MENÜ

Trabzonspor Asbaşkanı Taner Saral'dan Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki'ye yanıt: Yaptıkları çağrı, bizi kurtarın çağrısıdır

Fenerbahçe - Pendikspor karşılaşmanın ardından sarı - lacivertlirden Yönetici Selahattin Baki'nin yaptığı açıklamalara Trabzonspor Asbaşkanı Taner Saral yanıt verdi.

Trabzonspor Asbaşkanı Taner Saral'dan Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki'ye yanıt: Yaptıkları çağrı, bizi kurtarın çağrısıdır

Fenerbahçe ile Pendikspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından sarı - lacivertlilerde Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki'nin, gelecek hafta oynanacak Trabzonspor maçını gündeme getirerek yaptığı açıklamalara bordo-mavililerden yanıt geldi. Trabzonspor Asbaşkanı Taner Saral, yaptığı açıklamalamada şu ifadeleri kullandı.

Haberin Devamı

'BASKI ALTINA ALMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI'

“Şampiyonun kim olacağı, kendi hedefleri doğrultusunda mertçe ve emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor’un umurunda değil. Bu hafta sonu evimizde ağırlayacağımız bir takımın yöneticisi olan bu arkadaş, Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmasının hemen ardından bizim maça yönelik olarak ‘şapkadan tavşan çıkartma’ örneklemesi yaparak, daha şimdiden hepimizin artık alıştığı, merkez hakem kurulunu ve federasyonu baskı altına alma çalışmalarına başladı. Madem ‘şampiyon olacağım’ diyorsun o zaman Trabzon’a gelirken başkalarından medet ummayacaksın. Bu tür ifadelerle böyle milleti kışkırtmayacaksın. Sahaya çıkıp futbolunu oynayacaksın ve 90 dakikanın sonunda iyi olan kazanacak. Hepsi bu kadar!”

Haberin Devamı

'YAPTIKLARI ÇAĞRI BİZİ KURTARIN ÇAĞRISIDIR'

Türkiye Futbol Federasyonu’na da çağrıda bulunan Saral, şunları söyledi:

"Trabzonspor yıllardır hakemlerin verdiği yanlış ve kasıtlı kararlar yüzünden mağdur olmuş, şampiyonlukları çalınmıştır. Hakemleri baskı altına almayı adet edinerek şampiyonluğa ulaşanların, özellikle de bu sezon bir çok maçını ‘şapkadan çıkartılan tavşan’ ile kazananların, utanmadan Trabzonspor maçında ‘hakem hatası istemiyoruz’ çağrısı aslında ‘bizi kurtarın, bu yarışın içinde tutmaya devam edin’ çığlığıdır. Yani yeni bir tavşan beklentisidir. Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon’a atanacak hakemlere ve VAR’da oturacak arkadaşlara, hiçbir şekilde baskıya boyun eğmek zorunda olmadıklarını hatırlatsınlar."

'CAMİAMIZDA YARATACAK TEPKİYİ DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMİYORUZ'

"Onlar ligdeki bütün takımların maçlarını aynı özenle yönetmek ve özellikle bu sezon sıkça şahit olduğumuz ligin en tepesindeki iki takıma ayrıcalık tanıma refleksinden uzak durmak zorundadır. Bu maçın sonucunu etkileyecek herhangi bir hakem kararı istemiyoruz. Hem ligde hem kupada kendi hedeflerine kilitlenmiş büyük Trabzonspor camiasının tek beklentisi adaletin dışına çıkılmamasıdır. Haftalardır şahit olduğumuz tiyatroların Trabzon’da tekrarlanmasının camiamızda yaratacağı tepkiyi düşünmek dahi istemiyoruz. Eğer yaşanır ise bu işe bulaşanların hakemlik kariyerlerinin ne şekilde sonlandığını bütün futbol kamuoyu bilmektedir."

Haberin Devamı

Trabzonspor Asbaşkanı Taner Saraldan Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Bakiye yanıt: Yaptıkları çağrı, bizi kurtarın çağrısıdır

YORUM YAZ