MENÜ

(ÖZET) Trabzonspor - Fatih Karagümrük maç sonucu: 5-1 | Trabzonspor, derbi öncesi evinde hata yapmadı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Gollerin yağmur gibi geldiği maçı Trabzonspor 5-1 kazandı ve kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

(ÖZET) Trabzonspor - Fatih Karagümrük maç sonucu: 5-1 | Trabzonspor, derbi öncesi evinde hata yapmadı
KAZANAN TRABZONSPOR

Papara Park'ta oynanan maçı 5-1 kazanan Trabzonspor'da galibiyeti getiren golleri 32'de Bardhi, 64'te Biraschi (k.k.) 70'te Trezeguet, 76'da Pepe ve 90+3'te Umut Bozok'tan geldi. Karagümrük'ün tek golünü ise 14'te Markao kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, ligdeki puanını 49 yaptı. Fatih Karagümrük ise 29 puanda kaldı.

Son sözü Umut Bozok söyledi... Trezeguet ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Umut Bozok sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Pepe attı, fark üçe çıktı... Trezeguet ceza sahası içi sağ çaprazında sağ ayağıyla topu içeriye çevirdi, kale sahasına yönelen Pepe, kaleciyi geçen topla dokunuşunu yaptı ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 

Haberin Devamı

Trabzonspor farkı ikiye çıkardı... Ceza sahası içi sağ tarafta topla buluşan Trezeguet, çaprazdan şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Sirigu'nun sağından ağlarla buluştu.

Braschi kendi kalesine attı, Trabzonspor öne geçti... Sağ kanattan ceza sahasına giren Visca meşin yuvarlağı içeriye çevirdi, kale sahasında bulunan Biraschi, topu kendi kalesine gönderdi. 

Trabzonspor'da net fırsat kaçtı... Meunier sağ kanattan sağ ayağıyla ortaladı, kale sahası içi sol çaprazında bulunan Eren Elmalı'nın kafa vuruşunda top uzak köşe dibinden auta çıktı.

Haberin Devamı

Trabzonspor atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Visca sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Sirigu'da kaldı. 

İkinci yarı başladı.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

Haberin Devamı

Kaleciden son anda müdahale... Sağ kanattan son çizgiye inen Visca ortayı yaptı, ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Eren Elmalı kafayı vurdu, sağına uzanan kaleci Sirigu meşin yuvarlağı son anda çıkardı.

Trabzonspor, Bardhi ile beraberliği yakaladı... Savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Bardhi ceza sahası sol çaprazından gelişine sert vurdu, ceza sahasında Biraschi'ye çarpan top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

Trabzonspor atağında Meunier sağ kanattan ortayı yaptı, kale sahası sol çaprazda bulunan Pepe'den seken topu kaleci Sirigu kontrol etmek isterken elinden kaçırdı. Daha sonra savunma topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

Trabzonspor atağında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Trezeguet yerden ortaladı, Karagümrük savunması topu uzaklaştırdı.

Markao attı, Karagümrük öne geçti... Sol kanattan kullanılan kornerde Can Keleş ortayı yaptı, ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Markao'nu kafa vuruşunda yerden seken top yakın köşeden ağlara gitti.

Trabzonspor gole yaklaştı... Trezeguet ceza sahası içi sol çaprazdan gelişine sert vurdu, üst direğe çarpan top auta çıktı.

Haberin Devamı

Maçın hakemi Zorbay Küçük, müsabakanın ilk düdüğünü çaldı ve maç başladı.

 

'Analizlerini yaptık'

Müsabaka öncesi konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "İyi bir futbol akşamı olsun. Zeminimiz, Türkiye'nin en iyi zeminlerinden birisi. Düzgün bir zeminde oynayacağımızı düşünüyoruz. Kadro tercihi; rakibe göre, oyuna göre ve çözüm noktalarına göre değişebiliyor. Enis'e çok yük bindi. Pepe de hazır durumdaydı. Daha önceden bu mevkide oynamıştı. Bugünkü tercihimiz bu yüzden. Alanya'da iyi oynarken kaybettik. Çıkışımızı tekrardan devam ettirmek istiyoruz. Kupa ve lig hedeflerinin ortasındayız. Bunlara sağlıklı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Analizlerini yaptık, sonuna kadar burada vazgeçmeyen bir Trabzonspor, kazanarak devam etmek istiyoruz. Genelinde bu konular hakkında pek konuşmayan, sahanın içinde kalan bir teknik direktörüm. Bunun için teşekkür ederim. Biliyorsunuz, futbol ortamında veya genel ortamda olumsuz konuşmaların çok fazla olduğu bir durumu yaşıyoruz. Fair-play, kupa kadar önemli bir şey. Buna layık gördükleri için tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

11'ler belli oldu!

Trabzonspor: Muhammet Taha, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi, Trezeguet, Pepe. 

Fatih Karagümrük: Sirigu, Levent, Koray, Biraschi, Veseli, Kourbelis, Feghouli, Rohden, Can, Emre Mor, Markao.

Papara Park maça hazır
Trabzonspor formasını seçti
Gözler Enis Destan'da

Bu sezon çıktığı 29 resmi maçta 8 gol, 4 asistlik performans gösteren Enis Destan, ligde son oynanan Adana Demir ve Alanyaspor karşılaşmalarını boş geçti. Sakatlığı bulunan Onuachu’nun yokluğunda Fırtına’da gözler, genç forvette olacak.

AVCI ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Enis ile hafta içinde motivasyon görüşmeleri yapan teknik direktör Abdullah Avcı, 21 yaşındaki oyuncudan Karagümrük maçında patlama bekliyor. Enis’in yanı sıra ön tarafta Visca ile Trezeguet’nin de sık sık rakip ceza sahasına girmesi istenirken, Bardhi yine 10 numara pozisyonunda görev yapacak.

Fatih Karagümrük'ün maç günü paylaşımı
Trabzonspor'dan maç günü paylaşımı
Muhtemel 11'ler

Trabzon'da oynanacak karşılaşma öncesinde iki takımın muhtemel 11'leri şu şekilde:

Trabzonspor: Taha Tepe, Meunier, Fernandez, Denswil, Eren, Berat, Mendy, Visca, Bardhi, Trezeguet, Enis Destan.

Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım, Biraschi, Veseli, Levent, Kourbelis, Feghouli, Emre Mor, Bertolacci, Can Keleş, Makao.

Fatih Karagümrük çıkış arıyor

Papara Park'ta oynanacak maç öncesinde Trabzonspor ligde 46 puanla 3. sırada yer alırken, Fatih Karagümrük ise 29 puanla 16. sırada bulunuyor.

3 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ

Trabzon'da zorlu maça çıkacak olan Şota Arveladze'nin öğrencileri, ligde üç maçtır kazanamıyor. Son üç karşılaşmada Kasımpaşa ve Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan İstanbul ekibi, geçen hafta ise Adana Demirspor'a deplasmanda 1-0 kaybetti.

Uğurcan Çakır sakatlandı

Öte yandan Trabzonspor, dün akşam saatlerinde kaleci Uğurcan Çakır'ın sakatlığını duyurdu.

AÇIKLAMA GELDİ

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Kurulu Başkanımız Doç. Dr. Ahmet Beşir, Kaptanımız Uğurcan Çakır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Beşir, 'Futbol A Takımımızın, Corendon Alanyaspor ile oynadığı karşılaşma sonrasında sağ kalçasında ağrı hisseden Kaptanımız Uğurcan Çakır’ın yapılan muayenesi ve MR görüntülemesi sonucunda sağ kalça bölgesinde kas yaralanması tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmıştır' dedi."

Fırtına'da hazırlıklar tamam

Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde gerçekleşen idmanın ardından bordo-mavili takım maç saatini beklemeye başladı.

Trabzonspor'un konuğu Fatih Karagümrük

Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş ile kıyasıya bir üçüncülük yarışında olan Trabzonspor, 29. hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. 

HAKEM ZORBAY KÜÇÜK

Papara Park'ta saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Zorbay Küçük yönetecek. Mücadele beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ