MENÜ

Marek Hamsik futbola geri döndü! Sürecin perde arkası..

2 hafta önce Trabzonspor’da futbolu bırakan Marek Hamsik, Slovakya Milli Takımı ile maça çıktı. 36 yaşındaki yıldız, 11’de başladığı İzlanda mücadelesinde bir de asist yaptı. Geri dönüşün perde arkasına FANATİK ulaştı...

Marek Hamsik futbola geri döndü! Sürecin perde arkası..

Son maçına 3 Haziran’da Alanyaspor karşısında çıkan ve gözyaşlarıyla futbola veda eden Marek Hamsik, 2 hafta sonra futbola döndü...

Haberin Devamı

Profesyonel kariyerini noktaladığını açıklayıp, artık ailesine ve çocuklarına vakit ayıracağını belirten 36 yaşındaki yıldız, Slovakya’nın İzlanda ile oynadığı EURO 2024Avrupa Elemeleri J Grubu maçına ilk 11’de çıktı. Kaptanlık bandını takan Hamsik 82 dakika sahada kalırken, Trabzonspor’un eski oyuncusu Kucka’ya asist de yaptı.

Marek Hamsik futbola geri döndü Sürecin perde arkası..

İşte perde arkası...

Kasım ayında Slovakya’da müthiş bir jübile yapan ve ülkesinde en çok maça çıkıp, en çok gol atan oyuncu olarak milli takımı bırakan Hamsik’in geri dönüşü herkesi şaşırtırken, işin perde arkasına FANATİK ulaştı. Öyle ki Slovak taraftarların ve futbol kamuoyunun son bir haftadaki ‘Bizi bırakma’ şeklindeki yoğun baskılarına kayıtsız kalamayan 36 yaşındaki yıldız, milli takım teknik direktörü Francesco Calzano’nun ricası üzerine ülkesinin yanında olmak istedi. Sahada da yine maksimum katkıyı verdi.

Haberin Devamı

RESMİ TEKLİF YAPILDI!

‘Duyarlı davrandı’

Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ve bu nedenle Hamsik’e ihtiyaç duyduklarını belirten Slovakya’nın hocası, “Marek’i kesinlikle caydırmayacağım ve futbolu bırakma kararına saygı duyuyorum. Ancak içinde bulunduğumuz zorlukları anladı ve yanımızda oldu. Geldi, elinden geleni yapıyor ve ülkesine karşı yine çok duyarlı davrandı. Onu kararından caydırmak için yalvarmayacağım, ancak tabii ki fikrini değiştirirse çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Marek Hamsik futbola geri döndü Sürecin perde arkası..

Yarın yine maçı var

Şimdi gözler Hamsik’e çevrildi. Slovakya, yarın gruptaki 4. maçında Lihtenştayn ile karşılaşacak. Kampta bulunan 36 yaşındaki yıldızın yine kadroda olması hatta mücadeleye 11’de başlaması yüksek ihtimal. Grande’nin maçın ardından geleceğiyle ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Slovakya medyası ise Hamsik’in futbol oynamayı bırakması durumunda milli takımda yardımcı hoca olması için teklif alacağını yazıyor.

Safa Can Konuksever

Marek Hamsik'in En İyi Anları

Marek Hamsik futbola geri döndü Sürecin perde arkası..

YORUM YAZ