MENÜ

Trabzonspor ve Alanyaspor Süper Lig'de zirvede!

Süper Lig’de şampiyonluk heyecanı kıran kırana devam ederken Milli Ara’nın başlamasıyla 3 Nisan’a kadar lige ara verilmiş durumda. İlk 31 haftası tamamlanan ligde takımların istatistiklerinden şaşırtıcı olanları da göze çarpıyor. Takımların Ofsayt istatistiklerinde ise Alanyaspor ve Trabzonspor’un yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş da dikkat çekiyor. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Süper Lig’de 31 hafta geride kalırken, son 11 haftaya girilirken takımların ofsayt istatistikleri de belli oldu. Süper Lig’de ofsayta en fazla yakalanan takım maç başı 2.7 kez ofsayta yakalanan Konyaspor olurken, Konyaspor’u; Hatayspor ve Gençlerbirliği takip ediyor.

Haberin Devamı

Dört ve Beşinci sırada zirve yarışının en önemli iki adaylarından Beşiktaş ve Galatasaray’In yer aldığı listede Galatasaray 2.1 kez maç başı ofsayta yakalanırken 4 büyükler arasında zirvede yer aldı. Galatasaray’ın hemen ardında ise zirvenin sahibi Beşiktaş maç başına 2 kez ofsayta düşerek yer alıyor.

Peki en az ofsayta yakalanan takımlar limler? Zirvede maç başına 1.2 kez ofsayta yakalanan Alanyaspor yer alırken, Alanyaspor’u 1.3 kez ofsayta düşen Trabzonspor takip ediyor. Trabzonspor ve Alanyaspor ikinci yarılarda neredeyse hiç ofsayta yakalanmıyor. Sadece 0.6 kez maç başı ofsayta yakalanan takımlar, genellikle ilk yarılarda bu uzağa düşüyor.

Şampiyonluğun bir diğer iddialı takımı olan Fenerbahçe ise maç başına 1.6 kez ofsayta yakalanarak orta sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ