MENÜ

Bir Dünya yıldızı!

Fenerbahçe'nin geçen sezon aylarca peşinden koşup alamadığı Benfica'nın yıldızı Oscar Cardozo'yu Bordo- Mavili ekip kaptı. Paraguaylı golcü ile 3 yıllık anlaşma yapıldığını KAP'a bildiren Karadeniz ekibi, bu transferle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ses getirdi

Bir Dünya yıldızı!

Oscar Cardozo... Geçen yaz aylarca transfer gündeminin ilk sırasındaydı. Fenerbahçe çok istedi ama Benfica Kulübü ile bir türlü anlaşma sağlanamayınca imzalar atılamadı. Paraguaylı, devre arasından itibaren bu kez Trabzon’un gözdesiydi. Trabzonspor’un CEO’su Burak Gürdal onun için Benfica Kulübü’yle adeta içli dışlı oldu! UEFA finali dahil her yerde yakın takibi sürdürdü ancak mutlu haber yine gelmedi. İşin ilginç yanı yılan hikayesine dönen transfer Cardozo adı basında hiç yer aşmazken gerçekleşti. Yunan golcü Mitroglou’yu renklerine bağlaması beklenen Trabzonspor, dün sabah saatlerinde Cardozo ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını KAP’a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirdi. 31 yaşındaki yıldız futbolcunun Trabzonspor ile anlaşması tüm dünyada yankı uyandırdı. Benfica’nın adeta yaşayan efsanesi olan Cardozo’nun 7 yıllık Portekiz macerasının bitişi ‘flaş haber’ olarak duyuruldu.

Haberin Devamı

Oscar Cardozo 7 sezon formasını giydiği Benfica'da attığı 165 golle adını dünya yıldızları arasına yazdırdı. Kırmızı-Beyazlılar'da 287 maçta boy gösteren Paraguaylı, 4 Portekiz Kupası, 1 kez de Portekiz Ligi şampiyonluğu yaşadı. Paraguaylı oyuncu her gittiği kulüpte, olmazsa olmazlar arasında kendisine yer buluyor. Kariyeri boyunca sadece 3 takımın formasını giyen Cardozo’nun bu başarısı da tam bir istikrar abidesi olduğunu gösteriyor. 2007-08 yılının yaz transfer döneminde Arjantin’in Newells Old Boys takımından, Benfica’ya 9 milyon Euro’ya transfer olan golcü oyuncu, burada birçok kupaya ve şampiyonluklara uzandı. 7 sezondur Benfica forması altında mücadele eden Paraguaylı, Portekiz liginde 287 maçta forma giydi. 165 gol ve 24 asistle yapılması güç bir istatistik gerçekleştirdi. Başkent ekibiyle 33’ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere Avrupa’da 76 maça çıkan golcü oyuncu, 34 kez ağları havalandırarak Trabzonspor’un Avrupa’da attığı 24 gol barajını da tek başına geçmiş oldu. Özellikle birebir pozisyonlarda etkisiyle bilinen Cardozo, hava toplarındaki bitiriciliğiyle de adından söz ettiriyor.

Fenerbahçe’yi yıkan adam

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Lig’nde 2012-13 sezonunda Fenerbahçe’yle yarı finalde eşleşen Benfica’da Oscar Cardozo’nun performansı damga vurmuştu. Kadıköy’de kaybedilen 1-0’ın rövanşında, evinde rakibini 3-1’le geçip adını finale yazdıran Benfica’da zaferin baş mimarı Paraguaylı olarak gösterilmişti. Portekiz’deki karşılaşmada üstün bir performans gösteren Cardozo, takımı adına 2 gol kaydederek UEFA tarafından maçın adamı seçilmiş, final kapısını ardına kadar aralamıştı.

CARDOZO KİMDİR?

Tam adı: Oscar Cardozo
Doğum tarihi: 20 Mayıs 1983
Doğum yeri: Estigarribia/Paraguay
Mevkii: Forvet
Boy:
1.93 m.
Kilo:
77 kg.
Oynadığı kulüpler: Newell's ve Nacional
Boy: 1.93 m.
Kilo: 77 kg.
Oynadığı kulüpler: Newell's ve Nacional

YORUM YAZ