MENÜ

Trabzonspor'da büyük çıkış

Sezonun ilk yarısında kulüp tarihinin en kötü günlerini yaşayan Trabzonspor, 2017’de ise küllerinden doğdu. Ligde 7 maçtır kaybetmeyen Bordo-Mavililer, yarın da Akhisar’ı yenerse 6 sezon sonra ilk kez en çok puan topladığı dönemi yaşayacak.

Trabzonspor'da büyük çıkış

Süper Lig’in ikinci yarısında mağlubiyet yüzü görmeyen ve 7 maçta 17 puanı hanesine yazdıran Trabzonspor, Akhisar mücadelesini de kazanırsa tarih yazacak.

Öyle ki Bordo-Mavililer, son olarak kaybetmeden üst üste 39 puan topladığı 2010-11 sezonunun ardından son 6 yılda seri yakalayıp, en çok puan kazandığı dönemi yaşayacak. 82 puanla ligi bitirdiği 2010-11’de 15 maçlık seri yakalayan ve söz konusu dönemde 39 puan elde eden Fırtına, 2011-12’de 9 maçlık seride 19 puan ve 2014-15 sezonunda ise 8 maçlık seride 18 puan kazanmıştı. Trabzonspor diğer yıllarda böyle bir seri yakalayamazken, bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Derbi öncesi son çıkış

Akhisar Belediyespor’u deplasmanda devirmesi halinde 8 maçta 20 puan kazanacak olan Trabzonspor, Avrupa iddiasını da iyice güçlendirecek. 2017’de yeni transferlerle birlikte ayağa kalkan Bordo- Mavililer, Akhisar’ı yenip Akyazı’da Galatasaray derbisine moralli çıkmak istiyor. Fırtına sezonun ilk yarısı ve ikinci yarısı arasındaki performansı göz önünde tutulduğunda, “Nereden nereye?” dedirtiyor.

"Biz kazanalım Akyazı dolar"

Fırtına’nın başarılı stoperi Uğur Demirok, Akhisar maçı öncesi takımdaki son durumu değerlendirdi. Savunmadaki iyi performansını, ligde attığı 3 golle süsleyen Uğur, “Akhisar mücadelesi zor geçecek. Ama biliyoruz ki; biz kazanırsak, sonraki hafta Galatasaray karşılaşmasında taraftarlarımız Akyazı’yı doldurur. Tek hedefimiz 3 puan. Önümüzdeki tüm maçları kazanmak için sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ