki oyuncunun da yarın akşam ilk 11’de maça başlama ihtimali yüksek.

Abdülkadir’e yoğun terapi

Uzun bir aradan sonra A Milli Takım’a çağrılan Abdülkadir Ömür, sonradan girdiği Almanya maçında etkili olmasına rağmen ilk 11’de başladığı Galler mücadelesinde performansıyla sınıfta kalmıştı. Montella’nın 32. dakikada kenara aldığı Abdülkadir ile Abdullah Avcı yakından ilgileniyor. Oyuncusuyla birebir görüşmeler yapan ve adeta terapi uygulayan Avcı, Sivas karşısında genç yıldıza yine şans verebilir.

Trabzonsporda Abdullah Avcı takımını uyardı: Plana sadık kalacağız

Tüm gözler genç Taha’da

Uğurcan Çakır A Milli Takım’dan sakat döndüğü için Sivasspor deplasmanında forma giyemeyecek. Dizinin arka bölümündeki kaslarda kanama tespit edilen yıldız kalecinin yerine yarın akşam eldivenler Muhammet Taha Tepe’de olacak. Yardımcı antrenör Egemen Korkmaz’ın yakından ilgilendiği 22 yaşındaki Taha, zorlu deplasmanda forma şansını en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Kulübede ise 17 yaşındaki Onuralp Çevikkan olacak.

Haberin Devamı

Antrenmanda 3 eksik var

Karadeniz ekibi, Sivasspor maçının hazırlıklarını dün yaptığı taktik antrenmanla sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki çalışmaya ağrı problemi yaşayan Uğurcan Çakır, Kourbelis ve Umut Bozok katılmadı. Joaquin Fernandez ile Fountas’ın Sivas deplasmanına götürülüp götürülmeyecekleri de bugün netleşecek. Yunanistan Milli Takımı’nda süre alan Kourbelis, Trabzonspor’da ise son maçlarda sakatlığı nedeniyle kadroya girmemişti.

Trabzonsporda Abdullah Avcı takımını uyardı: Plana sadık kalacağız

YORUM YAZ