MENÜ

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahoz'dan tüm Türkiye'yi çıldırtan karar!

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu ikinci maçında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda Basel ile karşı karşıya gelirken maç içi kararlarıyla tartışma yaratan İspanyol hakem Mateu Lahoz'un 49. dakikada yaşanan pozisyona ilişkin verdiği karar ise bardağı taşıran son damla oldu.

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahoz'dan tüm Türkiye'yi çıldırtan karar!

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor, Son 16 Play-Off Turu ikinci maçında Basel ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bordo-Mavililer, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında tur şansı elde etmek isterken maç içinde İspanyol hakem Mateu Lahoz'un verdiği kararlar büyük tepki çekti. Temsilcimiz, bir penaltıdan faydalanamadığı ve bir penaltı kararı ve iki golünün iptal edildiği mücadeleden 2-0 mağlup ayrılarak tur şansını kaybetti. 

Haberin Devamı

VAR'DA İLGİNÇ KARAR

49. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Maxi Gomez, Basel kalecisi Marwin Hitz'den kurtulduktan sonra altı pas üzerinde yerde kaldı. Maçın hakemi Mateu Lahoz, ilk anda penaltı kararını verdi.

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

(Görüntü TV 8'den alınmıştır)

Daha sonra pozisyonu VAR'da izlemesi tavsiye edilen Mateu Lahoz, buradaki incelemesi sonucunda penaltı kararını iptal etti. Maxi Gomez'in topa müdahalesi ve sonrasında Marwin Hitz'in Uruguaylı oyuncunun ayak bileğine yönelik müdahalesi çok net şekilde görülse de İspanyol hakem, penaltıyı iptal etme yönünde bir tercihte bulundu.

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

(Görüntü TV 8'den alınmıştır)

Lahoz'un bu kararı sosyal medyada tüm taraftarların büyük tepkisini çekti.

ABDULLAH AVCI'DAN İTİRAZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Lahoz'un maç içi kararlarına 55. dakika itibariyle kayıtsız kalamadı. Daha önce maçlardaki kart kullanımı rekorlara konu olan İspanyol hakem, karşılaşmanın 55. dakikasına kadar sadece Trabzonspor'dan iki isme sarı kart gösterirken ev sahibi ekipten bir oyuncuya yönelik sarı kartını kullanmamıştı.

Haberin Devamı

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

55. dakikada taç çizgisi yakınında Andy Pelmard'ın net şekilde Maxi Gomez'i ısrarlı biçimde formadan çektiği pozisyonda Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kart talebinde bulundu. Fakat İspanyol hakem, bir kez daha kartına başvurmazken Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın yanına gelerek kendisini uyarmayı tercih etti.

REKOR KIRMIŞTI

Kariyeri boyunca uluslararası arenada çok önemli maçlar ve finaller yöneten Mateu Lahoz, son dönemde ise skandal işlere imza attı. Dünya Kupası’ndaki Arjantin-Hollanda karşılaşmasında tam 14 sarı, 2 kırmızı kart gösteren tecrübeli hakem, kötü performansı sonrası turnuvadan erken gönderilmişti. Messi onun için “Dünya Kupası’ndaki tartışmasız en kötü hakem” demişti.

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

Lahoz, LaLiga’da da eleştiri oklarının hedefinde... Barcelona - Espanyol mücadelesinde tam 16 sarı, 1 kez de kırmızı kartına başvuran Lahoz, rekor kırmıştı! İspanya’da hakemliği bırakması yönünde yorumlar yapılan Lahoz, Basel-Trabzonspor maçına da damgasını vurdu.

Haberin Devamı

İLK SARI 64'TE

İspanyol, maç boyunca rakip oyuncuların orantısız sert futboluna izin verdi. 64. dakikaya kadar sarı kartını çıkarmadı.

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

Gomez ile net penaltı beklediğimiz pozisyonu VAR’da izleyip vermezken ekibi, Denswil’in golünün de çok ince bir şekilde ofsayt olduğunu tespit ederek iptal etti. Lahoz’un skandal yönetimi, bizim kaçırdığımız net fırsatlar sonucu elimizdeki tur kayıp gitti.

HOLLANDA - ARJANTİN MAÇINDA SKANDAL YÖNETİM

Basel ile Trabzonspor arasındaki mücadelenin hakemi Mateu Lahoz, uluslararası alanda da son yıllarda tartışılan bir isim oldu. Ülkesi İspanya'da birçok kez Barcelona - Real Madrid derbilerinde görev yapan Lahoz, 2022 DÜnya Kupası'nda finali yönetmesi beklenen isimlerden biriydi.

MESSI'Yİ ÇILDIRTAN HAKEM

2022 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında Hollanda ile Arjantin Lusail Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Tangocular, 35 ve 73. dakikalarda Lionel Messi'nin attığı gollerle 2-0 öne geçti.

83. dakikada Wout Weghorst'un golüyle farkı bire indiren Hollanda mücadelenin son anlarında kazanılan serbest vuruşun ardından skorda dengeyi yakaladı. Uzatma süresi 2-2 biten mücadeleyi Arjantin penaltı atışları sonucunda kazandı, ancak Messi maçın ardından Lahoz'a açtı ağzını yumdu gözünü.

Haberin Devamı

Basel - Trabzonspor maçında Mateu Lahozdan tüm Türkiyeyi çıldırtan karar

Arjantinli yıldız yaptığı açıklamada Lahoz için, “Hakem hakkında konuşmak istemiyorum, çünkü dürüst değilsiniz. Konuşursam her şey değişir ve size yaptırım uygularlar. FIFA bunu düşünmeli, ama yapamazlar. Bu tür durumlar için iyi bir hakem gereklidir, göreve hazır olmayan bir hakem koymamalılar” ifadelerini kullandı.

MARTINEZ'DEN AĞIR SÖZLER

Arjantin Milli Takımı'nın başarılı kalecisi Emiliano Martinez de maçın ardından hakem hakkında konuşmayı ihmal etmedi. Başarılı eldiven, Lahoz için, "Hollanda’nın gol atması için her şeyi yaptı. Sürekli ceza sahasına yakın yerden serbest vuruşlar veriyordu. İşe yaramaz, kötü bir hakem" yorumunu yaptı.

Hollanda ile Arjantin arasında oynanan karşılaşmanın ardından, Dünya Kupası finalinde düdük çalması beklenen Mateu Lahoz evine gönderilmişti.

Haberin Devamı

Uğurcan Çakır'dan Ahmet Dede'ye Ziyaret

YORUM YAZ