MENÜ

Süper Lig devinden Marco Reus bombası! Transferde iştah kabardı

Süper Lig devleri, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Borussia Dortmund ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Marco Reus'u listesine alan söz konusu kulüp, transfer için nabız yoklamalarına başladı...

Süper Lig devinden Marco Reus bombası! Transferde iştah kabardı

2012 yılından bu yana Bundesliga devi Borussia Dortmund forması giyen Marco Reus, Sarı Duvar'a veda etmeye hazırlanıyor. Bu yaz sözleşmesi sona erecek olan 34 yaşındaki yıldıza Süper Lig devi yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

12 YILDA 167 GOL

2012 yılında Mönchengladbach'tan Borussia Dortmund'a transfer olan Marco Reus, o günden bu yana sarı-siyahlı kulübün ikon isimlerinden biri haline geldi. Alman milli futbolcu, Dortmund ile 12 yılda tüm kulvarlarda toplamda 417 maça çıktı. Marco Reus, söz konusu karşılaşmalarda 168 gol atıp 128 asist yaptı.

Süper Lig devinden Marco Reus bombası Transferde iştah kabardı

TRABZONSPOR LİSTEYE ALDI

Şampiyonluk sezonu öncesinde olduğu gibi transferleri erkenden bitirmeyi hedefleyen Trabzonspor, geniş bir liste üzerinden çalışmaları yürütüyor. BordoMavililer, Mendy ayarında yüksek potansiyelli ve yakın vadede önemli gelir kazandırabilecek genç isimlere yöneldiği gibi saha içi liderlik yapacak, tecrübeli oyuncular için de devrede. Marco Reus, bu profildeki futbolculardan... Borussia Dortmund forması giyen 34 yaşındaki hücumcu için BordoMavililer henüz nabız yoklama aşamasında.

Haberin Devamı

Sezon sonunda Alman deviyle kontratı bitecek olan Reus boşa çıkacak. Transfer sürecinin olumlu ilerlemesi halinde bizzat teknik direktör Abdullah Avcı’nın da devreye girmesi bekleniyor.

THOMAS MEUNİER ETKİSİ

Daha önce pek çok yıldız ismin transferinde kilit rol oynayan Avcı, oyuncularla görüntülü konuşmalar yaparak soru işaretlerinin ortadan kalkmasını sağlamıştı. Reus için de benzer bir sürecin yaşanması muhtemel. Devre arasında Dortmund’tan gelen Meunier’in de eski takım arkadaşının transferinde koz olarak kullanılacağı öğrenildi.

Süper Lig devinden Marco Reus bombası Transferde iştah kabardı

BU SEZON SAKATLANMADI

2012’den beri Borussia Dortmund forması giyen Reus, sakatlık problemleri nedeniyle sıkıntılı süreçler geçirmişti. Bu sezon ise sadece 2 maç kaçıran 34 yaşındaki yıldız, çıktığı 30 resmi maçta 7 gol atıp, 7 asist yaptı. Reus geçen yıl ise sakatlık ve hastalık nedeniyle 14 karşılaşmada forma giyemedi.

YERLİDE GÖZLER BU İKİLİDE

Yeni sezonda yabancı sayısı 12’ye düşecek. Hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor’da, sakatlık ve kart cezası gibi problemler hesaba katılarak kadrodaki yerli oyuncu kalitesinin de mutlaka artırılması hedefleniyor. İlk etapta rotasını yurt içine çeviren Fırtına’da, Salih Uçan ve Oğuz Aydın isimleri öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile kontratı bitecek olan ve yeni sözleşme konusunda henüz anlaşma zemini oluşmayan Salih’in transferine Abdullah Avcı sıcak bakıyor. Oğuz Aydın ise bu sezon Alanyaspor’da gösterdiği performansla fark yarattı ve A Milli Takım’ın aday kadrosuna çağrıldı. 28 lig maçında 8 gol, 4 asistlik skor katkısı gösteren 23 yaşındaki kanat oyuncusu, teknik ekibin radarında. Alanyaspor ile 2026’ya kadar mukavelesi bulunan Oğuz için kulübünün bonservis beklentisine göre harekete geçilecek.

Süper Lig devinden Marco Reus bombası Transferde iştah kabardı

BERAT ÖZDEMİR KALABİLİR

Trabzonspor’un mevcuttaki yerli rotasyonunda öne çıkan isimler; Uğurcan Çakır, Eren Elmalı, Enis Destan, Umut Güneş, Umut Bozok, Baniya, Hüseyin Türkmen şeklinde... Berat Özdemir ve Mehmet Can Aydın ise kiralık oyuncular. Mehmet’in ayrılması beklenirken, Berat’ın kalma ihtimali bulunuyor.

Süper Lig devinden Marco Reus bombası Transferde iştah kabardı

YORUM YAZ