MENÜ

Deplasmanda Trabzonspor 'Fırtına'sı!

Abdullah Avcı öncesinde çıktığı 4 lig deplasmanının 3’ünden mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, tecrübeli hoca göreve geldikten sonra dış sahadaki 6 karşılaşmanın hiçbirini kaybetmedi. Dün de Ankaragücü’nü Başkent’te deviren Bordo-Mavililer, deplasmanda üst üste 3. galibiyetini elde etti.

Deplasmanda Trabzonspor 'Fırtına'sı!

Nenad Bjelica yönetiminde Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı, deplasman maçlarındaki kırılganlığıydı... Öyle ki Hırvat hoca yönetiminde bu sezon ilk 4 deplasmanda 3 yenilgi alan BordoMavililer, sadece Kasımpaşa’yı İstanbul’da devirmişti. Abdullah Avcı’nın gelişi sonrası ise Fırtına bambaşka bir görüntüye kavuştu. Oyun anlamında her ne kadar beklenen performans ortaya koyulmasa da Karadeniz ekibi Avcı yönetimindeki 6 lig deplasmanında yenilgi yüzü görmedi. Bu periyotta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladı.

Haberin Devamı

Sonraki durak Antalya

Son olarak Ankaragücü’nü Başkent’te mağlup eden Trabzonspor, çıktığı son 3 deplasman mücadelesinin 3’ünü de kazandı. Söz konusu süreçte Gaziantep FK, İstanbulspor ve Ankaragücü’nü deviren Bordo-Mavililer, hafta içinde Samsunspor’u evinde konuk edecek. Pazar günü ise Antalyaspor deplasmanına gidilecek.

Deplasmanda Trabzonspor Fırtınası

Kurtarıcı Visca

Abdullah Avcı’nın gelişiyle birlikte performansı yükselen Edin Visca, Ankaragücü karşısında galibiyet golünü attı. 33 yaşındaki yıldız futbolcu, 30. dakikada Bakasetas’ın savunmadan dönen şutunda çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. Ligde bu sezonki 3. golünü ağlara yollayan Bosnalı futbolcunun, 4 de asisti bulunuyor. Maçın ardından galibiyetin önemine dikkat çeken Visca, “Önemli eksiklerimiz vardı. Buna rağmen herkes elinden geleni yaptı. Özellikle işin savunma tarafında başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Galibiyet serisi yakalamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Deplasmanda Trabzonspor Fırtınası

Onuachu sessiz kaldı

Bu sezon ligde 8 gol, 2 asistlik performans gösteren ve Trabzonspor’un en skorer ismi olan Paul Onuachu, Ankaragücü deplasmanında etkisiz kaldı. Nijeryalı futbolcu, hücumda rakip stoperlerin yakın markajı altında kalırken, istediği yan topları da alamadı. Teknik direktör Abdullah Avcı, 83. dakikada Onuachu’nun yerine genç forvet Enis Destan’ı oyuna soktu.

Sol tarafa ilaç: Fountas

Afrika Kupası’na giden Trezeguet ve Pepe’nin yokluğunda Abdullah Avcı’nın sol tarafta kimi oynatacağı merak ediliyordu. Tecrübeli çalıştırıcının tercihi Fountas oldu. Ligde en son 10. haftadaki Karagümrük deplasmanında ilk 11’de görev yapan Yunan futbolcu, uzun bir aradan sonra formayı kaptı. Fountas, performansıyla alkış alırken, iki yıldız kanat oyuncusunun yokluğunda adeta sol kanada ilaç oldu.

Başkent'te büyük üstünlük

Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanını seviyor... Öyle ki Bordo-Mavililer, Başkent ekibiyle dış sahada oynadığı son 14 lig maçının sadece 1’ini kaybetti. Dünkü galibiyetle birlikte üst üste 3. zaferini kazanmış oldu. Ankara’daki 14 karşılaşmalık periyotta Fırtına’nın 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunuyor.

Haberin Devamı

Deplasmanda Trabzonspor Fırtınası

YORUM YAZ