MENÜ

Trabzon Willem'e patladı

İlk hazırlık maçında Almanya 5. lig ekibi Uerdingen'le berabere kalan Trabzonspor, Hollanda temsilcisi Willem'e fark attı. Karadeniz ekibinin golleri Giray, Adrian, Halil ve Alanzinho'dan geldi.

Trabzon Willem'e patladı

Trabzonspor mağlup duruma düştüğü karşılaşmada farklı kazanmayı başardı. Yedeklerin ağırlıklı olduğu bir kadroyla maça başlayan Bordo-Mavili ekip, ikinci 45’te asları oyuna dahil olunca sonuca rahat gitti. Özellikle Adrian’ın performansı dikkat çekiciydi.

Karşılaşmanın önemli dakikaları şöyle:

Dakika 5:
Sapara’nın ceza sahası ön çizgisi üzerinden çok sert şutunu kaleci kornere çelip gole engel oldu. Trabzon, ilk pozisyonunu 25. dakikada verdi. Duvar paslarıyla gelen rakip, Reiraldo’nun şutunda gole ulaşamadı.

Dakika 30:
Soldan yapılan ortada Cech hatalı bir geri pas verdi, top direkten döndü. Boşta kalan topu Vossebelt ağlara yolladı: 1-0.

Dakika 40:
Adrian’ın kullandığı serbest vuruşta Giray alıştığımız duran top bindirmelerinden birini yaptı ve sert ortayı tamamlayıp durumu 1-1 yaptı.

Dakika 43:
Adrian ilk goldekine yakın bir bölgeden sert bir serbest vuruş kullandı. Bu kez top kimseye çarpmadan defansın da zaafıyla Willem ağlarına gitti: 2-1.

Dakika 75:
Ferhat nefis bir pasla Halil’i gördü. Halil sağ ayağının dışıyla kaleciyi mağlup ederek skoru 3-1 yaptı.

Dakika 87:
Yasin’in ortasında Halil kafayla Alanzinho’nun önüne indirdi. O da gelişine müthiş vurdu: 4-1.


Şener devreye yetişti


Kafile başkanı olarak Hollanda’ya giden asbaşkan Nevzat Şakar’la birlikte Başkan Sadri Şener de dün kampa katıldı. Öğleden sonra yola çıkan Trabzonspor’un patronu, mücadelenin ancak bir bölümünü izleyebildi. Şener, ilk yarının bitmesine kısa bir süre kala maçın oynandığı sahaya gelebildi.

Güneş’i kızdırdılar

Trabzonspor ilk yarıda sürekli sağ kanadı kullandı. Bunun neticesinde sık sık top kayıpları yaşanmaya başladı. Bir pozisyon sonrası Şenol Güneş sinirlenince, saha kenarına kadar geldi ve oyuncularına çıkıştı. Güneş, oyunun durduğu bir pozisyonda da Sapara’yı yanına çağırıp, talimat verdi.

MİNİ YORUM

Willem’in ilk maçtaki rakibe göre kalite üstünlüğü Trabzonsporlu oyuncuları daha fazla konsantre olmaya itmişti. Ayrıca Şenol Güneş’in giderek ideali bulma yönündeki hamleleri de dikkat çekiyor.

Güneş, özel maçlarda bileligimizdeki yabancı sayısına göre 11’ler şekillendiriyor, tıpkı dünkü gibi. Kadrodaki sayı fazlalığı ve bazı isimlerin birbirine çok yakın konumda olması, rekabeti yükseltiyor. Örneğin Sapara-Alanzinho-Adrian çekişmesi şimdiden iyi sonuçlar doğuruyor. Şenol hoca, Sapara’yı şans vermeden göndermemek için oynatıyor, o da özellikle dünkü gibi çok iyi işler çıkarıp, kalma yüzdesini artırıyor. Ancak Adrian’ın durumu çok farklı. Geçen sezonki durgunluğundan eser yok. Dün usta işi hamleleri ortaya sahanın en iyi işleri olarak yansıdı. Güneş, Vittek’te ısrar ediyor ama bunun pek sonuç verdiği söylenemez. Dün de sanki takımın vazgeçilmezi havalarındaydı. Onun bu durumu en büyük handikap. Çünkü tek forvetli ve onu destekleyen 2 kanat, 3 de orta sahalı sistem için en öndeki isim çok önemli. Halil ve Henrique’nin çok gerisinde ama böyle devam ederse yedek bile kalamaz. Doğal olarak da zor bile olsa bu kadroya takviye kaçınılmaz hal alabilir. Barış Özbek’e sakatlığı sebebiyle verdiği uzun aradan dolayı anlayışla yaklaşmak lazım ama faulden başka bir şey yapamadı. Diğer oyuncular isimlerinden bahsedilecek pek bir icraatta bulunmadı ama genel olarak takımın kondisyonunun bu ağır tempoya rağmen iyi olduğunu söylemek mümkün. İkinci etap hazırlık maçlarının çok daha belirleyici olacağı muhakkak.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ