MENÜ

Trabzonspor için 'Fırtına' zamanı! Kara bulutlar dağılıyor...

Üst üste 4 yenilgi sonrası önce Gençlerbirliği’ni eleyip Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalan ardından da ligde Hatayspor’u deviren Bordo-Mavililer’de 3 puan kadar, oynanan etkili futbol da moralleri yükseltti. 51 kez rakip ceza sahasında topla buluşup kendisi adına sezon rekoru kıran Trabzonspor’da yeni hedef; galibiyet serisi. Üstelik 1 hafta içinde Onuachu ve Pepe de takıma katılacak. Orsic ise geri sayımda.

Trabzonspor için 'Fırtına' zamanı! Kara bulutlar dağılıyor...

Afrika Kupası’na gidenler, Bakasetas ve Abdülkadir gibi önemli isimlerin takımdan ayrılması yoğun fikstürde Trabzonspor’u fazlasıyla etkilemişti. Öyle ki ligde çıktığı son 5 maçı kazanamayan ve üst üste 4 yenilgi yaşayan Bordo-Mavililer, 5 günde aldığı 2 galibiyetle kendine geldi. Perşembe günü Türkiye Kupası’nda zor da olsa Gençlerbirliği’ni eleyen ve çeyrek finale çıkan Fırtına, önceki gün de Hatayspor’u mağlup etti. Ligde uzun bir aradan sonra kazanılan 3 puan kadar, oynanan etkili futbol da moralleri yükseltti.

Haberin Devamı

Trabzonspor için Fırtına zamanı Kara bulutlar dağılıyor...

Onuachu Pendik’e yetişebilir

51 kez rakip ceza sahasında topla buluşup kendisi adına sezon rekoru kıran Trabzonspor, yüzde 61’e 39 topa sahip olurken, 24 kez kaleyi yoklayıp 9 isabet yakaladı, 1 kez direğe takıldı ve 1.98’lik gol beklentisine ulaştı. Pas sayısında rakibine fark atan (475/282) Karadeniz ekibinde, Trezeguet’nin dönüşü hücum hattını hareketlendirdi; Meunier ise savunmaya liderlik etti. Afrika Kupası sona ererken takımın 1 numaralı gol silahı Onuachu ile hücum kozu Pepe, 1 hafta içinde takıma katılacak. Sakatlığı geçen ve idmanlarını sürdüren Orsic de geri sayımda.

Trabzonspor için Fırtına zamanı Kara bulutlar dağılıyor...

Avcı’nın eli rahatlayacak

3 önemli yıldızın takıma dahil olmasıyla özellikle hücumda Trabzonspor bambaşka bir görüntüye kavuşacak. Hamle oyuncusu konusunda hayli sıkıntı çeken Abdullah Avcı’nın da eli rahatlayacak. Hatayspor galibiyeti sonrası Fırtına’nın yeni hedefi ise galibiyet serisi yakalamak. Pendik ve Adana Demir’i yenip, 27 Şubat’ta Başakşehir ile evinde oynayacağı kupa çeyrek finaline yüksek motivasyonla çıkmak isteyen Traabzonspor, bu ayı 3’te 3’le kapatmak.

Haberin Devamı

Avantaj haftası

Ligde hedefini 3.’lük olarak belirleyen Trabzonspor, Beşiktaş’ın takıldığı haftada kazandı ve averaj farkıyla koltuğu rakibinden aldı. Aynı zamanda 3. sırayı zorlamak isteyen Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Başakşehir de geride bıraktığımız haftada takıldı. Sadece Kasımpaşa galip geldi.

Trabzonspor için Fırtına zamanı Kara bulutlar dağılıyor...

YORUM YAZ