MENÜ

Abdullah Avcı'nın zaferli dalyası! Trabzonspor'da 5. hoca oldu...

Trabzonspor'un hocası, takımının başında 100. lig maçına çıktı. Tecrübeli teknik adam, dalya heyecanını yaşadığı akşamda galibiyete uzanmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, ayrıca Karadeniz devinin başında 100 maç barajını aşan 5. hoca oldu.

Abdullah Avcı'nın zaferli dalyası! Trabzonspor'da 5. hoca oldu...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı için dün akşam oynanan Gaziantep FK mücadelesinin özel bir anlamı vardı. Başarılı teknik adam, Bordo-Mavililer’in başında ligde sahaya 100. kez hoca olarak çıktı. Avcı, daha önce çıktığı 99 maçta; 55 galibiyet, 33 beraberlik ve 14 yenilgi elde etmişti. 60 yaşındaki çalıştırıcının, ‘Dalya’ gecesinde ise hedefi mutlak galibiyetti.

60 yaşındaki hoca, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada, “İstatistikleri takip eden birisiyim ama bunu bilmiyordum. 100 maç ödülü almıştım ama o resmi müsabakalardaydı. Bu kadar sirkülasyonun olduğu yerde kolay değil. Güzel anılar yaşadık. Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Gurur verici bir şey bu. O sevginin her yerde karşılığını görmek, ona layık olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 kez kupa kazandı

90 dakika sonunda ise Avcı, sahadan mutlu sonla ayrılmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, çıktığı lig maçlarında ise 2 puan ortalaması tuttururken, kulübün başında 100 lig maçına ulaşan 5. hoca oldu. Bu arada Avcı, takımın başında tüm resmi maçlar hesaplandığında 125 maçta 69 galibiyet, 34 beraberlik ve 22 yenilgi elde etmişti. Avcı, bu süre içerisinde 1 Süper Lig ve 2 kez de Süper Kupa sevinci yaşadı.

Abdullah Avcının zaferli dalyası Trabzonsporda 5. hoca oldu...

3 deplasmanda 9 gol attılar

Bordo-Mavililer, Süper Lig tarihinde üçüncü kez üst üste üç deplasman maçında 3 gol ve üzeri attı. Karadeniz devi, daha önce Nisan-Mayıs 2001 ve Eylül-Ekim 1995 dönemleri içerisinde yine üst üste deplasmanda 3 ve üzeri gol attığı bir dönemi geride bırakmıştı. Bu arada Trabzonspor, söz konusu seri içerisinde Gaziantep FK’dan önce Fenerbahçe’yi 3-2 devirirken, Sivasspor ile de 3-3 berabere kalmıştı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcının zaferli dalyası Trabzonsporda 5. hoca oldu...

YORUM YAZ