MENÜ

Trabzonspor'da yönetime satış yetkisi verilmedi

Başkan Muharrem Usta, kulübün mallarının satılmasıyla ilgili 8. maddeyi üyelere kabul ettiremedi. Sadece satın alma ve proje geliştirme konusunda yönetim yetkilendirildi.

Trabzonspor'da yönetime satış yetkisi verilmedi

Günlerdir merakla beklenen 71. Olağan Mali Genel Kurul dün gerçekleştirildi. Gündemin ana konusu, 8. maddeydi. Başkan Muharrem Usta, kulübün mallarının satılması ve devredilmesiyle ilgili olan maddeyi genel kurula kabul ettiremedi.

"Satma yetkisinden vazgeçiyorum."

Kulislerde, yönetimin Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni satabilmek için yetki istediği konuşulurken, Usta beklediği reaksiyonu göremedi. Eski asbaşkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu başta olmak üzere pek çok üye 8. maddeyle ilgili olumsuz yönde el kaldırırken, Başkan Muharrem Usta kürsüye çıkıp değişikliğe gitti. Başkan, “Satma yetkisinden vazgeçiyorum. Bunu istemiyorum. Sadece satın alma ve proje geliştirme olarak izin istiyorum” sözleriyle kongreye seslendi. Ardından da madde kabul edildi. Yani yönetim, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni satamayacak, İstanbul Kartal’daki büyük projeyle ilgili de sadece geliştirme çalışması yapabilecek. Orada da herhangi bir devir veya satış olmayacak.

Muharrem Usta’dan itiraflar

Başkan Muharrem Usta hem kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi hem de kulübün mali durumunu gözler önüne serdi: "Trabzonspor’da hangi başkan görev aldıysa hepsi eleştirilmiştir. İbrahim Başkan (Hacıosmanoğlu) sitem etti ama ben ona kendi döneminde hep destek verdik. Onu hiç üzmedim. Muhalefet de yapmadım. Şimdi biz bu görevdeyiz. Ayağa kalkacaksak birlikte kalkacağız”

"397 milyon borçla devraldık"

Kulübü 397 milyon lira borça aldık. Ama asıl borcumuz 566 milyon liraydı. 40 gün içinde 15.5 milyon lira oyunculara ödeme yaptık. Opet davası 40 milyon, tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon, uzlaşma giderleri v.s... Sırf kur farkından ve faizden kaynaklanan borç artışı 63 milyon lira. Futbolcu bütçesini çok düşük seviyeye çektik. 19.5 milyon Euro yani 65 milyon lira. Buna rağmen toplam giderimiz 150 milyonu buluyor. Yıllık ihtiyacımız olan ise 230 milyon lira. Sırf yıllık anapara ve faiz ödememiz 80 milyon lira.

"​Nasıl çıkacağız bu işin içinden!"

Nasıl çıkacağız bu işin içinden! Bir şeyler yapılacak beraber yapacağız. Kulübü bir kaç kişi bu hale getirmedi. Buranın sahibi sizlersiniz, biz emanetçiyiz. Yarıştığımız kulüplerin seyirci gelirleri inanılmaz. Konya ve Bursa bizim beş katımız. İstanbul takımları 50-60 katımız. Tarih bizi iyi yada kötü olarak mutlaka yazacak. Gayri menkul satmıyoruz. Kartal projesi bizim değil. Önce devletten orayı almalıyız. Toplam 180 milyona alacağız. Aldıktan sonra proje üretip orayı değerlendireceğiz. Bizim hedefimiz Akyazı’yı devir almak, diğeri de Kartal. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri gündemimizde değil.

559 milyonluk borçla ibra edildiler

Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Kulübü ve bağlı şirketlerin net borcunun 559 milyon 308 bin 817 lira olduğunu açıkladı. Başkan Muharrem Usta ise göreve geldikleri sürecin başından itibaren kalem kalem nerelere ödeme yapıldığını kürsüde dile getirdi. Sonrasında genel kurul, yönetimi mali ve idari yönden ibra etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise birlik ve beraberlik çağrısı yapıp, “FETÖ’nün kumpas soruşturmasından medet uman Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanı, şikeye en çok battığı zamanda bile o camia dimdik arkasında durdu. Biz en temiz zamanımızda bile Sadri Şener’in arkasında duramadık. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun arkasında kalamadık. Muharrem Usta’nın arkasında duralım. Mücadele devam ediyor. Bu mücadele hak mücadelesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ