MENÜ

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti! Ruhsuz oyun

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup oldu ve arka arkaya ikinci mağlubiyetini aldı. Karadeniz derbisini Fanatik yazarları sizler için değerlendirdi.

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti! Ruhsuz oyun

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor'la karşılaştı. Karadeniz derbisinde ev sahibi Çaykur Rizespor, Veresanavic'in golüyle Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR ÇÖKÜŞTE!

Hüseyin Türkmen sezonu kapattı

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşir, futbolcu Hüseyin Türkmen'in sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Futbol A takımımızın, Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşma sırasında sakatlanarak oyundan çıkan oyuncumuz Hüseyin Türkmen’in yapılan muayenesinde sol aşil tendonunda yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun en kısa sürede Acıbadem Maslak Hastanesi’nde operasyonu planlanmaktadır.”

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti Ruhsuz oyun

İlhan Palut: “Güzel bir galibiyet aldık”

Palut, Trabzonspor’un eksikleri olmasına rağmen skora etki edecek oyunculara sahip olduğunun altını çizerek, “Çok yoğun bir fikstürdeyiz. Üst üste çok fazla maç oynuyoruz ve bu da bütün takımlarda maç öncesi oyuncuların aldığı yük mental bozukluklara neden oluyor. Yine zor bir maça sahamızda çıktık. Maçın içine girdiğimizde İlk 10’ar dakika sonra yavaş yavaş oyuna ısınan bir Rizespor vardı. Trabzonspor eksikti ama yine skora etki edebilecek oyunculara sahiplerdi. İyi bir savunma yapmamız, çok kompakt oynamamız, rakibi mümkün olduğunca önde karşılamamız gerekiyordu. Savunma kısmında başarılıydık. Rakibimize pozisyon vermedik. Top bizde iken hedefimiz coşkulu oyun oynamaktı. Birçok defa kendi üçüncü bölgemize girdik. Sonuç olarak Varesanovic’in golüyle maçı kazandık. Maçın geneline baktığımız zaman ben Rizespor’un bir adım daha iyi futbol oynayıp pozisyona girdiğini gözlemledim. Bunun karşılığı olarak güzel bir galibiyet aldık oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

BELÇİKA'DA BULUNDU

Karşılaşmada hakem kararlarını değerlendiren Palut, “Biz de seminerlere gidip, hangi pozisyonun ne olduğunu bilelim. Hangisi el, hangisi penaltı, hangi ofsayt oyuncusu, aktif hangisi biz de bilelim. Yıllarımızı futbolla geçirmiş insanlar olarak, acaba ofsayt mı faul mü, değil mi, biz de kararsız kaldık. Herkes için bir standart arıyoruz. Türk futbolunda hakemler doğru kararlar verebilir, bunları tartışmıyorum. Sahada oyunu oynatma, sahada zaman çalmaya çalışan oyuncuyu tespit etme ve buna izin vermemesi gerekir. Biz de zaman zaman süreye oynuyoruz, bunlara izin vermemeli. Bu oyunu oynatmamız lazım. Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Kararlar doğru yanlış olabilir bilmiyorum. Ama hep beraber şu oyunu hakemler oynatsın biz de oynayalım. Kim kazanırsa kazansın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti Ruhsuz oyun

Abdullah Avcı: “Yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var”

Avcı, “Ligimizin bu sene iyi çıkış yapan takımı Rizespor. Oyunun bir çok parçasını yapabilen bir takım. Aynı zamanda birçok çözüm noktaları var. Her iki tarafında üçer dörder tane pozisyona girdiği, belki beraberliğin daha ortada olacağı bir sonuçta Rizespor’un attığı golle rakibimiz kazandı. Onları tebrik ediyoruz. Bu yıl çok iyi çıkış yaptılar ve devam ediyorlar. Bakalım süreç içerisinde nasıl devam edecek? Trabzonspor’a baktığımızda iki haftadır kaybediyoruz. Trabzonspor tarihi lig kupalarıyla, Süper Lig kupalarıyla, şampiyonluk kupalarıyla, Türkiye kupalarıyla doludur. Trabzonspor’un tarihindeki bu kupalara erişmek kolay değildir. Onun için inişler çıkışlar her takımın olduğu gibi Trabzonspor’un da olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var”

Trabzonspor’un bir geçiş döneminde olduğunu kaydeden Avcı, 23. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Hüseyin Türkmen’in aşil tendonunun koptuğunu ifade ederek, “Bugün 2 tane oyuncu değişikliği yapabildim, ikisi de sakatlık nedeniyle. Hüseyin’e geçmiş olsun diyoruz. Futbolda ciddi sakatlıklardan birini yaşadı, aşil tendonu koptu. Maç kazanılır kaybedilir, kupalar kazanılır kaybedilir ama sporcu sağlığı her anlamda önemlidir. Bu konuyla ilgili son derece üzgünüz. Geçiş dönemi sancılı olur. Biz bu geçiş dönemini yaşıyoruz. Şu anda Trabzonspor ligin üçüncüsü. Afrika Kupası, sakatlar, ayrılanlar ve arada duran oyuncu gurubuna sahibiz. Bundan 1 ay evvel sahaya çıkan 11’den 7 banko oyuncum şu anda bizimle değil. Bütün organizasyonun bozulduğu bir dönemi, inişleri, çıkışları yaşıyoruz. Bugün yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var. Bu süreçte bizim en fazla ihtiyacımız olan tabii ki Afrika Kupası’ndan dönen oyuncular, sakatların iyileşmesi. Belki yapacağımız oyuncu transferleri olabilirse ve en önemlisi bence Trabzonspor tarihinin en önemli şeyi Trabzonspor taraftarıdır. Bu geçiş döneminde bize ve takımına sonuna kadar destek olduğunda üçüncülük çok önemli bir hedeftir. Bunu daha evvel açıkladık hem maddi hem manevi kulübün prestiji açısından ki bunu birçok kez gerçekleştirmiş bir takımdır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti Ruhsuz oyun

SIFIR REAKSİYON- SAFA CAN KONUKSEVER

Normal şartlarda Trabzonspor gibi büyük bir takımın, evinde 5-1 kaybettikten sonra reaksiyon göstermesini, sahaya karakter koymasını beklersiniz. Ancak Bordo-Mavililer dün Rize’de sadece ilk 10 dakika hareketliydi. Ardından Rize oyunu dengeledi, devamında da rakip kaleye çok daha özgüvenli gidip net pozisyonlara girdi. Trabzonspor adına ilk yarının en kötü anı ise tartışmasız Hüseyin Türkmen’in sakatlığıydı. Zaten böyle bir zeminde oynuyorsanız, her dakika sakatlık riskiyle burun burunasınız! Dün o talihsizliği Hüseyin yaşadı, belki de sezonu kapattı. Zaten esas yanlış; basit bir zemin problemine bile yıllardır çözüm üretemeyenlerin bu sahada maçı oynatmasıydı!

Ruhsuz oyun...

İkinci devre çok daha hızlı başladı. Hem Rize hem de Trabzonspor direkt hücumlarla, orta sahaları kolay geçip fırsatlar yakaladı. Ancak ev sahibi daha organize ataklar üreten taraftı. Nitekim 78’de de golü buldular. Trabzonspor’un 3. bölgede kaybettiği topun devamında sadece 3 pasta Varesonovic’le cezayı kesti Rizespor. 1-0’dan sonra bile reaksiyon veremeyen Bordo-Mavililer, farklı Galatasaray yenilgisinin ardından bir darbe daha yedi. Evet eksikler önemli, kadronun kapasitesi de belli ancak üst üste 3 maçtır kazanamamak ve böylesine ruhsuz oynamak asla normalleştirilmemeli!

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti Ruhsuz oyun

HİÇBİR MAZARETİ OLAMAZ- OLCAY ÇAKIR

Trabzonspor öyle bir sezon yaşıyor ki, şampiyon yapan tüm değerlerini bir bir tüketiyor. Sırayla herkesin kredisi azalıyor. Kimilerinin bitiyor bile. Trabzonspor bu duruma düşmemeliydi. Sezon başlangıcı umut doluydu ama sezon ortasına gelinceye kadar bir çok taş yerinden oynadı oynamaya da devam edecek gibi duruyor. Sahada öyle bir oyuncu grubu var ki, maç kazanması imkansız bir iştahsızlık yaşıyorlar. Öyle bir kadro var ki Mendy göze batıyor sadece. Elbette kalitesiyle, üstelik ben burada sizinle oynamayı hak etmiyorum diye adeta bağırıyor. Haftalardır belki de bazı konularda aynı şeyleri yazıyorum. Tekrara giriyoruz ama yapacak bir şey de yok. Çünkü Trabzonspor kendini tekrar ediyor. Ama farklı sonuçlar görmek istiyor. Trabzonspor’un kanatları çalışmıyor diyoruz. Bu kez “bari defansif çalışsa” diye bekleniyor ama o da olmuyor. Evet ciddi eksikler var ama o kadar da uzun boylu değil! Her şey eksikler üzerinde okunamıyor bu devirde. Formanın ağırlığı altında eziliyor bir çok isim. Göndereceksin başka yolu yok. Büyük temizlik için belki de fırsat dönemidir bilmiyorum.

Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası faturayı kesti Ruhsuz oyun

İlginç yapılanma

Bakın mesela; sanki sihirli bir el dokunmuş gibi Trabzonspor’un transferlerine. Çevre kontrolü sıfır olan oyuncu bu devirde olabilir mi diyorsunuz, Trabzonspor’da bunlardan tonlarca görebiliyorsunuz. Sanki özellikle seçilmişler gibi... Öyle rahatlar ki yanlarından gelip top alabiliyor, atağa kalkabiliyor rakipleri. Tabi o kadar da rahat ataklar değil. Ceza sahası dışında sıfır temas, ceza sahası içinde yürekleri ağızlara götürecek kadar da yakın temasa girebiliyorlar. Böyle de ortak futbol aklına sahipler! İlginç bir kadro yapılanması bu, değişik bir oyun anlayışı, bitmiş konsantrasyonlar... Evet eksikler çok. Ama ligin en kolay pes eden takımı, en üretemeyen takımı olmanın mazereti değil bunlar!

YORUM YAZ