Abdullah Avcı'nın final kabusu! Trabzonspor, Olimpiyat'ta bu kez yıkıldı

Olimpiyat’ta daha önce çıktığı 5 finalin hepsini kazanan Trabzonspor, uğurlu stadında bu kez kaybetti. Bordo-Mavililer 89. dakikada skoru 2-2’ye getirmesine rağmen son saniyelerde yediği golle yıkıldı, sezonun en büyük hedefi olan Türkiye Kupası’nı alamadı. Ayrıca Abdullah Avcı da Türkiye Kupası’nda çıktığı 3. finali de kaybetti.

Abdullah Avcı'nın final kabusu! Trabzonspor, Olimpiyat'ta bu kez yıkıldı

Yarı finalde Karagümrük'ü eledikten sonra finalin oynanacağı yer olarak vakit kaybetmeden Olimpiyat Stadı'nı isteyen Trabzonspor'a, Beşiktaş'tan olumlu yanıt gelmiş ve Türkiye Kupası Finali İstanbul'a verilmişti. Bu stadyumda daha önce çıktığı 5 finalin hepsini kazanan ve 3 kez Süper Kupa, 2 defa da Türkiye Kupası'nı havaya kaldıran Fırtına, dün akşam hayal kırıklığı yaşadı. Onuachu'nun müthiş golüyle öne geçmesine rağmen devamında oyun üstünlüğünü tamamen Beşiktaş'a kaptıran Trabzonspor, 2-1 geriye düştü. 89. dakikada kornerden beraberliği bulan ve Meunier'in kaleciden dönen topunda Pepe ile skoru eşitleyen Karadeniz ekibi, son saniyelerde Al Musrati'nin ceza sahası dışından attığı golle yıkıldı.

Haberin Devamı
Abdullah Avcı: Kazanmayı çok istiyorduk, üzgünüz

25 TEMMUZ SONRASI BAŞLAYACAK

Trabzonspor, uğurlu geldiğine inandığı Olimpiyat Stadı'nda ilk kez bir finali kaybederken, son düdük sonrası Bordo-Mavili futbolcular büyük üzüntü yaşadı. Süper Lig'de 3. sırayı garantilemesine rağmen en büyük hedefi olan Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşamayan Bordo-Mavililer, gelecek sezonu erken açmak zorunda kalacak. Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak olan Trabzonspor, ilk maçını 25 Temmuz'da oynayacak. Fırtına, dün finali kazanmış olsaydı, Avrupa Ligi'nde ilk maçını Play-Off turunda, 22 Ağustos'ta oynayacaktı.

Abdullah Avcının final kabusu Trabzonspor, Olimpiyatta bu kez yıkıldı

ABDULLAH AVCI'NIN FİNAL KABUSU

Trabzonspor’un başında daha önce lig şampiyonluğu ve 2 kez Süper Kupa sevinci yaşayan Abdullah Avcı için tek eksik parça Türkiye Kupası’ydı... Tecrübeli hoca dün gece Beşiktaş’ı mağlup edebilse tarihe geçecek; efsane Ahmet Suat Özyazıcı’nın ardından Türkiye’deki tüm kupaları kazanan 2. Trabzonspor hocası olacaktı. Fakat yine olmadı. Türkiye Kupası’nda Başakşehir’in başındayken 2 kez final heyecanı yaşayan Avcı, 2011’de Beşiktaş’a, 2017’de ise Konyaspor’a penaltılarla kaybetmişti. Abdullah hoca, kötü seriyi Trabzonspor’la da bitiremedi.

Haberin Devamı

Abdullah Avcının final kabusu Trabzonspor, Olimpiyatta bu kez yıkıldı

OYUN OLARAK DA KAYBETTİ

Onuachu’nun erken golüyle Fırtına 1-0’ı yakalamasına rağmen sonrasında gereğinden fazla arkaya yaslanan, topu rakibe bırakıp oyun üstünlüğünü de kaybeden Abdullah Avcı’nın takımı, ikinci devrede 89’da golü bulmasına rağmen son anlarda yıkıldı. İstatistiklere bakıldığında da topa sahip olma (53/47), şut (23/13), başarılı pas (351/275) gibi detaylarda da üstün taraf Beşiktaş’tı.

Abdullah Avcının final kabusu Trabzonspor, Olimpiyatta bu kez yıkıldı

YORUM YAZ