Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda seriye devam etmek istiyor!

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Trabzonspor’un adeta ikinci evi... Bordo-Mavililer daha önce bu statta çıktığı 5 finalin hepsini kazandı. Fırtına, bu akşam Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş’ı devirip zaferlerine bir yenisini eklemeyi amaçlıyor.

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda seriye devam etmek istiyor!

2004 senesinde Olimpiyat’ta ilk finalini Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği ile oynayan Trabzonspor, sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. 2010’da Süper Kupa’da bu kez Bursaspor’u 3-0’la geçen Fırtına; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında Olimpiyat Stadı’nda üst üste çıktığı 3 finali daha kazandı.

Haberin Devamı

Bunların son iki tanesinde takımın başında teknik direktör Abdullah Avcı vardı. 30 Temmuz 2022’de Süper Kupa’da Sivasspor’u 4-0’lık net skorla mağlup eden Fırtına, 27 Ocak 2021’de ise Başakşehir’i geçip hedefe ulaştı. Bu aynı zamanda Abdullah Avcı’nın, profesyonel antrenörlük kariyerindeki üst seviyede ilk kupasıydı.

Pepe son idmanda yok

Sakatlığı nedeniyle son Başakşehir mücadelesinde forma giyemeyen Pepe, dünkü taktik antrenmanda yer almadı. Pazartesi ve salı günü yapılan çalışmalara katılan Fildişili yıldızın ağrıları nedeniyle son idmanda dinlendirildiği öğrenildi. Başarılı kanat oyuncusunun kesin durumu bugünkü final öncesi netlik kazanacak. İstanbul’a giden kafilede yer alan Nicolas Pepe’nin, kendisini iyi hissetse dahi ilk 11’de maça başlaması zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumunda seriye devam etmek istiyor

Kilit nokta sağ kanat...

Fırtına, hücum aksiyonlarında ana bölge olarak sağ tarafı belirledi. MeunierVisca uyumuyla lig maçlarında fark yaratan ve gollerin önemli bölümünü de bu ikilinin katkısıyla bulan Trabzonspor’da, Onuachu’nun ceza sahasında daha fazla topla buluşturulması hedefleniyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, orta sahada 10 numara pozisyonunda görev vereceği Bardhi’yi de, sağ kanada yakın konumlandırmayı düşünüyor. Ters tarafta ise Trezeguet, savunma arkasına yapacağı koşularla ikinci forvet rolünü üstlenecek.

Başkan Doğan’ın ilk heyecanı

2018-2023 yılları arasında Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminde asbaşkanlık görevinde bulunan Ertuğrul Doğan, sonrasında yapılan olağanüstü genel kurulda başkan olarak seçilmişti. Ertuğrul Doğan, bugün ilk final heyecanını yaşayacak. Doğan, Trabzonspor Başkanı olarak ilk finalinde ilk kupasını kazanmak istiyor. BordoMavili yönetimin bu akşam tam kadro şeklinde Olimpiyat Stadı’nda yer alacağı finalde, futbolculara özel bir galibiyet primi açıklanması bekleniyor.

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumunda seriye devam etmek istiyor

Lig kupasıyla çıkmıştı

Trabzonspor ayrıca 12 Mayıs 2022’de Altay ile iç saha maçını Olimpiyat Stadı’nda oynamış ve yaklaşık 80 bin taraftarının önünde Süper Lig şampiyonluk kupasıyla tur atmıştı. Bordo-Mavililer, bu akşam yine bu statta bir finali daha kazanıp, 6’da 6 yapmayı hedefliyor.

YORUM YAZ