MENÜ

Trabzonspor-Kasımpaşa maçının ardından çarpıcı tespit: Yangına dönüştü...

Trabzonspor kötü gidişatını sürdürüyor. Kasımpaşa'ya sahasında 3-2 mağlup olan bordo-mavililer, son dört maçta sahadan galibiyetle ayrılmayı başaramazken, son üç maçında da mağlup oldu. Yazarlarımız, karşılaşmayı analiz etti.

Trabzonspor-Kasımpaşa maçının ardından çarpıcı tespit: Yangına dönüştü...

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Ev sahibi ekip 1-0 öne geçtiği karşılaşmada sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 19. dakikasında Trabzonspor, Enis Destan'ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. Konuk ekip 47. dakikada Aytaç Kara, 58. dakikada Hajradinovic ve 75. dakikada Nuno da Costa'nın golleriyle 3-1 öne geçmeyi başardı. Karşılaşmada son sözü Trabzonspor'dan Poyraz Yıldırım söyledi: 2-3.

Bu mağlubiyetin ardından Trabzonspor'un ligde kazanamama serisi dört maça, mağlubiyet serisi ise üç maça çıktı. Fanatik yazarları zorlu mücadeleyi sizler için analiz etti.

ERMAN ÖZGÜR | TRAVMA BÜYÜYOR

Travmatik bir dönemi bitirebilmek hem takım olarak iyi konsantre olmaktan hem de takımın yıldız oyuncularının durumdan rahatsız olmasına bağlıdır. İlk yarı özelinde de 6-7 oyuncu disiplinli oyunda standartlarını zorladılar. Özellikle Visca, Bardhi ve Enis Destan hücum organizasyonlarında hareketli ve zaman zaman da olsa etkiliydiler. Bardhi ortasında ön direğe yaptığı koşu ve arka direğe yaptığı kafa vuruşu ile golü atan Enis Destan, istekli görüntüsünün karşılığını alıp Trabzonspor’u soyunma odasına önde götürdü.

Haberin Devamı

Ateş, yangına dönüştü

Fakat ikinci yarı Kasımpaşa’nın maça iyi başlaması Trabzonspor’un tüm falsolarını ortaya çıkardı. Harika bir sezon geçiren Aytaç’ın 5 Trabzonspor’lu savunma oyuncusunun arasından attığı gol ile yaktığı ateş, kırılgan Trabzonspor’un oyun disiplininden kopması, Hajradinoviç penaltısı ve Da Costa golü ile yangına dönüştü! Trabzonspor’un bitmeyen çilesi yediği gole tepki veremeyiş ve az sayıdaki kaliteli ismin kayboluşuyla travma büyüdü. Bordo-Mavililer’in kulübesinde de bu işi çözecek oyuncu olmayınca, skoru çaresizce kabul edildi.

Trabzonspor-Kasımpaşa maçının ardından çarpıcı tespit: Yangına dönüştü...

SAFA CAN KONUKSEVER | TÜKENMİŞLİK SENDROMU

Trabzonspor’da zorunlu değişiklikler dışında kadro farklı olmasa da Abdullah Avcı’nın başlangıç senaryosunda yaptığı birkaç değişiklik vardı. Öncelikle her iki bek geçen maçlara göre daha özgür oynadı. Bardhi de 10 numara değil, sol kanatta başladı. Fountas yardımcı forvet gibi Enis’in arkasındaydı. İlk yarıda iki Enis’in işbirliğinde golü de buldu Trabzonspor. 44’te Visca rahat durumdayken Fountas’a doğru pası atabilse, devreye 2-0 önde girecekti Bordo-Mavililer.

Haberin Devamı

Teslim bayrağı

İkinci yarıda ise Trabzonspor fabrika ayarlarına döndü! Zaten devrenin henüz başında golü yediler. Ceza sahasında 4 kişinin Aytaç Kara’yı durduramaması bir yana, öncesinde topun dışarıdan çevrildi çok netti. Hakem görmedi diyelim, VAR’dakiler acaba neyi izledi? Bu golden 10 dakika sonra Eren’in ‘destek’ eline çarpan top sonrası bu kez VAR devreye girdi. Hakem ‘penaltı’ dedi. Hajradinovic’in golüyle Kasımpaşa 2-1 öne geçince, Trabzonsporlu oyuncular da teslim bayrağını çekti!

'YAN HAKEM NASIL GÖRMÜYOR?'

Yine Mendy stopere...

Abdullah hocadan da geriye düştükten sonra o bilindik hamle geldi! Stoper çıktı, orta saha girdi; Mendy stopere geçti! 2 dakika sonra da Kasımpaşa 3. golü kaydetti. Sonrasında taraftarların tepkisi, oyuncu grubunun olanları sadece izleyişi ve kenarda Avcı’nın demoralize hali... Trabzonspor büyük bir tükenmişlik sendromu yaşıyor. Bu hastalığını çözümü ise hiç kolay gözükmüyor.

OLCAY ÇAKIR | BUNUN ADI ÇÖKÜŞ

Haberin Devamı

Kimsenin bundan fazla bir beklentisi yok aslında. Trabzonspor herkese rahatlıkla kaybedebilir bir halde çünkü. Tribünlere gelmeyenler bir tarafa, gelenlerin de stadyumu terk etmeleri büyük bir kaosu işaret ediyor artık. Forvetleri Afrika’da olan Trabzonspor’un başka gidenleriyle de birlikte düştüğü durumdan çıkması için kadrosunun düzelmesi harici bir çözüm gözükmüyor. Trabzonspor, istisnasız en kötü futbol oynayan takımı bu ligin. Uzun zamandır da böyle. Önceden oyun gücü yoksa da, oyuncu kalitesi ile işi yürütüyorlardı ama oyuncu kalitesi de düşünce defolar ortaya saçılmış oldu. Teknik adam çare üretemiyor...

Trabzonspor-Kasımpaşa maçının ardından çarpıcı tespit: Yangına dönüştü...

Hakemi es geçmeyelim!

Evet kadro sıkıntılı. Evet alternatifler yok. Ama rakip Kasımpaşa takımı sahaya bir kaç genç çocukla çıkmadı mı? Büyük başın derdi büyük olur derler ya... Bunun adı bir çöküş. Hem de izahı güç bir çöküş. Ligin tüm maçlarını izliyoruz. Trabzonspor bugün mevcut haliyle şu rakibe karşı maç kazanabilir diyebileceğimiz bir takım yok. Trabzonspor çok kötü performans gösterdi ama hakem ve VAR ekibinin de kararlarını şuraya not edelim. Bugünün çok konuşulacak konusu olmayabilir bu. Takım kötü zira. Ancak... Topun izdüşümü konusu ve yerde destek eline penaltı verilmesi konusu önümüzdeki yıllarda iddialı olunduğunda başınıza gelebileceklerin bir erken uyarısı gibi oldu!

Haberin Devamı

Trabzonspor-Kasımpaşa maçının ardından çarpıcı tespit: Yangına dönüştü...

Abdullah Avcı: Geçiş dönemleri sıkıntılı ve sancılı olabiliyor
YORUM YAZ