MENÜ

Trabzonspor, evindeki kötü gidişata son verdi!

Deplasmanda üst üste 3 maç kazanan BordoMavililer, evindeki kötü gidişata da Karadeniz derbisinde son verdi. Samsunspor’u Benkovic ve Onuachu’nun kafa golleriyle deviren Fırtına, Beşiktaş’ın kazandığı haftada hata yapmadı ve 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Trabzonspor, evindeki kötü gidişata son verdi!

Abdullah Avcı göreve geldikten sonra deplasmandaki kötü gidişatı bitiren Trabzonspor, evinde oynadığı son 2 karşılaşmada ise kazanamamış. Kayserispor’a 1-0 yenilirken, Başakşehir’le berabere kalmıştı. Bordo-Mavililer bu kez hata yapmadı ve Karadeniz derbisinde Samsunspor’u 2-0’lık skorla yıktı. Benkovic’in perdeyi açtığı akşamda, diğer golü Onuachu yine kafayla attı. Ligde son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberliği bulunan Trabzonspor, Beşiktaş’ın kazandığı haftada takılmadı ve 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Haberin Devamı

4 puanlık fark

En yakın takipçisi Beşiktaş’la arasında 4 puan fark bulunan Fırtına; Adana Demir, Kayseri ve Rize’nin ise 7 puan üstünde. Öte yandan BordoMavililer, 14 yıl sonra ligde karşılaştığı Samsunspor’a yine geçit vermezken, Karadeniz ekibini evinde konuk ettiği son 5 maçı da kazanmış oldu.

Kazanan kadro yine sahada

Fırtına’nın hocası Abdullah Avcı, geçen hafta Ankaragücü deplasmanında kazanan kadroyu bozmadı. Tecrübeli teknik adam, Samsunspor mücadelesine de aynı 11’le çıktı. Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Denswil ile Abdülkadir Ömür forma giyemezken, Trezeguet ve Pepe ise Afrika Kupası’nda bulunuyor. Sezon başında çapraz bağları kopan Orsic’in ise önümüzdeki ayın sonunda sahalara dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor, evindeki kötü gidişata son verdi

11 bin taraftar maçı izledi

Karadeniz derbisine ilgi azdı... Maçın hafta içi olması ve Trabzon’daki soğuk hava nedeniyle Bordo-Mavili taraftarlar tribüne gitmedi. Papara Park’taki mücadeleyi 11 bin 429 kişi izledi. Samsunsporlu futbolseverler ise kendilerine ayrılan bölümü büyük oranda doldurdu. Trabzonspor bu sezon evinde oynadığı Beşiktaş derbisi hariç hiçbir karşılaşmada 40 bin kişilik tribünleri tamamen dolduramadı.

Sınırdakilerde sorun çıkmadı

Trabzonspor’da maç öncesi ceza sınırında iki isim vardı; Bakasetas ve Enis Destan. İki futbolcu da Samsunspor karşısında kart görmedi. BordoMavililer pazar günü deplasmanda Antalyaspor ile oynayacak. Hafta içinde Türkiye Kupası’nda Manisa FK mücadelesi var. Sonrasında ise ligde Galatasaray deplasmanına çıkılacak. Özellikle derbi öncesi Bakasetas’ın sınırda olması nedeniyle teknik heyet tarafından uyarılması bekleniyor.

Visca’dan tarihi asist

Süper Lig’deki 12. sezonunu yaşayan Edin Visca, adım adım rekora koşuyor... Öyle ki 359. lig maçını Samsunspor’a karşı oynayan 33 yaşındaki futbolcu, 100. asistini dün akşam yaptı. Onuachu’nun golünde adrese teslim bir orta yapan Visca, lig tarihinde 100 asist barajını yakalayan 2. yabancı oyuncu oldu. Fenerbahçe’nin efsane 10 numarası Alex de Souza’nın 245 lig karşılaşmasında 103 asisti bulunurken, Visca 4 kez daha gol pası vermesi halinde zirveye yerleşecek.

Haberin Devamı

Trabzonspor, evindeki kötü gidişata son verdi

Onuachu hava yolları!

Paul Onuachu atmaya devam ediyor... Fırtına’nın Nijeryalı yıldızı, dün de Samsunspor’u boş geçmedi. İlk yarı biterken Edin Visca’nın müthiş ortasında kafayla fileleri bulan Onuachu, bu sezon 5. kez kafayla gol attı. Süper Lig’de Onuachu’dan fazla kafa golü atan başka futbolcu bulunmazken, dev forvet aynı zamanda Trabzonspor formasıyla Sörloth’tan (6) sonra bir sezonda en çok kafa golü kaydeden isim konumunda. 2.01’lik boyunun avantajını çok iyi kullanan Onuachu, çıktığı 15 lig karşılaşmasında 9 kez ağları sarstı, 3 de asist yaptı.

Trabzonspor, evindeki kötü gidişata son verdi

YORUM YAZ