MENÜ

Galatasaray maçı öncesi Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Bakasetas açıklaması

Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, mücadele öncesi açıklamalarda bulunurken Anastasios Bakasetas'ın durumuna ilişkin önemli bilgiler verdi. Avcı, kadro dışı isimler Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok'un da durumlarına değindi.

Galatasaray maçı öncesi Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Bakasetas açıklaması

Süper Lig'in 21. haftasında dev maçta Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı ağırlıyor. Karşılaşma öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maça ilişkin görüşlerini paylaşan Avcı, "İlk önce hem rakipten hem kendimizden bahsedelim. Ligimizin en son şampiyonu. Çok net ligin üzerinde bir konu başlıkları var. Özellikle yaptıkları baskılar, kaybettikleri yerdeki tekrar baskılar. Bunlar çok önemli konu başlıkları. Üçlü oyun kurmaları var. Özellikle bizim de rakibe karşı neler yapabiliriz? Hüseyin Türkmen'in oynaması da savunma yapacağız bir üçüncü stoper olarak değil. Zaten benim dönemimde de daha evvel sağ bek kullandık. Bunda oyun kurmalarda üçlü nasıl kurabiliriz, karşılarken nerelere yönlendireceğiz gibi etkenleri var. Trabzonspor ve Trabzon, kadrosu ne olursa olsun zor deplasmandır. Bugün sahaya çıkacak 11, en iyi 11'dir. Bence oynamayan oyuncuların konuşulduğu bir gün değil oynayan oyuncuların konuşulduğu, kazandığı bir gün bütün arzum, isteğim. Bunu en iyi şekilde yapabilecek geçmişi, tarihi, duygusu, ruhu olan bir takımız. Umarım bunun karşılığını alırız. Avrupa kupaları bizim için önemli hedeflerden bir tanesi. Geldiğimiz günden itibaren puan ortalamamız oldukça iyi. Bugün bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi bir oyun, herkesin keyif aldığı ama karşılığını bugün oynayan oyuncuların aldığı güzel bir müsabaka bizim olur diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi Trabzonsporda Abdullah Avcıdan Bakasetas açıklaması

'BÖYLE BİR ŞEY VAR'

Anastasios Bakasetas'ın transfer durumuna ilişkin de konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Bakasetas, geçen hafta sakattı. Kulüpten daha resmi bir açıklama olmadığı için bunlar hep konuşuluyor, duyuluyor. Oyuncumuzun geçen hafta itibariyle dizinde bir ağrısı vardı. 3 haftadır böyle oynuyordu. Dün bir toplantı yaptık. Bugün sahada. Gidişata göre olmak istediğini ifade etti. Takımla beraber 2 gündür antrenman yapıyor. Biz oyunun akışına, gidişatına göre kendisini kullanacağız. Böyle bir şey var ama daha ne KAP'tan ne kulüpten böyle resmi bir şey açıklanmadığı için bunu çok net söylemek şey değil de oyuncunun böyle bir süreçte bile sahanın içinde olmak istemesi bizim adımıza son derece değerli. Böyle bir karakter. Çok güzel duygular yaşadık. Umarım bugün kazandığımız ve onun da katkı sağladığı bir müsabaka olur. Sonrasını hep birlikte bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi Trabzonsporda Abdullah Avcıdan Bakasetas açıklaması

Kadro dışı kalan isimlerden Abdülkadir Ömür'ün durumuna değinen Abdullah Avcı, "Abdülkadir Ömür, 3 senemiz beraber geçen Trabzonspor'un altyapısından yetişmiş ender değerlerden bir tanesi ve bütün kupaları kazanmış, A Milli Takım'a da hizmet etmiş çok önemli bir değerden bahsediyoruz. Oyuncu kaybetmek, benim hayatımda yok. Hiçbir oyuncu kaybedilmez, Ömür'ü biz kaybetmek için değil kazanabilmek için neler yaptığımız ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ömür'ün zihinsel, fiziksel yorgunlukları oluyor. Kolay değil. Biraz da empati yapıp onun tarafından da bakmak lazım. İletişimlerimiz var. Onun lakabı, Ömür Avcı'dır aslında kulübün içinde. Yani bizim onunla ilişkimiz her oyuncuyla olduğu gibi ama onunla daha farklı bir ilişkimiz... Benim oğlum yaşımdadır. Oyuncu kaybetmek, insan kaybetmek çok kolay ama biz Ömür'ü kazanmak için devam ediyoruz ve mücadele ediyoruz. Bu inişler çıkışlar olacak. Hepimizde olabiliyor. O da bir insan. Bu yörenin çocuğu. Şu an böyle bir kararı almamızın sebebi Ömür'ün hem zihinsel hem fikizsel... Bazen bulunduğu alandan çıkıp kendini test etmesi, belki soru cevap kendine yapması, belki destek alması farkındalığını biraz daha ortaya koyacaktır. Aslında alınan bu karar, Ömür ile ilgili bir karardır. Onu kazanmak adına alınan bir karardır. Bunu yönetim kurulumuz ve başkanımız ile konuşarak aldığımız bir karardır. Konu çok başka yerlere taşındı. Yönetim kuruluyla çok uyum içinde çalışıyoruz. Bir parantez de Ertuğrul Doğan için açmak istiyorum. 3 senedir buradayım ben ve şampiyonluk yaşadık. Burada çok önemli katkısı var. Son derece sağlıklı bir ilişkimiz var. Bütün hayatını Trabzonspor'a daha iyi neler yapabilirim diye çalışan bir başkandan bahsediyoruz. Özeti şu; Ertuğrul Doğan ile bizim, sayın başkan ile bizim ne para ne sonuç ne ayrılıklar bizim ilişkimizi bozabilir. Dostluklar devam eder. Bunu da herkes net bu şekilde bilsin" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesi Trabzonsporda Abdullah Avcıdan Bakasetas açıklaması

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, bir başka kadro dışı kalan isim Umut Bozok hakkında ise şunları söyledi:

Umut Bozok, bizim aldığımız... Bazen performanslar olur. Enis Destan'ı da ben aldım. O da bugün performansı yukarıda devam ediyor. Bazen inişler çıkışlar var. Sağlıkla ilgili aldığım bilgiler doğrultusunda... İnsanlar ayrılmak isteyebilirler. En doğal haklarıdır ama ayrılırken dahi görevlerini sonuna kadar en iyi şekilde yapmak zorundalardır. Profesyonelliği gereği bunlardır. Bakacağız sürecine onun da. Bu ay transfer ayı. Hep beraber değerlendireceğiz.

 

Galatasaray maçı öncesi Trabzonsporda Abdullah Avcıdan Bakasetas açıklaması

YORUM YAZ