MENÜ

SON DAKİKA! Joao Pereira Trabzonspor'da kaldı

Son dakika haberi... Trabzonspor, sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan 36 yaşındaki sağ bek Joao Pereira'ı takımda tuttu. Bordo Mavili ekip, ismi La Liga ekipleri ile anılan tecrübeli futbolcu ile 1 yeni sözleşme imzaladı. Portekizli oyuncunun 500 bin Euro garanti ücret alacağı açıklandı.

SON DAKİKA! Joao Pereira Trabzonspor'da kaldı

Trabzonspor'da son dakika gelişmesi... Trabzonspor'un 2016-2017 sezonunun devre arasında Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Joao Pereira, ilerleyen yaşına rağmen istikrarı ile ön plana çıkmış ve takımın değişilmez isimleri arasına girmişti. Sezon sonunda kontratı bitecek olan 36 yaşındaki futbolcu Bordo-Mavili takımda kaldı.

Haberin Devamı

İsmi La Liga ekipleri ile anılan tecrübeli oyuncu, Karadeniz ekibi ile 1 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Trabzonspor, Pereira'nın 2020/21 sezonunda 500 bin Euro garanti ücret alacağını açıkladı. Menajerlik hizmeti olarak da 25 bin Euro ödeme yapılacağı ifade edildi. Başkan Ağaoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Joao Pereira’nın yürürlükte olan sözleşmesinin bu sezon sona erdiğini belirterek, "Kendisiyle bir yıllık daha sözleşme imzalamış bulunmaktayız." dedi.

Haberin Devamı

Bordo Mavili forma altında 105 resmi maça çıkan Pereira, 3 gol,13 asistlik bir performans sergiledi.

Pereira’nın herkesin yakından tanıdığı iyi bir profesyonel olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Yüksek aidiyet duygusuna sahip, Trabzon’u, Trabzonspor’u ve şehrin insanlarını sevmiş, kendisini de sevdirmiş önemli bir futbolcumuz. Trabzonspor olarak temel prensibimiz kulübümüze uzun süre hizmet eden futbolcularımız, yerli veya yabancı olsun futbol kariyerlerini kulübümüzde tamamlamalarını temenni ediyoruz. Kendisi de futbolu Trabzonspor’da noktalamayı arzu ettiğini ifade etti. Hem içinde bulunduğumuz şartları hem de önümüzdeki sezon dünyadaki tüm futbol kulüplerinin ciddi bir finansal sıkıntıyla yüz yüze geleceğini çok iyi ve net olarak bildiğini ifade etti. Kulübümüzün finansal imkanları doğrultusunda her iki tarafı da mutlu edecek bir sözleşmeye imza attık."

Haberin Devamı

Joao Pereira ise sözlerine başlamadan önce Başkan Ağaoğlu, hocalarına ve Trabzonspor’un içinde yer alan herkese kendisine bu güveni gösterdikleri için çok teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Trabzonspor’a ilk geldiğimde kontrat imzalarken bu kadar uzun süre kalacağımı düşünmemiştim. Kulübe geldiğim ilk günden beri hep en iyi savaşımı verip, en iyi performansımı göstermek istedim. Bugün de bunun karşılığında sözleşme yeniliyoruz. Takımımız yıllar boyunca hep daha iyisini yapmaya çalışıyor. Bu yıl tarih yazmaya çok yakınız. Sekiz final maçımız var bu sekiz maçta başarılı olursak hak ettiğimiz yere ulaşacağımızı düşünüyorum."

Teşekkür etmeyi unuttuğu taraftarlar ve Trabzonluların olduğunu ifade eden Portekizli oyuncu, " Hem bana hem eşime hem de oğluma çok sıcak davranıyorlar. Eğer ki biz burada mutlu ve huzurlu yaşıyorsak bunda onların bu içten tavırlarının da çok büyük önemi var. Belki kupa veya kupaların sözünü veremem ama bireysel olarak sözünü verebileceğim bir şey var; her zaman buranın bir parçası olacağıma, her zaman Trabzonspor için elimden gelenin en iyisini yapacağıma, Trabzonspor’un prestiji için terimin son damlasına kadar koşacağıma ve savaşacağıma söz veriyorum." şeklinde konuştu.

YORUM YAZ