MENÜ

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları "Eskiye dönüş hızı can sıksa da..."

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor Süper Lig'de 27. hafta maçında sahasında Adana Demirspor'la karşılaştı. Mücadeliyi 1-0 kazanan Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü 21. dakikada Trezeguet kaydetti. Trabzonspor bu sonuçla birlikte ligdeki galibiyet serisini üç maça çıkardı. Karşılaşma sonrası Fanatik yazarları Trabzonspor'un Adana Demirspor galibiyetini yorumladı.

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları "Eskiye dönüş hızı can sıksa da..."

Son iki maçını kazanan ve çıkışa geçen Trabzonspor sahasında son haftaların düşüş yaşayan ekibi Adana Demirspor'u konuk etti.Mücadeliyi 1-0 kazanan Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü 21. dakikada Trezeguet kaydetti. Trabzonspor bu sonuçla birlikte ligdeki galibiyet serisini üç maça çıkardı. Karşılaşma sonrası Fanatik yazarları Trabzonspor'un Adana Demirspor galibiyetini yorumladı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR - ADANA DEMİRSPOR MAÇI YORUMLARI

OLCAY ÇAKIR: ŞİMDİ SIRA TARAFTARDA!

Dün Trabzonspor sezonun en klas ilk yarı performanslarından birine daha imza attı ama Trabzon’da ilk yarı biterken herkesin aklında aynı soru vardı: “Bu kadar pozisyona girip, böylesi istatistikler yapılırken skor artırılamazsa ‘atamayana atarlar’ durumu yaşanabilir miydi?”. Adana Demirspor karşısında merkezi ve kanatları çok iyi kullanan Trabzonspor’da Eren, milli oyuncu olduğunu Menuier’in gelişiyle fark etmiş olacak ki yükselen oyununa bir yenisini daha ekledi. Öne ve dikine oyunlarıyla tribünleri ve izleyenlerini ilk 45 dakikada mutlu ettiler.

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları Eskiye dönüş hızı can sıksa da...

Bu karşılaşmada tribünler “iyi oyuna” geleceklerinin ön mesajlarını da vermeye başladılar. İyi işler zincirleme olarak iyiyi beslerken, yukarı ivme oyun anlamında devam edeceğinin sinyalini vermeye devam etti. Hoca ilk kurguda kadroyu bozmayarak güçlü isimleri yanında oturtup, kazananları da incitmemiş oldu. Oyunun, hamlelerle birlikte eskiye dönüş hızı can sıksa da Trabzonspor kazanmasını bildi ve galibiyetlerini artık seriye bağlamış oldu. Ayrıca, Onuachu oyuna dahil olduğunda bu kez kanatların işlevini yerine getirmemesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Son bölümler zordu

Trabzonspor bu geçiş dönemini kazanarak, az yıpranarak tamamlamalı. Abdullah Avcı’nın eleştirileri aldığı, içselleştirdiği ve tatbik ettiği çok net. Şimdi ise taraftarlarından kendilerine ait olana tribünlerde yerlerini alarak daha fazla sahip çıkma zamanı. Şöyle söyleyeyim; maçın son bölümleri zor geçti, hakem kararları böylesi rahat maçı çığırından çıkarabilecek duruma bile gelebilirdi. İşte tam o dakikalarda iyi ve sağlam hedefleri olan Trabzonspor’u ayağa kaldıracak tek şey onların gücü olacak.

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları Eskiye dönüş hızı can sıksa da...

ERMAN ÖZGÜR: İLK YARIDAN BİTEBİLİRDİ

Trabzonspor, Adana Demirspor’un kendi oyununu oynamak adına çok oyuncu ile hücum etmesine ve savunmada adam adama kalma riskini almasıyla sezonun en fazla ve rahat pozisyona girdiği ilk yarısını oynadı. Zincirlerini kırmışçasına atmaya başlayan Trezeguet’nin önüne düşen topta attığı golün dışında 5-6 tane net fırsat yakalayan Trabzonspor ilk yarıdan maçı da bitirebilirdi. Trezeguet, Bardhi ve Enis Destan çok net fırsatlarda golü yapamadılar. Yine de Mendy’nin stopere, Umut’un da orta sahaya gelişi hem direnç hem de savunma hattına kalite katmıştı ve bu seçimler oyuna da pozitif yansıdı.

Haberin Devamı

Kulübe kalitesi

Fakat ikinci yarıyla beraber iyi devam eden oyun ikinci golü getirmeyince, Adana Demirspor oyunun içinde kaldı. Oynarken terleyip terlemediğinden emin olmanın zor olduğu Balotelli çıkınca eksik oynamaktan kurtulan Adana Demirspor daha tehditkar bir takım oldu.

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları Eskiye dönüş hızı can sıksa da...

Özellikle Nani ortasında Aimbetov ile kaçan gol, aynı zamanda puanın da kaçtığının habercisiydi. Trabzonspor’da taktik disiplin doğrultusunda oynanan, hücumda kenar oyunuları üzerinden iyi fırsatlar yakalanan maç kayıpsız geçildi ve seri devam etti. Bir ayrıntı da kulübenin kalitesiydi. Forma rekabetinin kaliteyle anlatılmaya başlanacağı Trabzonspor’da sanırım ilk 11’deki değişiklik Enis-Onuachu olabilir.

Haberin Devamı

SAFA CAN KONUKSEVER: KAZANMA ALIŞKANLIĞI

Maça hızlı başlayan ve ön tarafta üretmeye çalışan bir takım gördük. Meunier’in sağ koridoru etkili kullanmasına zaten alışmıştık; bu kez ona ters kanatta Eren Elmalı da eşlik edince hücum organizasyonları çeşitlilik kazandı Trabzonspor’da. Trezeguet’nin sürekli ceza sahasında arayış içinde olması ve golü de yine bu şekilde atması değerli. Keza öncesinde Mendy’nin savunmadan topla müthiş çıkışı ayrıca kıymetliydi.

Takımdaki en net orta saha oyuncusunun stoperde kullanılmasını pek doğru bulmasam da, Mendy mevki fark etmeksizin meziyetlerini bir şekilde göstermeyi başarıyor. İlk yarıda 13 şut denemesinin 6’sında isabet bulan, 1 topu direkten dönen, attığından daha fazlasını kaçıran ve rakip ceza sahasında tam 21 kez topla buluşan bir Trabzonspor vardı. İşin savunma tarafında da Adana Demirspor’a 1 isabetli şut bile attırmadılar. Bordo-Mavililer son vuruşlarda biraz daha becerikli veya konsantre olabiyseydi, bu devreden daha fazla gol çıkarabilirlerdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları Eskiye dönüş hızı can sıksa da...

Son 30 dakika düşündürücü

55. dakikada Berat-Visca-Bardhi işbirliğinden çıkan gol ofsayt uyarısıyla iptal edilirken, 62’de Onuachu ve Pepe’yi aynı anda oyuna soktu Abdullah Avcı. Açıkçası bu hamleyle son yarım saatlik bölümde biraz ritm kaçtı. Baskı şiddeti azalırken, Adana Demirspor da yeni girenlerle daha özgüvenli gitmeye başladı Trabzonspor kalesine. Ancak Bordo-Mavililer savunmada kırılmadı. Sonuç olarak; kazanma alışkanlığını yakalamak, özellikle de gol yemeden bunu yapmak önemli. Esas konu ise ilk yarıdaki oyunu genele yaymak. Trabzonspor bunu başarabilirse 4 olan galibiyet serisi uzar gider.

Abdullah Avcı: Oyun kalitemizin arttığı bir süreci yaşıyoruz

Trabzonspor - Adana Demirspor yorumları Eskiye dönüş hızı can sıksa da...

YORUM YAZ