MENÜ

Fenerbahçe galibiyeti sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Çok yeterli değiliz

Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, galibiyeti tüm dünyadaki Trabzonsporlulara armağan ederken henüz çok yeterli durumda olmadıklarını ve istenen oyun için zaman gerektiğini de belirtmekten kaçınmadı.

Fenerbahçe galibiyeti sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Çok yeterli değiliz

Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. Bordo-Mavililer'in teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında iptal edilen golleri ve Fenerbahçe'nin kazandığı ilk penaltıdaki müdahalelerin farkını merak ettiğini belirten Avcı, "Maçtan evvel rakiple ilgili söylemiştim yani en büyük özelliklerinden bir tanesi kaybettikleri yerdeki toplarda yaptıkları baskılardı ve sayısal olarak bu baskıya çok fazla kişiyle geliyorlardı. Biz bu baskıyı nasıl kırabiliriz? Az temaslı oyundan, hareketli oyundan alanları nasıl açabiliriz? Bunu nasıl sonuçlandırabiliriz? Ben hafta başından itibaren şunu söyledim; biz buraya kazanmak için geldik, kazanmak için nasıl oynamak gerekiyorsa o şekilde oynadık ve bugün itibariyle baktığında oyunda belki finalleri sonuçlandırabilseydik oyun daha sıkışmadan açılabilecek bir durum oluşabilirdi. Bugün özellikle şiddetli baskımızı önde, oyunun ilk yarısı itibariyle devam ettirdik. Paul Onuachu ve Ömür ile birlikte rakibi belli bir yöne yönlendirdik. İkinci yarısında zaman zaman fiziksel olarak düşüşler olsa da bu anlamda hamleler yaptık. Oyun, ilk yarıda 2-0 oluyordu. Faul verildi galiba. Bilmediğim için soruyorum. Biliyorsunuz ben bu konularda pek konuşmuyorum. Formadan çekildi ondan verilmedi. Yediğimiz ilk penaltıdaki forma çekişiyle o forma çekişiyle o forma çekişi arasındaki fark ne? Bilmiyorum. Aydınlatırlarsa sevinirim" dedi.

Haberin Devamı

Henüz çok yeterli seviyede olmadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Onun dışında dediğim gibi bir şey kazanmadık. Bir maç kazandık, 3 haftadır yoğun bir şekilde oyuncu grubuyla çalışıyorum ekibimle beraber. Şöyle söyleyeyim; yapmamız gereken, mesafe kat etmemiz gereken çok işimiz var. Trabzonspor'un nasıl bir oyun, nasıl bir oyun felsefesine... Taraftarımızın istediği oyunu biliyorum ve bunu da biz gerçekleştirmiş bir ekibiz. Bunun için ama biraz zaman, çok tekrar ve kaliteyi artırmamız gerekiyor. Bugün mutluyuz. Uzun süre sonra burada kazanmışız. Galibiyeti bir bütün dünyadaki Trabzonsporlulara hediye ediyoruz ekip olarak. Sayın başkanımız Ertuğrul Doğan, bu işte çok emek veriyor. Galibiyetin bir büyük parçasını da ona hediye ediyorum. Bugün kazandık mutluyuz. Yarın itibariyle döneceğiz. Cuma günü maçımız. Sonra milli takım arası var. Tekrar çalışarak daha iyi olmamız lazım. Çok yeterli değiliz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Devre arasında taktiksel anlamda neler konuşulduğu sorusuna ise Abdullah Avcı, şu yanıtı verdi:

Trabzonspor hep kazanmak için oynar. Bugün kazanmak için gelmiştik ve kazanmak için her şeyi denedik. Baskılı oyun istedik, baskıyı belli planlı bir şekilde zaman zaman doğru bir şekilde yaptık. Fiziksel olarak sakatlıktan çıkan oyuncularımız vardı ve bunların planlamasını da ona göre yaptık. Devre arasında bu alanlar çıkacak ve doğru sonuçlandırmak, özellikle Fenerbahçe'yi topun peşinde koşturursan o baskıları kırılacaktı. İki kere ilk golde oyunun yönünü çevirdiğimizde o baskı kırıldığında pozisyona girebileceğimizi düşünüyorduk. Bunu değerlendirdik. Bu daha da olabilirdi. Akan oyunda gol yemiyoruz. 1-2 pozisyon verdik gibi. Bir dediğim gibi penaltıyla ilgili merak ediyorum ne olduğunu. 2 tane penaltı yedik. İyi bir yoldayız ama dediğim gibi daha çalışmamız gereken, geliştirmemiz gereken oyunumuz var.

 

Fenerbahçe galibiyeti sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Çok yeterli değiliz

YORUM YAZ