MENÜ

Bizim Takım'dan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

FANATİK'te 'Bizim Takım' bu hafta Trabzonspor'u masaya yatırıyor. Önceki günlerde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi değerlendiren 'Bizim Takım' bu kez Trabzonspor için kolları sıvadı. İşte Fanatik'in usta yazarları Olcay çakır, Erman Özgür ve Safa Can Konuksever'in çok konuşulacak Trabzonspor değerlendirmesi...

Bizim Takım'dan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

Süper Lig'de açılışı Antalyaspor karşısında yapan ve sahadan 1-0 galip ayrılan Trabzonspor'u değerlendiren Bizim Takım, şampiyonluk şansından transferlere birçok konuyu ele aldı.

Haberin Devamı

‘Bizim Takım’da Zafer Büyükavcı, Trabzonspor'u sordu, Fanatik'in usta yazarları Olcay çakır, Erman Özgür ve Safa Can Konuksever yanıtladı.

SORU 1: Zafer Büyükavcı: Bir önceki sezon şampiyonluğa ulaşarak yıllar süren özlemi dindiren Trabzonspor’da o günden bu güne kimse kalmadı. Yeni bir yönetim, yeni bir teknik adam ve yeni bir takım... Bu yeniliklerin, bu sezon da Süper Lig’de bir mucizeye imza atması mümkün mü?

OLCAY ÇAKIR: ‘PES ETMEYEN, SAVAŞAN RUH YENİDEN ORTAYA ÇIKACAKTIR’

2023-2024, kolay bir sezon olmayacak.Lig, daha transferler döneminde alev aldı bile! Ezeli rekabet içindeki takımların transferleri ortada... Elbette saha içinde ‘takım olma becerisi’ yüksek olan şampiyon olacak. Ancak gerçekçi olmanın da faydaları büyük. Trabzonspor’da Nenad Bjelica’nın en önemli silahı da ‘takım olma becerisi’ olacak gibi duruyor. Transfer yarıştırmak, transferlerde yarışmak imkânsız. Daha mütevazı, takım içinde dengelerin oluştuğu, takımdaşlığın üst düzeye çıktığı bir Trabzonspor; ezeli rakiplerine tıpkı eski dönemlerde olduğu gibi meydan okuyacaktır. Pes etmeyen, savaşan ruh; bu yıl da ortaya çıkacaktır. Ligimizde şampiyonluk çok zor. Yarışın psikolojisini iyi bilmek gerekiyor. Şampiyonluk neden olmasın?! Şampiyon gibi sahada olmak, davranmak, sonuçlarını beklemek şampiyonluk kadar önemli bence. Trabzonspor sırf bunu yaparak bu yılı ve sonraki yılı mutlu bitirebilir.

Haberin Devamı

ERMAN ÖZGÜR: ‘TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞU ASLA SÜRPRİZ DEĞİLDİR...

Trabzonspor için yapılması gereken ilk şey, yaşadığı son şampiyonluğu bir kenara bırakmak...Çünkü ‘başarıya aç olmanın’ getirdiği motivasyona, yeni teknik direktörün heyecanına ve yine yeni bir yönetim gücüne sahipler. Kadrosunda önemli yıldızlar var ve tüm rakipleri Avrupa oynayacakları için Trabzonspor bu sezon tüm konsantrasyonunu şampiyonluğa verebilir. Son şampiyonluğu için çok uzun süre beklemiş olsa da Süper Lig’de Trabzonspor’un şampiyonluğu bana göre hiçbir zaman sürpriz değildir.

Bizim Takımdan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

SAFACAN KONUKSEVER: ‘BU SEZON BİR MUCİZE BEKLEMEK GERÇEKTEN BİRAZ ÜTOPİK OLUR’

Haberin Devamı

Yenilenmek her zaman güçlenmek demek değildir. Böyle olmadığını şampiyonluğun ardından net şekilde gördük. 13-14 transfer yapan, kulüp tarihinin en yüksek maliyetli takımını kuran Trabzonspor, hayal kırıklığı yaratmıştı. Yanlış kadro planlaması, Nwakaeme-Cornelius gibi lider isimleri kaybetmek, Abdullah Avcı’nın ‘oyuncu gücü değil, oyun gücüyle başardım’ yanılgısına düşmesi; Bordo-Mavililer’i bugün yeni bir yapılanmaya mecbur kıldı. Rakiplerinin Türkiye Süper Ligi gerçeklerinin dışında transferler ve paralar harcadığını da düşünürsek, bu sezon Trabzonspor’un mucizeye imza atmasını beklemek biraz ütopik olur! Eğer Bordo-Mavililer yeniden başarıya ulaşacaksa; ya yeni bir yol bulmalı ya da yeni bir yol yapmalı.

SORU 2: Zafer Büyükavcı: Gelenler, gidenler ve gündemdekiler listesini nasıl yorumlarsınız? Transferler yeterli mi? Halen ihtiyaç duyulan mevki var mı?

OLCAY ÇAKIR: BU TAKIM KESİNLİKLE MERKEZE YENİ ‘HAMSİK’İNİ BULMALIDIR

Yeterli mi’ sorusunun net cevabı; hayır. Elbette bütçe önemli. Mali yapı önemli. Takım içi dengeler önemli. Eğer transfer için bir bütçe mevcut ise merkeze yeni Hamsik’ini bulmalı Trabzonspor. Üst düzey transferler rakipleri tarafından yapıldı. Orta ya da orta üst segment oyuncuların kendilerini ifade etmeleri için, bu tip oyunculara Trabzonspor davette bulunabilir. Şişen kadroları nedeniyle boşa çıkacak çok oyuncusu olacak bazı takımların. Küsen, darılan, gözden düşen... Fırsat transferi
ülke içinden yapılmalı. Lig artık başladı, paniğe gerek yok, olan oldu. Bundan sonrası sezonu ve gelecek sezonu kurtarma planları üzerine yapılmalı. Bu durum da camiaya izah edilmeli. Az, öz, maliyeti düşük oyuncularla ‘takım’ olunmalı. Özellikle orta alana takviye şart. Kanatlara takviye şart. Alınan ve sakatlananlar söz konusu. Oynayanlar var. Dediğim gibi bir lider merkez oyuncusu, herkesin saygı duyduğu isim bile kısa vadede sorunları hafifletebilir.

Haberin Devamı

ERMAN ÖZGÜR:‘TAKIM OLGUSUNU YAKALAMAK, TRANSFERDEN FAYDALI OLABİLİR

Trabzonspor için Orsiç’in sakatlığı gerçekten büyük bir şanssızlık oldu. Yine de rakip takımlara nazaran Trabzonspor’un transferleri daha mütevazı gözüküyor. Bana göre bu, bazen avantaja dönüşen bir durum olabilir. Takım olgusunu yakalamak, Trabzon gibi küçük ama futbola tutkulu bir şehirde zorlukların üstesinden gelmeyi ve daha güçlü rakiplerle mücadele etmeyi başarmanızı sağlayabilir. Giden oyuncular içerisinde Dorukhan ve Abdülkadir Parmak için kendi adıma üzüldüğümü söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Bizim Takımdan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

SAFA CAN KONUKSEVER: TOPLAM 7 TRANSFER YAPILDI AMA TAKIMIN SEVİYESİ YÜKSELMEDİ

Çapraz bağı kopan Orsic’i saymazsak, Trabzonspor’un şu ana kadarki 7 transferi geçen sezona göre takımın seviyesini yükseltti mi? Şimdilik öyle gözükmüyor. Evet Teklic, Mehmet Can, Onuralp, Göktan zaten yatırım gözüyle bakılan oyuncular. Ancak kadrodaki temel eksikliklerin bu kadar bariz olduğu bir ortamda, şüphesiz ki net hamleler yapmak için geç kalındı. Trabzonspor’un öncelikle orta sahaya 2 net transfere ihtiyacı var. Ayrıca forvet ve Visca’nın durumunu da düşünürsek kanat bölgesine nokta atışı takviyeler olmazsa olmaz. Bjelica stoper de istiyor. Orada da akıllara şu soru geliyor: Benkovic ve Fernandez alınana kadar daha net bir savunmacı profiline gidilemez miydi?

SORU 3: Zafer Büyükavcı: Mevcut kadro ve teknik adam, Trabzonspor taraftarına size göre ne vaad ediyor? Sürekli hücum oynayan bir takım, bol gol mü? İyi savunma ve 1-0’lık galibiyetler mi?

OLCAY ÇAKIR: ‘BJELİCA SAMİMİ, DÜRÜST BİR TEKNİK DİREKTÖR...’

Çok büyük bir umut vaad etmiyor olsa da teknik adamın hâl ve tavırları, taraftar nezdinde kabul görmüş durumda. Samimi,
dürüst bulunuyor. Bence de öyle... Bjelica başarılı olmak istiyor. Rakiplerinin teknik adamları kadar şanslı olmadığı da ortada. Şikayet ederken hiç görmedik. AEK ve Antalya maçları en ciddi maçlardı ve fikir üretmek için en önemli referans maçlar onlar... O maçlarda etkili başlayan, ön alanda pres yapan, direkt sonuca ulaşmaya çalışan dik bir takım izledik. Sanırım bu oyun sürecek. Bu oyunun maç boyunca periyotlar halinde 3-4 kez bile devreye alınması, iç saha maçlarını kayıpsız geçmek demek. İç saha - dış saha dengesi, büyük maç sonuçları hedefe ulaşmak için yeterli bizim ligimizde. Mütevazı bir mühendislik harikası takım oluşturmak suretiyle Nenad hoca başarılı olabilir.

Bizim Takımdan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

ERMAN ÖZGÜR: BAŞARI İÇİN KİLİT PERFORMANS; MAXİ GOMEZ

Sürekli hücum oynamak, belki futbolu sevenler için keyifli olabilir ama Trabzonspor için şampiyonluk, takım savunmasından ve attığı golün değerini bilmesinden geçiyor. Elbette hücum iştahı yüksek maçlar olacaktır ama bir teknik adamın kredisini belirleyen tek şeyin de kazanmak olduğu bir gerçek. Trabzonspor kadrosuna bakınca gelecek vaad eden değil, şimdi başarılı olabilecek bir kadro görüyorum ben. Son olarak Trabzonspor için kilit performansın da Maxi Gomez olduğuna inanıyorum. Eğer bu oyuncu klasını sahaya yansıtabilir ve 20-25 gol aralığında bir sezon geçirirse, Trabzonspor’un şampiyonluk şansı daha fazla olacaktır.

SAFACAN KONUKSEVER: ‘TARAFTAR İLE BJELİCA ARASINDA OLUŞAN GÜVEN BAĞI KIYMETLİ’

Bjelica elindeki malzemeye göre ürün çıkartan bir teknik adam. Oyun sistemi ve taktik diziliş noktasında kırmızı çizgileri
pek yok. Geçen sezona göre takımın fiziksel görüntüsünü ve mücadele gücünü yükselttiği zaten ortada. Fakat daha fazlası için ilk 11’deki eksik taşların yerine koyulması şart. Diğer yandan transferler noktasında basın önünde yönetimi baskı altına almaması, yani ‘kulüpçü hoca’ profili çizmesi bence kıymetli. Hırvat çalıştırıcı sabırla bekliyor, bunu yaparken de ‘her
şartta mücadele edeceğiz’ mesajları veriyor. En önemli nokta ise taraftar-hoca arasındaki güven bağının oluşması. Tribün Bjelica’ya inanıyor, hocanın da daha fazlasına inandırması için oyuncu anlamında elinin güçlü olması gerekiyor.

Bizim Takımdan Trabzonspor değerlendirmesi: 4-5 transfer ile fırtına kopabilir

YORUM YAZ