MENÜ

25 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yokuz!

Trabzonspor'un, Kopenhag'a diş geçiremeyişi sonrasında UEFA Şampiyonlar Ligi'ne havlu attık. Böylece 1996-1997 sezonundan sonra ilk kez Devler Ligi'nde bir Türk takımı yer alamayacak. Gelecek senelerde ise işimiz çok daha zor. İşte detaylar...

25 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yokuz!

Türk futbolu çöküyor... UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda 2-1'in rövanşında taraftarı önünde Kopenhag'la golsüz berabere kalan Trabzonspor, Kupa 1'e havlu attı. Böylece finalinin İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağı Şampiyonlar Ligi finalinde temsilcimiz kalmadı!

Haberin Devamı

Üçüncü kez başımıza geldi!

Zaman zaman iki takımla katıldığımız Devler Ligi gruplarında 1996-1997 sezonundan bu yana yani tam 25 yıl sonra ilk kez bir kulübümüz boy gösteremeyecek. Öte yandan 1992-1993 sezonundan bu yana düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü kez hiçbir Türk takımı gruplarda mücadele edemeyecek. Daha önce 92-93 ve 95-96 sezonlarında bu durumu yaşamıştık.

Haberin Devamı

Elemelere 1.Tur'dan başlayacağız

İşimizin bundan sonrasında da hiç kolay olmadığını söylemekte fayda var. 2023/24 sezonunda Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak adına 1. Eleme Turu'ndan mücadele etmeye başlayacak.

YORUM YAZ