MENÜ

Tottenham için sürpriz iddia

İngiltere Premier Ligi'nin güçlü ekiplerinden Tottenham için sürpriz bir iddia gündeme geldi. İşte detaylar...

Tottenham için sürpriz iddia

Newcastle United, Bournemouth ve Chelsea'nin ardından bir takım daha İngiltere'de satışa hazırlanıyor. Birçok varlıklı yatırımcının bulunduğu Premier Lig'e yeni bir yatırımcı gelmek üzere.

Haberin Devamı

TOTTENHAM'A YENİ TALİP

Financial Times ve yaptığı habere göre milyarder Jahm Najafi Tottenham için yaklaşık 3.75 milyar Dolarlık (3.1 milyar Sterlin) teklif yapmaya hazırlanıyor.

MSP Sports Capital'in başkanı olan Najafi'nin teklif için yatırımcılar konsorsiyumu ile çalıştığını ve gelecek haftalarda Tottenham'ın sahibi Joe Lewis ve kulübün başkanı Daniel Levy ile masaya oturacağı belirtildi.

Kulübün yüzde 70'ini alacak olan Jahm Najafi'nin geri kalan yüzde 30'luk kısmın Abu Dabi başta olmak üzere Körfez ülkelerinde yer alan yatırımcıların desteklemesi bekleniyor.

TARAFTARLAR MEMNUN DEĞİL

2000 yılında Tottenham'ın yüzde 26 hissesini satın alan Joe Lewis ve Daniel Levy, kulüpte sorumlu oldukları süre boyunca yeni stadyum inşası ve düzenli olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılımı övgü aldı. Ancak Tottenham'ın 2008 yılından bu yana kazandığı kupa yok.

Haberin Devamı

Jose Mourinho ile görevdeki Antonio Conte gibi teknik adamlar, Harry Kane ve Heung-Min Son gibi yıldız oyuncular olmasına rağmen Tottenham'ın herhangi bir kupası bulunmuyor. Tek başarı 2019 yılındaki Şampiyonlar Ligi finali.

TOTTENHAM DA TRENDE KATILIYOR

Başka bir ABD'li milyarder Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyum geçen yıl Chelsea'yi 2.5 milyar Sterlin'e satın aldı. Chelsea ile beraber Bournemouth da 120 milyon Sterlin'e ABD'li milyarden Bill Foley tarafından satın alındı. Tottenham'ın da satışın gerçekleşirse yakın zamanda ABD'liler tarafından satın alınan üçüncü kulüp olacak.

Bununla beraber Arsenal, Livepool ve Manchester United'ın sahipileri de ABD'li yatırımcılar olurken Liverpool ve Manchester'ın satılmasının gündemde olduğu gelen haberler arasında.

JAHM NAJAFI KİMDİR?

1963 doğumlu 60 yaşındaki ABD doğumlu İran asıllı Najafi Harvard Üniversitesi İşletme Ekonomisi alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Mclaren F1 takımında hisse sahibi ve NBA'de Phonenix Suns'un başkan yardımcısı.

YORUM YAZ