MENÜ

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri! 'Emeği çöpe attı'

Süper Lig'in 17. hafta maçında İstanbulspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan maç ev sahibi İstanbulspor'un sahadan çekilmesi ile yarıda kaldı. Mücadeleyi değerlendiren yazarlardan sert eleştiriler geldi.

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri! 'Emeği çöpe attı'

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında oynan müsabakada İstanbulspor yönetimi, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti. İki takımın futbolcularıyla hakem Ali Şansalan ve yardımcıları soyunma odasına girdi. 74. dakikada duran müsabakada Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğü vardı.

Haberin Devamı

OYUNCULAR BAŞKANA ENGEL OLAMADI

İstanbulspor yönetimi, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti. Takım, soyunma odasına gitti. Oyuncular başkanı ikna etmeye çalışsa da engel olamadı ve soyunma odasının yolunu tuttular. Daha sonra Trabzonsporlu futbolcular ve hakemler de sahadan ayrıldı.

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Emeği çöpe attı

TAKIMI SAHADAN ÇEKTİ

Onuachu'nun attığı gol öncesinde Mendy ile İstanbulsporlu futbolcu Loshaj arasında yaşanan müdahalenin ardından İstanbulspor yönetimi büyük tepki gösterdi. Müsabakanın 74. dakikasında İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekme kararı aldı.

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Emeği çöpe attı

Mücadeleyi değerlendiren yazarlardan ise sert eleştiriler geldi.

İşte Olcay Çakır ve Erman Özgür'ün maça dair yazıları;

Tatsız başladı, tatsız bitti! (OLCAY ÇAKIR)

Haberin Devamı

Zaten oyun olarak tadı tuzu olmayan bir karşılaşmaydı. Bitişi de öyle tatsız oldu. Maç yarıda kaldı. Tarihe bu TFF döneminde yeni bir kaos daha eklenmiş oldu. Trabzonspor her zamanki klasik dizilişiyle sahadaydı. Bir kez daha güçsüz görünen bir orta kurgu, rakibin baskılarına çoğu kez boyun eğen; yanıt veremeyen bir Trabzonspor izledik. İstanbulspor gücü nispetinde etkili bir oyunla rakibinin organize olmasına izin vermedi. Trezeguet ile gelen gol Trabzonspor için ilaç gibi gözükse de oyununa ritim kazandırmadı. İkiyi bulup rahat bir maç oynaması beklenirken “golün habercisi” pozisyonlarla kalesinde golü görmüş oldu. Bu oyun elbette kaliteli oyuncu istiyor ancak sahada mevcut oyuncu grubu da bu oyunun hakkını verebilmeliydi. İstanbulspor karşında rakibin durumu Trabzonsporlu oyuncuları da yanıltmış gibiydi. Oyun kuramadılar. Kanatlar yine çalışmadı. Bekler her zamanki gibi “gününü bekler” durumdaydı.

Birikimin sonucu

Maç yarıda kaldı. Bundan sonrasında kararı TFF verecek. Karar verici durumdakilerin bu denli tartışıldığı bir iklimde işler daha da zorlaşacak gibi. Trabzonspor güzel oynamadığı, oyunda gelişim sağlamadığı bir karşılaşmadan büyük derslerle çıkmış olabilir. Transfer mi çözüm? Çözümü transferde aramak kadar mevcudu düzeltmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Belki bir Mendy daha gelebilir. Ama o kadar.

Haberin Devamı

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Emeği çöpe attı

Emeği çöpe attı (ERMAN ÖZGÜR)

Trabzonspor’un genel problemi daha ilk yarıdan çıktı ortaya. Forvet hattı ile savunma hattı arasındaki kalite farkı. Trabzonspor rahat pozisyon ve gol bulabilen forvet hattı ile bireysel hataya çok müsait, önlerinde oynayan Berat’ın da yumuşak kalışı ile kolay gol yeme ihtimali her zaman yüksek bir takım. İlk yarıda da bunun özetini izledik. Hoş Onuachu Antep maçında yaşadığı tutulmaya ilk yarıda da devam edince 2.gol gelmese de formda Trezequet golü buldu. Gücü doğrultusunda gol için bireysel hata arayan İstanbul’da Larsen hatasında Muammer ile golü buldu ve ilk yarı sonu maçta denge vardı.

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Emeği çöpe attı

Çığır mı açtı!

İkinci yarıda ise işler Trabzonspor için Bakesetas ve Ömür’ün de vasatın altına düşmesiyle kötüye gitti. Pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor için imdada 68’de Edin Vişça ortasında zinciri kırarak golü yapan Onuachu yetişti. Fakat gol öncesinde yoruma açık pozisyonda faul olduğunu düşünen İstanbulspor başkanı takımı,oyuncuları oynamak istemesine rağmen sahadan çekerek herkesi şaşırttı. Futbolumuzda yeni bir çığır mı açtı, skandala mı sebep oldu, yoksa anlık bir sinirle zaten belli olan sonunu mu hızlandırdı, bilmiyorum. Bildiğim şey faul olabilecek yoruma açık bir pozisyon için iyi oynayan oyuncularının emeğini çöpe attığı.

Haberin Devamı

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ardından sert eleştiri Emeği çöpe attı

YORUM YAZ