MENÜ

Trabzonspor bu kez kayıp! Nenad Bjelica'dan ilginç 11 tercihi...

Nenad Bjelica yönetiminde geçen sezondan beri çıktığı 4 iç saha maçının hepsini kazanan Trabzonspor, bu kez sahadan puansız ayrıldı. Hırvat hoca ilginç 11 tercihiyle şaşırtırken, Bordo Mavililer ligin 3. haftasında 2. mağlubiyetini aldı. Öte yandan son 2 sezonda evinde sadece 2 yenilgisi bulunan Fırtına, bu sezon 2. iç saha maçında yıkıldı.

Trabzonspor bu kez kayıp! Nenad Bjelica'dan ilginç 11 tercihi...

Papara Park’ta Antalyaspor galibiyetiyle sezona start veren Trabzonspor, deplasmandaki Galatasaray yenilgisinin ardından dün de Karadeniz derbisinde şok yaşadı. Bordo-Mavililer, Çaykur Rizespor’a 3-2’lik skorla boyun eğdi. Teknik direktör Nenad Bjelica, Denswil ve Abdülkadir Ömür gibi iki önemli yıldızı yedek bırakarak herkesi şaşırtırken, ikinci yarıdaki hamleleri de puanı getirmedi. Şampiyon olduğu sezon ve geçtiğimiz yıl evinde oynadığı 36 lig maçında sadece 2 yenilgisi bulunan Trabzonspor, bu sezon taraftarı önünde çıktığı ikinci karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Üst üste değişiklikler...

Bjelica da göreve geldikten sonra ligde çıktığı 4 iç saha mücadelesini kazanmıştı. Hırvat hoca ilk kez Papara Park’ta yenildi. İkinci yarıda sırasıyla Mehmet Can Aydın, Fountas, Abdülkadir, Enis ve Göktan’ı oyuna sokan Bjelica’nın değişikleri puanı getirmedi.

Tek teselli Enis Destan

Galatasaray maçının ardından Rize mücadelesinde de sonradan oyuna giren Trabzonspor’un genç forveti Enis Destan, yine etkili oldu. Umut Bozok’un yerine 11’de başlaması beklenilen Enis, 83. dakikada güzel bir kafa vuruşuyla ağları sarstı. 21 yaşındaki oyuncu golün dışında da pozitif işler yaptı.

2. golden sonra yönetime tepki

Çaykur Rizespor’un 43. dakikada Benhur Keser’le bulduğu ikinci golün ardından Papara Park’ta yuhalamalar ve tepkiler başladı. Bazı taraftarlar ‘yönetim istifa’ tezahüratları yaptı. Futbocular devrede soyunma odasına giderken de ıslıkların dozu arttı. 41 bin kişilik statta yaklaşık 25 bin taraftar mücadeleyi takip ederken, Rizespor mağlubiyeti sonrası yine tribünlerin yoğun tepkisi vardı.

Haberin Devamı

Tonio Teklic’le 45 dakika

İlk yarıda Trabzonspor’un belki de en iyi ismi olan Teklic, ikinci devrede kenara alındı. Bordo-Mavililer’un bu sezon 1 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Hırvat futbolcu, sağ kanatta etkili oldu. Topu her ayağına aldığında doğru işler yaptı. Nenad Bjelica, ikinci yarıda ise Teklic’i çıkartıp, bir başka yeni transfer Fountas’ı oyuna aldı. Yunan hücumcu, dün ilk maçına çıktı.

Bakasetas attı ama...

Sezona iyi başlayamayan Bakasetas, dün penaltıdan fileleri havalandırdı. Yunan yıldız, 58. dakikada topun başına geçerken, beyaz noktadan çok sert bir vuruşla golünü attı. Skor 2-1’e geldikten sonra hem takım hem de tribünler umutlansa da, Rizespor çok geçmeden yeniden farkı 2’ye çıkardı. Bakasetas gole rağmen orta sahada yine etkisiz gözükürken, vatandaşı Kourbelis de sınıfta kaldı.

Trabzonspor bu kez kayıp Nenad Bjelicadan ilginç 11 tercihi...

YORUM YAZ