MENÜ

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

UEFA Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Basel’i Larsen’in golüyle devirerek, morale çok ihtiyacımız olan bu zor günlerde yüzümüzü güldüren Trabzonspor, İsviçre’de rövanşta sonunu getiremedi. Bordo-Mavililer bir penaltı kaçırdığı, bir penaltısının ve iki golünün iptal olduğu karşılaşmayı 2-0 kaybedince Avrupa defterini kapattı.

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında sahasında Basel'i Stryger Larsen'in tek golüyle 1-0 mağlup etmişti. Fırtına, konuk olduğu İsviçre temsilcisi karşısında turu geçen taraf olmak için mücadele etti. Teknik Direktör Abdullah Avcı ise Avrupa'daki dış saha şanssızlığını kırmayı hedefliyordu. UEFA Ülke Puanı Katsayı Sıralaması’nda hemen arkamızda olan İsviçre’yi tamamen saf dışı bırakmak için, Trabzonspor’un Basel’i elemesi de kritik öneme sahipti.

Haberin Devamı

Denswill ve Umut attı ama...

Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle yasa boğulduğumuz bu günlerde Karadeniz devi ilk maçtaki zaferiyle yüzümüzü güldürse de rövanşta sonunu getiremedi. Fırtına, Anastasios Bakasetas'la bir penaltıdan yararlanamadığı, bir penaltısı ayrıca Stefano Denswill ve Umut Bozok'la bulduğu gollerinin iptal edildiği karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

Basel'e zaferi ve turu getiren golleri; Zeki Amdouni ile Andi Zeqiri kaydetti.

CANLI ANLATIM

1' Mücadelenin hakemi Mateu Lahoz ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

6' Trezeguet sol kanattan ceza alanına doğru topun dibine girdi, Gomez kontrol edip ceza sahası çizgisi üzerindeki Bakasetas'ı gördü, Yunan futbolcu gelişine vurdu ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

11' Abdülkadir hızlı atakta bir anda oyunun yönünü değiştirdi, Trezeguet ceza alanı dışından vurdu, yine savunmaya çarpan top yön değiştirdi, bı kez kaleci Hitz kontrpiyede kaldı fakat başarılı, korner.

MAALESEF TOP AĞLARIMIZDA

13' Defansın arkasına atılan topta Uğurcan ile karşı karşıya kalan Türk asıllı Zeki Amdouni topu filelere göndererek Basel'i 1-0 öne geçirdi.

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

25' İlk maçta Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü kaydeden Larsen şimdi de uzaklardan şansını denedi ancak kaleci Hitz başarılı.

PENALTI!

26' Larsen sol kanattan ortaladı, ceza alanı içinde Kade, Gomez'i düşürdü ve hakem Lahoz penaltı noktasını gösterdi.

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

KAÇTI!

27' Topun başına geçen Bakasetas şutu çekerken destek ayağı kaydı ve penaltıyı auta attı.

30' Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına orta yapıldı, Zeqiri kafayı vurdu, Uğurcan zor topu köşeden çıkarmayı başardı.

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

31' Basel bu kez sol kanattan serbest vuruşu kullandı, Amdouni ceza alanında müsait pozisyonda kafayı vurdu fakat çerçeveyi bulamadı.

İlk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

BİR PENALTI DAHA!

49' Gomez kale dibinde bu kez kaleci Hitz'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Lahoz penaltı noktasını gösterdi.

PENALTI İPTAL!

51' VAR'a giden Lahoz penaltı kararını iptal etti. 

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

BU KEZ DE GOL İPTAL!

61' Trabzonspor sağ kanattan kazanılan korneri paslaşarak kullandı, Doğucan içeri ortaladı, ceza alanında Denswill kafayı uzak direğe vurdu ve bu kez Hitz'i çaresiz bıraktı. 61'de beraberliği yakalıyor Trabzonspor... Ancak VAR kontrolü sonrasında Denswill'in milimetrik hesapla önde olduğu tespit edildi. Mücadele maalesef hâlâ 1-0...

Haberin Devamı

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

GOL

76' Zeqiri kale dibinde Uğurcan'dan dönen topu tamamlıyor ve farkı 2'ye çıkartıyor.

90' Maçın sonuna +6 ekleniyor.

GOL İPTAL!

90+1' Umut Bozok savunma arkasına sarkıp kaleci Hitz'i mağlup etse de yan hakemin bayrağı havada ofsayt. Bir kez daha gol iptal!

Mücadele sona erdi.

Basel-Trabzonspor 11'ler:

Basel: Hitz, Lang, Xhaka, Pelmard, Frei, Diouf, Burger, Amdouni, Kade, Hugo Novoa, Zeqiri

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hugo, Denswil, Doğucan, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Maxi Gomez 

YORUM YAZ