MENÜ

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Trabzonspor'un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti. Türk futbol tarihinde önemli yer edinen 87 yaşındaki Özyazıcı için ezeli rakiplerden de başsağlığı mesajı yayımlandı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan 87 yaşındaki Özyazıcı bu akşam saatlerinde evinde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Alzhemier hastası olan Ahmet Suat Özyazıcı'nın cenazesi 19 Şubat Pazar (yarın) öğle namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nden kaldırılacak.

Özyazıcı, Trabzonspor'un başında 4 lig şampiyonluğu kazanmış, 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 kez Başbakanlık Kupası ve 3 kez de Türkiye Kupası zaferi yaşamıştı.

Trabzonspor da duygusal bir paylaşım yaptı.

İşte o gönderi:

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

TFF'den başsağlığı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da efsanevi futbol adamı için başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türk futbolunun efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı'nın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Trabzonspor'a 4 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Barış Kupası ve 2. Lig şampiyonluğu kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı, futbolcu olarak da 1959 yılında 4 kez amatör milli maçlarda forma giymişti.

Haberin Devamı

Merhum Ahmet Suat Özyazıcı'ya Allah'tan rahmet; kederli ailesi, sevenleri, Trabzonspor camiası ve Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz" denildi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Beşiktaş'tan da açıklama geldi

Beşiktaş da Özyazıcı'yı rahmetle andı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda, "Türk futbolunun ve Trabzonspor camiasının usta isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ahmet Suat Özyazıcı’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Trabzonspor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Galatasaray da andı

Galatasaray da jet hızında bir başsağlığı mesajı paylaştı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve Trabzonspor’un unutulmaz ismi Ahmet Suat Özyazıcı’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Fenerbahçe'den de paylaşım gecikmedi

Fenerbahçe de 'Başsağlığı dileriz' mesajıyla açıklamasını sosyal medyadan duyurdu. Sarı-Lacivertliler, "Türk futbolunun ve Trabzonspor camiasının unutulmaz isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Ahmet Suat Özyazıcı'ya Allah'tan rahmet; kederli ailesi, sevenleri, Trabzonspor camiası ve Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Öte yandan birçok farklı kulüp de Ahmet Suat Özyazıcı'yı paylaşımlarıyla andı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

'Efsanemizi kaybettik, acımız çok büyük'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu da efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı'nın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı

Ağaoğlu, taziye mesajında “Ahmet Suat Özyazıcı hocamız ömrüne çok büyük başarılar sığdırmış, adını kulübümüzün tarihine altın harflerle yazdırmış ender futbol adamlarından biridir. Hocamız sadece Trabzonspor için değil Türk futbolu için de çok önemli bir isimdi, önemli bir değerdi. Trabzonspor’un bu noktaya gelmesinde çok büyük emekleri olan bir spor adamıydı. Trabzonspor’un ardı ardına kazanmış olduğu üç şampiyonluk sürecinde hem kadronun kurulmasında hem de oyun sisteminin oluşturulmasında; Trabzon’a, Trabzonspor’a özgü futbol anlayışı ile kulübümüzü başarıdan başarıya koşturan o efsane yılların ana aktörlerinden bir tanesiydi. Tabii ki rahmetli Özkan Sümer ile birlikte. İki yıl önce yine efsanelerimizden Özkan Sümer hocamızı kaybetmiştik. Şimdi de Ahmet Suat Özyazıcı hocamız aramızdan ayrıldı."

Haberin Devamı

"Değerlerimizi, efsanelerimizi birer birer kaybediyoruz. Her iki ismin de futbola yaptıkları katkılar saymakla bitmez. Özellikle 1970’li yılların başında uyguladıkları modern futbol anlayışı ile fark oluşturdular. Trabzonspor’u bu şekilde başarıya ulaştırdılar. Futbol anlayışları Türk futboluna da örnek oldu. 1980’lerin başından itibaren Türk futbolunun gelişmesinde hocalarımız oyun felsefeleri önemli rol oynamıştır. Ahmet Suat hocamızı maalesef bugün ebediyete uğurlamış bulunuyoruz. Acımız, üzüntümüz büyük. Camiamıza, ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Depremin acısını içimizde yaşamaya dahi fırsat bulmadan böyle bir üzüntülü haberle karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Güneş: Çok değerli hocam, yol göstericim...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, vefat eden Türk futbolunun önemli isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı için başsağlığı mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden Özyazıcı'nın vefatıyla ilgili Güneş, "Birlikte birçok başarıya imza attığımız, çok değerli hocam, yol göstericim Ahmet Suat Özyazıcı’nın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Türk futbolu ile Trabzonspor’da sporcu kimliği ve insanlığı ile çok derin izler bırakan Ahmet Suat Özyazıcı’ya Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Ahmet Suat Özyazıcı 1 Ocak 1936 tarihinde Trabzon'da doğdu. Evli ve 4 çocuk babası olan Özyazıcı, futbola Yolspor'da başladı. 1956 yılında İdmanocağı'nda oynamaya başlayan Özyazıcı, daha sonra askerlik nedeniyle Ankara Havagücü Takımı’nda yer aldı. Trabzon'daki futbol kültürünün gelişmesindeki en önemli isim olan Özyazıcı, Trabzon'daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle Trabzonspor'da futbol yaşantısını sürdürdü.

Özyazıcı, profesyonelliğe ilk adımı 1967 yılında kurulan Trabzonspor'da attı ve 1969 yılında futbol yaşantısını noktaladı. İlk antrenörlük deneyimini 1970 yılında A takımda yardımcı antrenör olarak yaşayan Özyazıcı, 1971 yılında Trabzonspor Genç Takımı’nın başına geçti ve takımı Karadeniz bölge şampiyonu yaptı. Özyazıcı, 1972-1973 sezonunun ikinci yarısında Trabzonspor'un başına geçerek ilk yılında 1 gol averajla şampiyonluğu kaçırdı ancak ikinci sezonunda Trabzonspor'u şampiyon yaparak 1. Lig’e çıkarmayı başardı. Ahmet Suat Özyazıcı, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Anadolu futbol ihtilalini gerçekleştirerek şampiyonluğu Anadolu'ya taşıdı ve ligde 4 şampiyonluk yaşadı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti


Brezilyalı lakabı

Trabzonspor'un Süper Lig'de ilk şampiyonluğu elde ettiği 1975-76 sezonunda, takımın başındaki isim olan Ahmet Suat Özyazıcı 40 yaşındaydı. Taktikleri başarıyla uygulayabilmesinden ötürü taraftar ve yorumcular tarafından "Brezilyalı" benzetmesi yapılmıştı. Özyazıcı, döneminde bordo-mavili kulüp 1975-1980 ve 1983-84 aralıklarında kazandığı şampiyonluklarda Trabzonspor'un önderliğini yapmıştı. Bu şampiyonluklarla Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşmiş; İstanbul takımları olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında ilk kez bir Anadolu takımı şampiyon olmuştu. Bu şampiyonluklar Türk futboluna "Dört Büyükler" kavramını kazandırmıştı. Özyazıcı'nın bu başarıları, onun Trabzonspor taraftarları arasında "efsanevi" olarak tanımlanmasını sağladı. Özyazıcı, ayrıca Türkiye'nin en çok şampiyonluk gören 2. yerli teknik direktörüdür.

Özyazıcı, son olarak Sarıyer ve Vanspor'u çalıştırmış; daha sonra ise herhangi bir takımı çalıştırmamıştır. 2010 yılında ise Trabzonspor teknik heyeti ve yönetimine danışmanlık yaptı. Trabzonspor'un dışında Bursaspor ve Sarıyer'i çalıştıran Özyazıcı, Sarıyer'i Balkan şampiyonu yaptı. Ahmet Suat Özyazıcı’nın görevde bulunduğu dönem içerisinde Trabzonspor 18 kupa kazanmayı başardı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

TRABZON (İHA

YORUM YAZ