MENÜ

Trabzonspor çöküşte! Tarih tersten yazılıyor

4 gün önce Galatasaray’a 5-1 mağlup olan ve evinde ilk kez ezeli rakibinden 5 gol yiyen Trabzonspor, dün de Karadeniz derbisinde Çaykur Rize’ye boyun eğdi. Bordo-Mavililer, tarihinde ilk defa Rize’ye karşı oynadığı son 3 lig maçını da kaybetti.

Trabzonspor çöküşte! Tarih tersten yazılıyor

Trabzonspor’da işler hiç iyi gitmiyor, tarih adeta tersten yazılıyor... Pazar günü Papara Park’ta dolu tribünler önünde Galatasaray’a 5-1’lik skorla yenilen ve ilk kez evinde Sarı-Kırmızılı rakibine böyle bir skorla mağlup olan Bordo-Mavililer, dün Karadeniz derbisini kazanıp, ayağa kalkmak istiyordu. Ancak Çaykur Rizespor tek golle zafere uzandı. Sezonun ilk yarısındaki maçta deplasmanda galip gelen Rize, evinde de kazanarak rövanşı vermedi. Geçen sezon oynanan son lig maçında Trabzonspor’u yine mağlup eden Yeşil-Mavililer, böylelikle lig tarihinde ilk kez Trabzonspor’a karşı üst üste 3 karşılaşmayı kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Farkı 2’ye düşürdüler

Rizespor bu galibiyetle 3. sıradaki Trabzonspor ile puan farkını 2’ye indirdi. Fırtına, Beşiktaş’ın berabere kaldığı haftada fırsatı değerlendiremezken, pazar günü Papara Park’ta Kasımpaşa maçı var. Ligde 3 maçtır kazanamayan Bordo-Mavililer, Kasımpaşa sonrası 4 Şubat’ta İstanbul’da Beşiktaş derbisine çıkacak.

Trabzonspor çöküşte Tarih tersten yazılıyor

5-1’lik maçla aynı kadro

Teknik direktör Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta Galatasaray derbisinde 5-1 kaybettikten sonra ilk 11’de değişiklik yapmadı. Tecrübeli hoca, eksiklerin çokluğunda aynı kadroyu sahaya sürdü. Hüseyin Türkmen sakatlanınca, yerine Mehmet Can Aydın girerken, ikinci yarıda ise tek oyuncu değişikliği savunmada oldu. Stoper Benkovic çıkıp, yerine bir başka stoper Joaquin Fernandez girdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor çöküşte Tarih tersten yazılıyor

İlk yarının gerisinde kaldı

Trabzonspor, Nenad Bjelica yönetiminde başladığı sezonda ilk 3 lig maçında 3 puan alabilmişti. Antalyaspor’u evinde deviren Fırtına, Galatasaray ve Rizespor’a üst üste mağlup olmuştu. Bordo-Mavililer, Abdullah Avcı ile son 2 maçta yine benzer senaryoyu yaşadı. Üstelik Antalya deplasmanından da 1 puanla ayrıldı. Bordo-Mavililer, ikinci devrenin ilk 3 maçında sadece 1 puan toplayabildi.

YORUM YAZ