MENÜ

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından olay yorum! 'Resmen ibretlikti, radikal değişim şart...'

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Gençlerbirliği'ni uzatmalarda 2-1 mağlup ederek çeyrek final biletini aldı. Fanatik'in usta yazarları karşılaşmayı analiz etti. İşte detaylar...

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından olay yorum! 'Resmen ibretlikti, radikal değişim şart...'

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'ndaki bozuk zemin maça damga vururken, mücadelenin normal süresi Melih Bostan ve Eren Elmalı'nın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Bordo-mavililer, uzatmaların 105. dakikasında Trezeguet ile skoru 2-1'e getirdi ve kalan sürede gol çıkmayınca Abdullah Avcı'nın ekibi, kupada çeyrek finale yükseldi. Trabzonspor'un uzatmalarda 2-1 kazanıp tur atladığı zorlu mücadeleyi Fanatik yazarları sizin için değerlendirdi.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ TALİBİ

ŞANS ANI: 90+6 | SAFA CAN KONUKSEVER

Rakip bir alt ligden Gençlerbirliği, üstelik kadroda rotasyona gitmiş... Trabzonspor ise yıldızlarıyla sahada çünkü bu sezonki en gerçekçi hedefi kupa... İlk 10 dakika yakalanan ve değerlendiremeyen 2 net pozisyon, sonrasında maça hiç asılmayan, durumun ciddiyetinin farkında olmayan bir oyuncu grubu! Evet zemin çok kötü ancak mücadele etmemenin, iştahsız oyunun, formanın hakkını vermemenin bahanesi olabilir mi? 14. dakikada yenilen gol ise tek kelimeyle ibretlikti! Pozisyonun gelişiminde Bardhi’nin rakibine verdiği pas, sonrasında savunmanın gözle takibi... Gençlerbirliği’nden 19 yaşındaki Melih Bostan, Trabzonsporlu ağabeylerini çalıma dizdi, topu da ağlara gönderdi!

Haberin Devamı

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından olay yorum Resmen ibretlikti, radikal değişim şart...

Radikal değişim şart

İlk devre 1-0 geride kapatılmışken herkesin beklentisi hocanın neşteri vurmasıydı. Ancak tek hamleyi yeni transfer Meunier’i oyuna alarak yaptı. İkinci değişiklik için de 82. dakikaya kadar bekledi Abdullah Avcı. Ne çift forvete dönmeyi düşündü ne de sahadakileri kendilerine getirmeyi! Dakikalar geçiyor, umutlar tükeniyor; arada bir sosyal medyaya baktığımda da tam anlamıyla bir sinir harbi yaşanıyordu. 90 artı 6’da Meunier’in ortasında Eren’in kafa golü net şekilde şans anıydı. Uzatmalarda ise Trezeguet şık bir golle turu kopardı. Trabzonspor çok zorlanarak ve kalite farkına rağmen sahaya hiç ağırlık koyamayarak çeyrek finale adını yazdırdı. Ancak bu maç burada kalırsa yani gereken dersler ve hatta radikal kararlar alınmazsa tünelin ucu hiç aydınlık gözükmüyor.

TUR ÖNEMLİYDİ, ANCAK... | OLCAY ÇAKIR

Maç öncesi birkaç beklentisi vardı Trabzonsporluların... Birincisi elbette turu geçmekti. İkincisi ise Meunier’i izleyip hakkında fikirler edinebilmekti. İlk yarı 1-0 bitince ilk beklentinin zora girmesinin endişesi yaşanırken, ikinci beklenti Meunier’in oyuna girişiyle hızlı karşılık bulmuş oldu. Orta kesen bir bek özlemi de böylece son buldu. İlk maçında asist yaptı Meunier. Karşılaşmanın ilk bölümünde varlık gösteremeyen bir Trabzonspor izledik... Gerçi birçok bölümünde net bir üstünlük de olmadı. Dakikalar 14 olduğunda Melih Bostan’ın attığı golle Trabzonspor geriye düştü. İlk yarıda ne gol öncesi ne de gol sonrası ‘cılız’ aşamasını geçen hiçbir şeyi olmadı Trabzonspor’un. Cılız atak, cılız şut, cılız defans anlayışı; üretmeyen, kalesinde gol gören Trabzonspor izledik. Melih Bostan’dan öyle bir gol yedi ki Trabzonspor, defansına dair bir kitap yaz dense özeti o golün kendisi olurdu.

Haberin Devamı

 

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından olay yorum Resmen ibretlikti, radikal değişim şart...

Kaybetme psikolojisi

Trabzonspor’un mücadele eden, savaşan takımlara karşı zorlanabileceği bilinen bir gerçek. Dün de 1.Lig’in mücadeleci yüzüyle karşılaştı. Zorlandı, üretemedi, zaman tüketti... Beşiktaş maçında verilen olumlu sinyalin aslında rakibin de oyunundan kaynaklı olduğu böylece anlaşılmış oldu. Hatay maçı zor geçecek belli. Son dakika golüyle uzatan, son dakika golüyle perçinleyen ama asla beğenilmeyen bir Trabzonspor izledik. Hoca gergin. Bazı oyuncular net gergin. Bu gerilimden iyi çıkan tek şey tur oldu. Kaybetme psikolojisi büyük camialarda daha da kaybettirir. Denk bile olmayan takımlara karşı da bu zorlanma yaşanıyorsa sorun büyük demektir. Evet tur geçmek önemliydi! O kadar.

Haberin Devamı

SADECE TABELA | ERMAN ÖZGÜR

Trabzonspor için savunma hattı ve orta saha kalitesizliği, kağıt üzerinde daha kaliteli forvet hattının formsuzluğu ile birleşince bozuk zeminle beraber kâbus gibi bir ilk yarı getirdi. Organizayon zor olmasına rağmen uygun fırsatlar bulan fakat son vuruşlarda zayıf vuruşlar yapan Trezequet ve Bardhi, takımlarının ilk yarıdaki fırsatlarını bozuk para gibi harcarken aynı Bardhi’nin Melih Bostan’ın Trabzonspor savunmasını ipe dizer gibi geçerek attığı golde yaptığı asist; ‘bir oyuncu bir takıma ancak bu kadar zarar verebilir’ dedirtti. Gençlerbirliği’nin ilk yarıda Trabzonspor’u hazırlıksız yakaladığı anda golü bulup, bozuk zeminin de yardımıyla skoru koruma planı tuttu. İkinci yarıya zaten dar kadrosunda çok hamlesi olmadığı için yeni transfer Meunier ile girdi Trabzonspor. Fakat pozisyon üretmekte ne kadar zorlandıysa ürettiği az sayıdaki pozisyonu harcamakta o kadar cömert davrandı. Visca, Trezequet ve Enis Destan kaçırdıkça zaten az olan özgüven duygusu iyice kayboldu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ardından olay yorum Resmen ibretlikti, radikal değişim şart...

Şükretmesi gerekenler

Artık umutlar tükendi derken alınan risk, sağ bek Meunier’in kestiğine sol bek Eren’in kafayı vurması ile kabustan uyanan Trabzonspor maçı uzatmaya götürdü. Golün etkisiyle maçın da tüm ayrıntıları değişti. Trabzonspor’un ruh hali değişti, Gençlerbirliği’nin direnci düştü. Son maçlarda saç baş yolduran Trezequet son darbeyi ilk uzatmanın sonlarında attığı gol ile vurdu. Trabzonspor turu atladı atlamasına ama yeni transfer Meunier’in performansı ve tabela haricinde pozitif hiçbir şey yoktu. Tam tersine Trabzonspor forması giyebildiği için şükretmesi gereken ciddi sayıda bir oyuncu grubu olduğu gerçeği vardı.

Abdullah Avcı'dan TFF'ye: Süper Kupa Finali sonrası hastalandılar diye düşünüyorum
YORUM YAZ