MENÜ

Trabzonspor, Uğurcan Çakır'ın alternatifini buldu

Avrupa kulüplerinin radarında bulunan Uğurcan Çakır'ı sezon sonu 13-15 milyon Euro bandında bir rakamla satmayı planlayan Trabzonspor, yıldız oyuncunun yerini yerli bir isimle doldurmayı planlıyor. Hedefteki ilk kaleci belirlendi.

Trabzonspor, Uğurcan Çakır'ın alternatifini buldu

Trabzonspor Kaptnaı Uğurcan Çakır'ın adı bir süredir transfer dedikodularına karışmıştı. Milli kaleciye birçok takımın talip olduğu iddia edilmiş ancak transferde somut bir gelişme yaşanmamıştı. Bu gelişmelerin ardından takımda kalan Uğurcan Çakır için son olarak Manchester City'nin sahibi City Group'un satın aldığı Girona'nun 26 yaşındaki kaleci için devreye girip 12 milyon Euro'luk teklifte bulunduğu ancak ödeme planında kulüplerin anlaşamadığı iddia ediliyordu. Kariyerini Karadeniz devinde sürdüren 26 yaşındaki file bekçisi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken olası bir ayrılık durumunda Trabzonspor hedefini belirledi.

Haberin Devamı

SEZON SONU SATILMA İHTİMALİ YÜKSEK

Ara transfer döneminde de Nottingham Forest’in 9 milyon Euro’luk bonservis bedelini gözden çıkardığı Uğurcan Çakır, takımda tutulmuştu. 2 sezondur Avrupa kulüplerinin radarında bulunan Milli file bekçisinin, sezon sonunda satılma ihtimali artık çok yüksek. Bordo-Mavililer, 13-15 milyon Euro bandında bir rakam bekliyor.

Trabzonspor, Uğurcan Çakırın alternatifini buldu

Bu sezon Trabzonspor formasıyla 31 maça çıkan Uğurcan 38 gol yerken, 15 maçta kalesini gole kapattı.

UĞURCAN'IN YERİNE GÜNAY

Uğurcan’ın gitmesi halinde yerine yerli kaleci bakılacak. Hedefteki ilk isimlerden biri; Günay Güvenç. 31 yaşındaki başarılı file bekçisi, Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi sonrası Kasımpaşa’ya kiralanmıştı. Günay’ın Gaziantep ekibiyle 2024’ün Mayıs ayına kadar kontratı bulunuyor. Günay’ın yanı sıra başka Türk kaleciler için de futbol izleme komitesi şimdiden çalışmalara start verdi.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA'YA KİRALANDI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun transfer dönemini uzatması ve depremden etkilen bölgelerde ligden çekilme kararı alan takımların oyuncularını kadrolarına katma hakkı tanıması dolayısıyla Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kasımpaşa, ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK’nın kaptanı Günay Güvenç’i sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti. Yapılan anlaşmaya göre tecrübeli oyuncu için satın alma opsiyonu bulunmuyor. Güvenç, sezon sonunda Gaziantep FK’ya dönecek.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Öte yandan Kasımpaşa ile Gaziantep arasında yapılan anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. Paşa'ya kiralanan Günay Güvenç'in sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmayacak. Ayrıca Kasımpaşa, Günay'ın transferi için Gaziantep'e kiralama bedeli ödemeyecek.

GÜNAY GÜVENÇ'İN KARİYERİ

25 Haziran 1991 doğumlu Günay Güvenç, futbola Almanya'da başladı. 2013'te Beşiktaş forması ile Türkiye'ye gelen file bekçisi, Adanaspor, Mersin İY ve Göztepe'de oynadı. Günay son olarak 2018 yılında Gaziantep'e imza attı.

23 MAÇTA KALEYİ KORUDU

Bu sezon Gaziantep FK ile 23 karşılaşmada kaleyi koruyan 30 yaşındaki file bekçisi, 3 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Günay çıktığı 23 mücadelede 31 gol gördü.

Haberin Devamı

Marek Hamsik'in En İyi Anları

YORUM YAZ