MENÜ

Trabzonspor - Göztepe maç sonucu: 1-2

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında sahasında Göztepe’yi konuk etti. Alanyaspor'a geçtiğimiz hafta mağlup olan Bordo Mavili ekip sahasında İzmir ekibine diş geçiremedi ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Maçın yıldızı Göztepe'de gollerin sahibi Yasin Öztekin oldu. Alınan bu sonuçla Trabzonspor 7 puanda kaldı. İzmir ekibi de puanını 9'a yükseltti. Yeniden 11'e dönen Burak Yılmaz maçta takımının tek golünü atmasına rağmen bir de penaltıdan yararlanamadı. Mücadelenin son dakikalarında ise Trabzonspor'un attığı gol VAR nedeniyle geçerli sayılmadı.

Trabzonspor - Göztepe maç sonucu: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe'ye 2-1 mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 8'inci ve 28'inci dakikalarda Yasin kaydederken, Trabzonspor'un tek golü 66'ncı dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Trabzonspor bu sonuçla bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini alarak 7 puanda kalırken, deplasmanda ilk galibiyetini alan Göztepe ise puanını 9'a yükseltti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

8. dakikada sağ kanatta rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı son çizgisine inen Castro’nun pasında, arka direkte boş durumdaki Yasin Öztekin, topu filelere gönderdi: 0-1.

28. dakikada konuk takım farkı 2’ye çıkardı. Halik Akbunar’ın sağdan ortasında, savunmanın arkasında Yasin Öztekin’in gelişine ayağıyla kaleye gönderdiği topu Onur Recep Kıvrak kontrol edemeyince meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-2.

42. dakikada Amiri’nin pasında, ceza alanı sağ tarafında Burak Yılmaz’ın içeriye çıkarmak istediği topa savunmada Titi elle müdahale edince, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.

43. dakikada Trabzonspor, penaltı atışından yararlanamadı. Burak Yılmaz’ın kullandığı penaltı atışında kaleci Beto, yerden sol tarafına gelen topu yatarak önledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 2. yarısının başlama düdüğü çaldı.

50. dakikada Onazi’nin şutunda savunmadan seken top bir anda kaleci Beto ile karşı karşıya bulunan Burak Yılmaz’ın önüne düştü. Ancak bu futbolcunun etkisiz vuruşunda Beto, topu kontrol etti.

66. dakikada Rodallega’nın pasında, savunmanın arkasındaki Abdülkadir Ömür’ün çıkardığı topu Burak Yılmaz, altı pas çizgisi üzerinden dokunarak filelere gönderdi. Yardımcı hakemin Abdülkadir Ömür’ün pozisyonu nedeniyle ofsayt bayrağı kaldırmasının ardından Hüseyin Göçek, Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla gol kararı verdi: 1-2.

84. dakikada Sosa’nın soldan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkteki Nwakaeme’nin şutunda, çizgi önünde Wallaca Reis’in müdahale ettiği topa kaleci Beto sahip oldu.

90 3. dakikada Nwakaeme’nin soldan ortasında, ceza alanı içindeki Burak Yılmaz’ın yükselerek kafa vuruşunda, top yan direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi önledi.

90 4. dakikada Trabzonspor’un golü VAR uygulamasıyla iptal edildi. Nwakaeme’nin soldan ortasında, Burak Yılmaz’ın indirdiği topu Rodallega, yerden bir vuruşla filelere gönderdi. Ancak Video Yardımcı Hakem uyarısıyla pozisyonu ekrandan izleyen Hüseyin Göçek, Burak Yılmaz’ın topu eliyle indirdiği gerekçesiyle golü iptal etti.

Haberin Devamı

Konuk takım, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

İlk 11'ler

Trabzonspor : Onur, Mustafa Akbaş, Toure, Pereira, Novak, Sosa, Onazi, Yusuf, Abdülkadir Ömür, Amiri, Burak

Göztepe : Beto, Gassama, Titi, Reis, Traore, Alpaslan, Borges, Castro, Halil, Yasin, Jerome

Maçtan notlar

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ligin 5'inci haftasındaki Aytemiz Alanyaspor mağlubiyetinin ardından Göztepe maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Karaman, Aytemiz Alanyaspor maçı 11'inden farklı olarak Nwakaeme'nin yerine Vahid Amiri, Olcay Şahan'ın yerine Abdülkadir Ömür, Hugo Rodallega'nın yerine de Burak Yılmaz'a şans tanıdı. Sakatlığı bulunan Majid Hosseini, Luis Ibanez ile Kamil Ahmet Çörekçi ise kadroda yer almadı.

Amiri ilk kez

Trabzonspor'un 2018-19 sezonu öncesi kadrosuna kattığı İranlı futbolcu Vahid Amiri, bordo-mavili forma ile ilk kez Göztepe karşılaşmasıyla ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle ligin ilk 3 haftasında görev yapamayan Amiri, son iki maçın son bölümlerinde oyuna dahil olmuştu.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz kadroda

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Burak Yılmaz, sakatlığının ardından üç maç aradan sonra Göztepe karşılaşmasıyla kadrodaki yerini aldı. Bu sezon sadece Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Trabzon'da oynana Demir Grup Sivasspor mücadelesinde sonradan oyuna giren ve 26 dakika görev yapan Burak, 3 maç sonra takıma geri döndü ve ilk 11'de de forma şansı buldu.

Ağaoğlu günü maç izleyerek geçirdi

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor-Göztepe arasında oynanan U21 maçını izledi. Kadir Özcan Tesisleri'nde oynanan 6'ncı hafta mücadelesi 3-1 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Ardından Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda 3'üncü Lig'de mücadele eden pilot takım 1461 Trabzon'un Ankara Adliyespor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı takip eden Ağaoğlu, daha sonra Medical Park Stadı'na geldi.

Taraftarlar ilgi göstermedi

Trabzonspor’un sahasında Göztepe'yi ağırladığı karşılaşmaya taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Hafta içerisinde kulüpten bu maç için yapılan çağrılara rağmen tribünlerin önemli bir kısmının boş olduğu görüldü. Maçı izlemeye gelen bordo-mavili taraftarlar ise karşılaşma öncesi futbolculara moral verdiler. Bir grup konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak takımlarını yalnız bırakmadılar.

Haberin Devamı

Geri dönüşüm seferberliği başlatıldı

Bu arada Trabzonspor ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV), 'atıklar torbaya, goller kaleye' sloganı ile geri dönüşüm seferberliği başlatıldı. Atıkların geri kazanımı sayesinde doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlanması, gelecek nesillere sürdürülebilir ve daha temiz bir çevre bırakılabilmesi hedefiyle başlatılan bu proje kapsamında Göztepe maçı öncesi Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'na gelen taraftarlara atık torbaları dağıtıldı.

YORUM YAZ