MENÜ

Son dakika | Paul Onuachu Trabzonspor transferi resmen açıklandı

Championship ekiplerinden Southampton 29 yaşındaki forvet Paul Onuachu'nun Trabzonspor'a 1 yıllığına kiralandığını resmen duyurdu. Bordo-Mavili kulüpte resmi olarak transferi açıkladı.

Son dakika | Paul Onuachu Trabzonspor transferi resmen açıklandı

Southampton, forvet Paul Onuachu'nun Trabzonspor'a 1 sezonluk kiralık transferini tamamladığını resmi sitesinden açıkladı. Trabzonspor'da resmi olarak transferi KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR KAP'A BİLDİRDİ!

Trabzonspor da transferi resmen açıkladı. "Southampton FC'nin profesyonel futbolcusu Ebere Paul Onuachu'nun Kulübümüze geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.

MALİYETİ BELLİ OLDU

Bordo-Mavili takım geçici transfer bedeli olarak iki taksit halinde 1.5 milyon Euro ve oyuncuya senelik 1 milyon 742 bin 500 Euro ödeneceğini açıkladı.

KAP'A YAPILAN AÇIKLAMALAR...

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu'nun, 2023-2024 futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda, Southampton FC ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Southampton FC'ye geçici transfer bedeli olarak 1.500.000.-EUR 2 (İki) taksit halinde ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2023-2024 futbol sezonu için 1.742.500.-Eur garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %4'ü oranında ödeme yapılacaktır.

Haberin Devamı

iNGİLİZLERİN AÇIKLAMASI! 

Southampton Futbol Kulübü, forvet Paul Onuachu'nun uluslararası izne tabi olarak Türk takımı Trabzonspor'a sezonluk kiralık transferini tamamladığını doğruladı.

29 yaşındaki oyuncu, Ocak ayında KRC Genk'ten geldikten sonra Saints formasıyla 12 kez forma giydi, ancak 2023/24 sezonunda Russell Martin'in yerine sadece bir yedek oyuncu olarak yer aldı.

Kulüp Paul'e sezonun geri kalanında iyi şanslar diliyor.

18 milyon Euro ödendi

Bordo-Mavililer, bu doğrultuda transfer listesine daha önce de adaylar arasında yer alan Paul Onuachu’yu eklemişti. Karadeniz devi, İngiltere Championship ekibi Southampton ile temaslarını hızlandırırken, Ada temsilcisi bonservisine 18 milyon Euro ödediği yıldız golcüyü kolay kolay bırakmak istemiyordu. Fakat yoğun ısrarlar sonrasında Karadeniz ekibi, 29 yaşındaki forvetin kiralanması için İngilizler'i ikna dün etti.

Havaalanında coşkulu karşılama

Yıldız futbolcuyu hemen takıma kazandırmak isteyen Bordo-Mavili yönetim, Onuachu'yu Türkiye'ye davet etmişti. Nijeryalı golcü az önce Trabzon'a geldi ve konaklayacağı otele gitti. Başarılı oyuncuyu havalimanında coşkulu bir taraftar grubu karşıladı.

Haberin Devamı

Yıldız oyuncunun eşi ve çocuğu da Türkiye'ye geldi. Eşi, Onuachu'dan önce çıktı ve taraftarların coşkusu karşısında bir süre şaşkınlık yaşadı ancak sonra çok mutlu oldu.

'Bu armayla savaşmak için buradayım'

Havaalanında muhabirlere açıklamalarda bulunan Onuachu, "Neredeyse gece saati. Burada bu kadar insanı görmek mutluluk verici. Başlamak için sabırsızlanıyorum. Transferim sırasında stresli günler yaşandı ama burada olduğum için çok mutluyum. Bu armayla savaşmak için buradayım. Kaç gol atacağım hakkında bir rakam vermeyeyim, maç maç bakacağım. Hocamızla da görüştüm, çok güzel şeyler söyledi. Takıma katılmak için sabırsızlanıyorum. Bize her yer Trabzon!" dedi.

Deneyimli oyuncunun sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından kendisini bir yıllığına Trabzonspor'a bağlayacak olan sözleşmeye imza atması bekleniyor. Trabzonspor da resmi olarak transferi kısa süre içinde açıklayacak.

YORUM YAZ